• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Good news, everyone! Ceskej Lewin zacal dodrzivat pravidla EU, takze uz bez VPN.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ja do Lewina prisel..nechal sem se zmerit...zaregistroval se..po prihlaseni ke svymu uctu sem videl kolik mam ty miry (rukavy, krk apod) a podle nich si objednal kosile a dalsi veci z anglie.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    BOBASH: TIP: Zaregistruj se jim u pokladny pres tablet a prijde ti 10% sleva na prvni objednavku. Pak to vezmi z eshopu. Trenchcoat me stal 7.1k, na krame je za 9k Kč. Dodaci lhuta na prodejnu je max 10 prac dnu, vzdycky.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BOBASH: Lewin je pouzitelnej jen cizi, ceskej je predrazenej bes. Ja pouzivam https://www.tmlewinshirts.eu pred pracovni VPN (ta je v cizine), jinak to stale jeste presmerovava na cz web za o minimalne tretinu vyssi ceny. Uvidime co zitra (imho nic).
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SAMOUT: Dík za typ, do Lewina skáknu. Nicméně předevčírem jsem si byl v Lewinu kupovat boty a zkoušel jsem si tam ten, co jsem dával v linku a obávám se, že bude jasno. Za vlnu + kašmír vlastně těch 10 není až tak moc...
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    nemeli byste prosim tip na nejake dobre krejcovstvi, idealne za rozumne ceny? :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JAKE_UP: Ted pri rychlym mrknuti jsou tam kosile za 25€, a beznej (ne BF) multibuy do 40€ (.eu stranky). Naprosto nic proti Lohniskymu, naopak tam nakupuju moc rad, ale cenove je Lewin na tretine. A dostat to do CR znamena vyuzit https://www.mailboxde.cz/ , funguje neprosto spolehlive a bez problemu (uvidime jak to bude dal). Jinak kosile od nich jak ktery, ty obycejnejsi (kupovany v multibuy za max 7 kil) uz maj svy za sebou po 4 letech (pravda, vzorovany, ne jednobarevny, na tech je to vzdycky lip videt), nosim je ted uz spis volnocasove. Ty lepsi ale drzej, a vypadaj porad vyborne i po 5 letech (dyl zadnou nemam).

BOBASH: Prave Lewin je celkem dobra volba, ja jsem s jejich kabatama (zimni vlnenej, i podzimne jarni vlna+PE) maximalne spokojenej. Vyzkousej to nekde u zmrdecka, a pak si to objednej z UK (kupovat kabat naslepo je docela strelba, imho). Ten vlnenej jsem koupil v nejaky akci i s dopravou asi za 5600, to byl superkup, normalne 199 - 259€ (opet .eu), s kasmirem za 390€.
    ALIEN_KA
    ALIEN_KA --- ---
    NAVARA: za mě vede Thomas Pink https://www.thomaspink.com, mám dámské a skvěle sedí. a na pánech vypadají jeho košile krásně
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    GHOSTSTALKER: Pro mě je asi pohodlnější zajít na Přikopy, ale proti gustu...

Ok, operoval jsem s librama, ne eury. Moje chyba.

Automaticky to neznamená, ale v tomhle případě to prostě lepší košile je. Srovnával jsem nedjražší v TML a nejlevnější v LeP proto, že v TML jsem si snad nikdy nejlevnější nevybral, kdežto v LeP párkrát ano (i když většinou beru dražší látky). A nejlevnější LeP je pořád lepší než nejdražší TML. Uznávám ale, že sedm stovek už je samozřejmě signifantní rozdíl, měl jsem zafixovanou cenu u TML vyšší.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    JAKE_UP: Mluvi tu snad nekdo o ceskem TML? Pokud anglicky TML nedorucuje (a ani po te prosincove legislativni zmene nebude dorucovat) do CR, tak bych (a) si to nechal poslat treba do Nemecka a pak vyzvedl osobne, prip. nechal preposlat nebo (b) bych si pro to zaletel do Londyna (samozrejme bych tam neletel jen kvuli jedne sade kosil, ale udelal bych vetsi nakup; nicmene i pri rozpusteni ceny letenky jen do 4 kosil to nevychazi uplne blbe).

Mimochodem, ty ceny v ceskem e-shopu jsou v eurech, ne librach.

A ano, 490 Kc, tj. asi tretinu ceny, povazuji za zasadni rozdil.

Ale moc nevim, o cem se to tu bavime, resp. jaky smysl ma srovnavat nejdrazsi TML kosile (49 eur/1274 Kc dle ceskeho obchodu) s nejlevnejsimi Le Premier kosilemi (1990 Kc). Uvedl jsi, ze ti v Le Premier za stejne penize udelaji MTM kosili - jak vidis, neudelaji. Plus to, ze je to MTM, neznamena, ze je to lepsi kosile.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    GHOSTSTALKER: Takže si tu košili z GB objednáš za cenu, kterou nabízí pro GB? U většiny košil vidím 49 při koupi tří a více, u některých 39 při koupi tří a více. https://eshop.tmlewin.cz/kosile/?lang=cz Ok, 1990 není patnáct stovek, čtyři stovky jsou zcela zásadní rozdíl.

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    JAKE_UP: Kde tam vidis multibuy za 50 GBP? Jejich nejcastejsi multibuy je (uz nekolik let) 4 kosile za 120 GBP. Nektere exkluzivnejsi rady muzou byt drazsi, nektere jsou zase levnejsi (ted tam vidim treba 4 za 110 GBP). A tedy cena Le Premier je taky vyssi nez patnact stovek, ze - https://www.lepremier.cz/shop/category/kosile-na-miru-konfigurator-11?search=&order=

Nevim, proc bych nemohl vychazet z ceny z GB, kdyz si ty kosile v/z GB muzu koupit.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    GHOSTSTALKER: Cena z blackfriday asi nebude rovnocenný srovnání, že. Stejně tak cena z GB. Já jsem teda v životě košili za 800 v TML neviděl, a to ani v multibuy. Blíží se spíš patnácti stovkám. I teď při rychlým mrknutí na webu jsou tam košile za 50 GBP při koupi tří a více košil.

To ani nikdo netvrdí.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    JAKE_UP: Ja tedy fanda TML take moc nejsem (mam jich asi 7 a po 3 letech noseni uz maji vyrazne znamky opotrebeni na limci a manzetach), ale Lohnisky ti fakt kosili za 600 Kc (viz dnesni Black Friday - https://www.tmlewin.co.uk/shirts/) nebo 800 Kc (bezny multibuy - pri nakupu 4 kosil 1 za 30 GBP) neudela. Navic tem jeho kosilim take nejak extra neduveruji - mam jich asi 6 a po letech vykazuji stejne neduhy, jako ty od TML. Navic mam dojem (neovereny), ze uz vickrat menil dodavatele, coz tu duveru v konzistentni produkt moc neposiluje.

Plus bych upozornil, ze vnimani, ze bespoke je lepsi nez MTM a MTM je lepsi nez konfekce, je jednorozmerne a chybne. Nechte si udelat bespoke (at uz oblek, ci kosily) treba v Galardu a pak si kupte konfekci od Huntsmana. Rozdil mezi temito tremi kategoriemi je v podstate jen ve strihu, v nicem jinem. Pokud ma clovek konfekcni velikost, tak dobrou kosili/oblek/boty/kabat/... nemusi hledat v MTM/bespoke kategorii.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    COMODOR_FALKON: Sorry, ale tomuhle jednoduše nemůžu uvěřit.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Já tohle nadšení z TML úplně nechápu, když mi za stejný peníze Lohniskej udělá MTM košili.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    COMODOR_FALKON: Ja mam uz asi devet let od lewina cca deset bilejch a pet cernejch kosil...kolikrat uz byly v pracce ani nepocitam..ale kdybych nestloustnul do tlustyho prasete, tak je asi muzu nejspis nosit do konce zivota...Pritom cena byla jen o neco malo vyssi nez za kosili ze zary..ktera mi vydrzela prumerne rok..Mam od lewina i dva obleky a taky sem spokojenej...Prijde mi ze treba takovej ten podzimni londynskej styl ma lewin furt co se ceny/kvality tyce nejlepsi.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KOUDY: K tomu bych podotkl, že někdy v roce 2010 jsem si u TML pořídil černou košili. Při průměrném nošení (= i praní) tak 6x do měsíce vydržela až doteď - nyní už se mi zdá, že začíná malinko blednout...
    Titanové límečkové výztuhy tedy také udělaly své...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GHOSTSTALKER: Savile je z londyna asi nejlepsi...ale taky nejdrazsi no..Pro 90% lidi bych rekl ze je jermyn street naprosto v pohode...On i ten lewin je kvalitou na cesky pomery docela vysoko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam