• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Spis me teda derou tim, ze jsou priserne vybrani, Vanoce je asi netrapej a neciti potrebu doplnovat sklady.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GHOSTSTALKER: Aha, ja resil .eu shop, kterej byl do konce listopadu blokovanej (vetsinou to v € vyslo levneji nez Ł).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SAMOUT: Na anglicky shop se da volne dostat delsi dobu, nedavno jsme se tu o tom bavili. Nezasilani do CR (jen aby Cmelik mohl rejzovat pres CZ e-shop) povazuju za obdobnou prasarnu, jako to regionalni blokovani pristupu.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GHOSTSTALKER: Ze uz neni potreba saskovat s pocitacem. Do ted nebylo mozny se normalne dostat na jiny nez cesky stranky lewina kvuli regionalnimu bloku (automaticky presmerovani na predrazenej cz web). Zasilani resi mailboxde, tech 160 korun je uz marginalnich.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Good news, everyone! Ceskej Lewin zacal dodrzivat pravidla EU, takze uz bez VPN.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ja do Lewina prisel..nechal sem se zmerit...zaregistroval se..po prihlaseni ke svymu uctu sem videl kolik mam ty miry (rukavy, krk apod) a podle nich si objednal kosile a dalsi veci z anglie.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    BOBASH: TIP: Zaregistruj se jim u pokladny pres tablet a prijde ti 10% sleva na prvni objednavku. Pak to vezmi z eshopu. Trenchcoat me stal 7.1k, na krame je za 9k Kč. Dodaci lhuta na prodejnu je max 10 prac dnu, vzdycky.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BOBASH: Lewin je pouzitelnej jen cizi, ceskej je predrazenej bes. Ja pouzivam https://www.tmlewinshirts.eu pred pracovni VPN (ta je v cizine), jinak to stale jeste presmerovava na cz web za o minimalne tretinu vyssi ceny. Uvidime co zitra (imho nic).
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SAMOUT: Dík za typ, do Lewina skáknu. Nicméně předevčírem jsem si byl v Lewinu kupovat boty a zkoušel jsem si tam ten, co jsem dával v linku a obávám se, že bude jasno. Za vlnu + kašmír vlastně těch 10 není až tak moc...
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    nemeli byste prosim tip na nejake dobre krejcovstvi, idealne za rozumne ceny? :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JAKE_UP: Ted pri rychlym mrknuti jsou tam kosile za 25€, a beznej (ne BF) multibuy do 40€ (.eu stranky). Naprosto nic proti Lohniskymu, naopak tam nakupuju moc rad, ale cenove je Lewin na tretine. A dostat to do CR znamena vyuzit https://www.mailboxde.cz/ , funguje neprosto spolehlive a bez problemu (uvidime jak to bude dal). Jinak kosile od nich jak ktery, ty obycejnejsi (kupovany v multibuy za max 7 kil) uz maj svy za sebou po 4 letech (pravda, vzorovany, ne jednobarevny, na tech je to vzdycky lip videt), nosim je ted uz spis volnocasove. Ty lepsi ale drzej, a vypadaj porad vyborne i po 5 letech (dyl zadnou nemam).

BOBASH: Prave Lewin je celkem dobra volba, ja jsem s jejich kabatama (zimni vlnenej, i podzimne jarni vlna+PE) maximalne spokojenej. Vyzkousej to nekde u zmrdecka, a pak si to objednej z UK (kupovat kabat naslepo je docela strelba, imho). Ten vlnenej jsem koupil v nejaky akci i s dopravou asi za 5600, to byl superkup, normalne 199 - 259€ (opet .eu), s kasmirem za 390€.
    ALIEN_KA
    ALIEN_KA --- ---
    NAVARA: za mě vede Thomas Pink https://www.thomaspink.com, mám dámské a skvěle sedí. a na pánech vypadají jeho košile krásně
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    GHOSTSTALKER: Pro mě je asi pohodlnější zajít na Přikopy, ale proti gustu...

Ok, operoval jsem s librama, ne eury. Moje chyba.

Automaticky to neznamená, ale v tomhle případě to prostě lepší košile je. Srovnával jsem nedjražší v TML a nejlevnější v LeP proto, že v TML jsem si snad nikdy nejlevnější nevybral, kdežto v LeP párkrát ano (i když většinou beru dražší látky). A nejlevnější LeP je pořád lepší než nejdražší TML. Uznávám ale, že sedm stovek už je samozřejmě signifantní rozdíl, měl jsem zafixovanou cenu u TML vyšší.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    JAKE_UP: Mluvi tu snad nekdo o ceskem TML? Pokud anglicky TML nedorucuje (a ani po te prosincove legislativni zmene nebude dorucovat) do CR, tak bych (a) si to nechal poslat treba do Nemecka a pak vyzvedl osobne, prip. nechal preposlat nebo (b) bych si pro to zaletel do Londyna (samozrejme bych tam neletel jen kvuli jedne sade kosil, ale udelal bych vetsi nakup; nicmene i pri rozpusteni ceny letenky jen do 4 kosil to nevychazi uplne blbe).

Mimochodem, ty ceny v ceskem e-shopu jsou v eurech, ne librach.

A ano, 490 Kc, tj. asi tretinu ceny, povazuji za zasadni rozdil.

Ale moc nevim, o cem se to tu bavime, resp. jaky smysl ma srovnavat nejdrazsi TML kosile (49 eur/1274 Kc dle ceskeho obchodu) s nejlevnejsimi Le Premier kosilemi (1990 Kc). Uvedl jsi, ze ti v Le Premier za stejne penize udelaji MTM kosili - jak vidis, neudelaji. Plus to, ze je to MTM, neznamena, ze je to lepsi kosile.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    GHOSTSTALKER: Takže si tu košili z GB objednáš za cenu, kterou nabízí pro GB? U většiny košil vidím 49 při koupi tří a více, u některých 39 při koupi tří a více. https://eshop.tmlewin.cz/kosile/?lang=cz Ok, 1990 není patnáct stovek, čtyři stovky jsou zcela zásadní rozdíl.

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    JAKE_UP: Kde tam vidis multibuy za 50 GBP? Jejich nejcastejsi multibuy je (uz nekolik let) 4 kosile za 120 GBP. Nektere exkluzivnejsi rady muzou byt drazsi, nektere jsou zase levnejsi (ted tam vidim treba 4 za 110 GBP). A tedy cena Le Premier je taky vyssi nez patnact stovek, ze - https://www.lepremier.cz/shop/category/kosile-na-miru-konfigurator-11?search=&order=

Nevim, proc bych nemohl vychazet z ceny z GB, kdyz si ty kosile v/z GB muzu koupit.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    GHOSTSTALKER: Cena z blackfriday asi nebude rovnocenný srovnání, že. Stejně tak cena z GB. Já jsem teda v životě košili za 800 v TML neviděl, a to ani v multibuy. Blíží se spíš patnácti stovkám. I teď při rychlým mrknutí na webu jsou tam košile za 50 GBP při koupi tří a více košil.

To ani nikdo netvrdí.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    JAKE_UP: Ja tedy fanda TML take moc nejsem (mam jich asi 7 a po 3 letech noseni uz maji vyrazne znamky opotrebeni na limci a manzetach), ale Lohnisky ti fakt kosili za 600 Kc (viz dnesni Black Friday - https://www.tmlewin.co.uk/shirts/) nebo 800 Kc (bezny multibuy - pri nakupu 4 kosil 1 za 30 GBP) neudela. Navic tem jeho kosilim take nejak extra neduveruji - mam jich asi 6 a po letech vykazuji stejne neduhy, jako ty od TML. Navic mam dojem (neovereny), ze uz vickrat menil dodavatele, coz tu duveru v konzistentni produkt moc neposiluje.

Plus bych upozornil, ze vnimani, ze bespoke je lepsi nez MTM a MTM je lepsi nez konfekce, je jednorozmerne a chybne. Nechte si udelat bespoke (at uz oblek, ci kosily) treba v Galardu a pak si kupte konfekci od Huntsmana. Rozdil mezi temito tremi kategoriemi je v podstate jen ve strihu, v nicem jinem. Pokud ma clovek konfekcni velikost, tak dobrou kosili/oblek/boty/kabat/... nemusi hledat v MTM/bespoke kategorii.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    COMODOR_FALKON: Sorry, ale tomuhle jednoduše nemůžu uvěřit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam