• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    GEGE
    GEGE --- ---
    CADDY:
    MARTIK: diky za reakce. nedavno jsem nejakou sadu ponozek dostal, mozna to tim vse zacalo. zacnu si davat vetsi pozor, co si beru na nohy :)
    CADDY
    CADDY --- ---
    GEGE: nevím, já to mám přesně naopak, až s výhradně koženými botami mi mi nohy smrdět přestaly... cokoliv umělého je peklo a platí to i o ponožkách - jen bavlnu. A jinak se smrad ještě projeví při nošení bot naboso...
    GEGE
    GEGE --- ---
    omlouvám se za mírně nechutný příspěvek. začnou vám časem smrdet kožené boty tak, že se jich musíte zbavit? dříve jsem kožené boty nenosil denně, na tento problém jsem narazil až nedávno. nosím teď hodně často jeden pár vagabondu a poslední dobou už se mi v nich potí nohy a začínají pachnout. spreje do bot nepomáhají. kolega Ital mi včera řekl něco ve smyslu "je to kůže, co jako chceš?! to je normální, rozluc se s nimi". starám se o ně hezky, takže je mi líto je vyhodit.

jak je to ale možné? to když budu mít kožené boty za 7k, tak se mi to časem taky stane? existuje nějaká prevence? dosahnu střídáním více páru bot značeného prodloužení jejích nezasmradnuti?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JINX: košile, kalhoty,... dlouhodobý problém, pokud mi to má sedět, musím nechat šít na míru, obchody prostě nemají
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JINX: Kdyby slim fit! To je spíš "anorexia fit" a začalo to už tak 2 roky zpátky...

Né že bych byl nějaký mega sportovec, ale jsem dost aktivní na to, aby mi svalová hmota z mých cyklisticky intenzivních let neatrofovala...
    Předtím měly kalhoty s potřebným obvodem stehen cca 120 cm v pase, což byl malér sice blbě, ale řešitelný páskem. Teď už je to spíš na objednávku 3XL kalhot u prověřeného dodavatele z Číny...
    JINX
    JINX --- ---
    Ted je nejaky novy trend vsude prodavat jen slimfit kalhoty? Vsiml jsem si toho kdyz jsem asi hodinu prochazel zbozi v P&C - mate nekdo podobnou zkusenost nebo jen chodim do spatnych obchodu?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: Copak lněné gatě, ty jsem si na léto pořídil taky, ale spíš ty boty a zimní oblečení jsou problém...
    ...je to od nich vlastně trochu pokrytecké: Bunda z kravské kůže veganům vadí, ale přesto se budou snažit ji napodobit materiály z trilobitů...

Ad 1), 2) - mám to stejně.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    COMODOR_FALKON: Tak kdybys chtěl nosit celý život lněné gatě a košili s rozhalenkou a konopné tenisky, tak proč ne.
    Já upřednostňuju klidně zabít pro své oblečení nějakou krávu, ale preferoval bych, aby 1) těch krav bylo co nejmíň a 2) aby z těch krav zároveň někdo udělal jídlo, ať to není z nějakých indických mršin:/
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: Jen pozn.: "sustainable" a "vegan" nejde dohromady v žádném ohledu, ani tom oděvním...
    Má se to k sobě asi jako "kontrolovaný táboráček" a "letecké kropení benzínem"...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARTIK: No a to samé s obuví etc. Doufal jsem, že někdo z místních bude vědět víc.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARTIK: To bych taky rád:/ Celkově jsem u pánské módy na nic podobného nenarazil. Buď je to vyloženě na zakázku u krejčí. Nebo to je prostě jenom oblečení. "Sustainable" oblečení mám spojené spíš s hippie- vegan-eco-yoga hadry, ale oblekové košile džíny nebo chinos jsem ještě nezaznamenal.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    UMIAKI: nějaký tip na fairtrade boty teda? Ideálně vyráběné tam někde v třetím světě, ale ve férovějších podmínkách?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Já mám normální české opasky odsud http://www.opaskyjurca.cz/?panske,22
    Dost rád bych nějak omezil spotřebu kůže na výrobky... https://www.youtube.com/watch?v=mMivqgLcfs8
    CADDY
    CADDY --- ---
    Tak mne teda vydrzi vice opasky...ty mam klidne roky, body se odporouci rychleji, vetsinou uz jsou druhy rok totalne v haji...(nemam teda nic extra, bezna konfekce, ale to ty pasky taky)... kazdopadne ti lepsi nabizeji opasek ze stejneho materialu k botam jako bonus (treba Michal Pavlas)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Mne drzi boty i pasky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Opasky mám dva, od Oto Müllera, už dobře 5+ let a pořád drží, boty od Siebela dají tak dva roky
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AHASVER: Já mám teda jeden černý, jeden tmavě hnědý. Asi deset let a nosím je každý den... jaké opasky si to kupujete?
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    T_Y_L: taky na to koukám jak zjara... boty mám klidně pět let, opasek je na sezónu
    SITH: osobně černá/černá a tím je hotovo ;)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    UMIAKI: Zajímavé - mě vydrží déle boty, než opasek - a to podstatně. Opasek se tak nějak zohýbá, vytlačí se místo kde ho zapínám, nebo se mi jeden poškrábal u spony. U bot mi přijde kritická podrážka, ale s tím se dá něco dělat - opravit že se dá dál bota nosit.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SITH: Nemáš šanci. Musel bys to mít od stejného výrobce, ze stejné krávy.
    Říkáme vždycky ať si zákazníci koupí raději o odstín světlejší, protože to tmavne. Navíc opasky vydrží déle než boty, tak to se taky bere v úvahu.
    Podle mě čtveřice opasků - černá, tan, tmavě hnědá a hnědá do červena by měla vydržet "navždy":)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    SITH: Pak bych asi jedině hledal pásek od stejné firmy jako boty. Imho to jinak nemáš šanci chytit, aby to bylo stejné. Imho horší otázka je, co dělat s páskem a botami aby se ten stejný odstín držel i nadále při používání, krémování atd.., protože mě se tedy odstíny bot v čase lehce mění.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam