• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NAVARA: Viz https://www.gentlemansgazette.com/top-sartorial-destinations/ + https://www.gentlemansgazette.com/jermyn-street-shopping-guide/ + https://www.gq-magazine.co.uk/article/savile-row-tailors-london

Zacit muzes treba na Savile Row. Nejsou tam jen bespoke krejcovstvi - nektera maji i MTM ci vlastni konfekci, ktera je ale kvalitou uplne jinde, nez konfekce, na kterou je clovek zvykly z beznych obchodu (ale i ceny jsou samozrejme vyssi). Plus je tam i par obchodu s doplnky. I kdybys tam nic nekupoval, tak stejne stoji zato si Savile Row aspon projit a slintat pres vylohy. Par spickovych krejcovstvi je ve vedlejsich ulickach (napr. Anderson & Sheppard na Old Burlington Road). Pak muzes projit Burlington Arcade - stale pomerne luxusnejsi veci, treba boty Crockett & Jones, Manolo Blahnik (kde bych tedy osobne panske boty nekupoval, to je spis kdybys tam byl s partnerkou, tak at ma taky na co koukat ona); take me tam zaujal obchod s kasmirovymi vecmi a parfumerie, kdy ti namichaji vlastni vuni (nezkousel jsem). Pak prejdes Picadilly, projdes skrze Princess Arcade (kde je treba Barker) a ocitnes se na Jermyn Street - kde najdes (mimo jine) vsechny ty obchody, o kterych se v tehle diskuzi casto pise a ktere maji francizy i v CR - Loake, TM Lewin, Charles Tyrwhitt, i ten Hawes & Curtis tam je. Pokud hledas jen monterky a nemas naladu ocumovat ty drazsi veci, tak jdi rovnou do Jermyn Street, tam nakupuje vetsina londynskych white collars. Pro volnocasove veci je tam treba Sunspel. Obchodakovou konfekci (Zara apod.) pak najdes na Regent Street. Vsechno je to tam dost blizko u sebe, takze pokud vis, co chces, je to za den pohoda i s nejakou tou kulturou/pamatkami. Uplne bych ale nedoporucoval tam bezcilne bloumat - to je sice taky fajn, ale ten cas pri tom dost rychle utika a najednou koukas, ze je vecer, obesel jsi 50 obchodu, ale v zadnem jsi nebyl vevnitr :-).
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    pripadne

Home - Jerymn StreetJerymn Street
    https://www.jermynstreet.net/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NAVARA: zalet si do londyna do jermyn street..nechal sem si tam usit par obleku..koupil nekolik bot a vsechno uz mi drzi spoustu let a je to kvalitativne furt supr.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BRENMCGUIRE: Primárně montérky do práce, volnočasové se s tím sveze - a budu mít čas a nějaké prostředky to řešit
    BRENMCGUIRE
    BRENMCGUIRE --- ---
    NAVARA: Hale, co to pročpak ta změna šatníku?
    Nějaký možný úlovek na obzoru? ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GHOSTSTALKER: A kde v Londýně? :)

Hawes a Curtis jsem si poznamenal, ale aby to nebyla jediná lokace, do který pojedu... :o
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    GHOSTSTALKER: Řeším u jednoho klienta. To, co píšeš je pravda, ale ani do budoucna obchod nemusí posílat do všech zemí EU. Takže třeba u TM Lewin už bychom měli vidět UK web a ceny, ale pokud tam bude, že do Čech neposílají, tak máme smůlu i nadále.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NAVARA: Londyn. V utery tam letim tenhle rok uz poctvrte, rano tam a vecer zpet :-). Pripadne Drazdany, pokud nejsi zhyckany/staci ti bezna konfekce.
    T_Y_L: Tyrwhitt rozjel cenovou diskriminaci, ale nastesti za par dnu uz to nebude mozne (viz LITTLE_FARMER) a e-shopy nebudou moci blokovat pristupy z jinych clenskych statu ani zakaznikum z jinych clenskych statu uctovat jine ceny. Tak se treba Cmelik konecne vzpamatuje a zacne v ceskem Barkeru, Lewinovi (a Hamleys) prodavat za normalni ceny. I kdyz ve vztahu k tem UK shopum tezko rici, jak to bude vypadat za pul roku... :-)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    JAKE_UP: Asi mam dost konfekcni postavu, takze v pohode. Kabaty jsou uplne bez problemu. Akorat nekdy u blazeru zkracuji, nebo prodluzuji rukav a musim delat upravy na oblekovych kalhotech (beru nezakoncene a nekdy resim pas). Ale s tim uz pocitam. Kazdopadne mi to prijde nekde jinde nez tuzemska konfekce, takze ja si zas nedovedu predstavit jit kupovat kabat tady. Tady jedine sit a to je cenove jinde. To si radeji pockam nez tam zaletim.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    T_Y_L: Ty jo, kdyz si vzpomenu, jakym procesem bylo vybrat si kabat, aby mi sedel (rukavy, ramena, vypasovani atd.) tak nechapu, jak to trefis online.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Když bych si chtěl v lednu někam zajet / zaletět a komplet obnovit šatník, kam?

Jak do kanclu, tak do města a na ven.

Plus nemám zrovna konfekční velikost, takže nejspíše nutný velký výběr velikostí...
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    BOBASH: Poslední roky kupuji kabáty, košile, kalhoty a blazery už jen ze zahraničí. A obleky, když chci konfekci a ne MTM tak vlastně taky. Dřív hlavně Charles Tyrwhitt (ale teď mají nějaké vyšší ceny - ještě před pár měsíci se dalo dostat na stránky s podstatně příznivějšími cenami). Teď hodne Hawes and Curtis - https://www.hawesandcurtis.co.uk/menswear/clothing/coats-and-jackets

Podobný kabát jako chceč tam mají jednořadý i dvouřadý aktuálně do 200 GBP.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    BOBASH: Před lety jsem kupoval na Flóře kabát Luggi, tuším za cca sedmičku. 10% kašmíru. Do mrazivého větru určitě není. Na druhou stranu, když je bezvětří, tak mrazy nevadí.

[ MARTIK @ Gentlemans style aneb modern man and his world (blog style) ]
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    JAKE_UP: Nechce se mi dát desítku, pokud to nebude nutný. Radši bych se vešel třeba do 7, ale pokud bude fakt znatelný rozdíl v kvalitě a životnosti, tak radši zaplatím tu desítku...

Takže řekněme 7 ideální limit, 10 když to jinak nepůjde. Přes 10, to už by mě ten kabát musel sám drbat na zádech.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    BOBASH: Nechceš dát desítku, ale zároveň píšeš, že si rád připlatíš. To jest kolik je limit?
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    BOBASH: presně ten mám, koupil jsem ho na konci minulé sezóny s 30% slevou, určitě bude zase... :-)
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    zpet k tematu eshopu TM LEWIN, maji tedka black friday a obleky jsou tak za 25-35% ceny co u nas... mate nekdo nekdo osvedcenou metodu, jak to dostat k nam, pres ty ruzne zahranicni adresy? cetl jsem tu par prispevku, ale nejak si z toho nejsem schopny udelat finalni zaver... moc diky :-)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Máte někdo nápad, kde rozumně koupit zimní kabát? Něco v tomhle stylu, ale kdyby se povedlo, že by nestál 10, bylo by to fajn:

https://www.lepremier.cz/shop/product/camel-kabat-4160?category=5

Zatím jsem byl v M&S, jejich levná řada působí že nic nevydrží, ty lepší už se zase dost blíží tomu Le Premieru.

Nějakej tip? Klidně si radši připlatím, pokud to bude kvalitní věc schopná nějak rozumně vydržet (nepodléhám módním trendům, klidně budu nosit stejnej kabát 10 let).
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    FLAVIGNY: zkus http://www.opravyodevupraha.cz/cz/kontakt funguji pres 10 let minimalne, zkusene jsou a nanosila jsem se tam s hodne vecma vcetne ruznych uprav na oblecich az po prodrene dziny v rozkroku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam