• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARBARDUCHABroušení kamenů
    rady jak na to, a fotky zajímavých minerálů, jak zpracovaných tak surových. Také o tom kde a jak se teží, a proč je třeba některé kameny s určitých oblastí bojkotovat. většina informací a fotek je od uživatale gems na fleru. http://www.fler.cz/gems
    rozbalit záhlaví
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JOSEF_K: Půjčit si vrtačku na vodou chlazený diamantový jádrový (trubkový) vrták, vyvrtat tu díru rovně (bude mít krásně hladké stěny) a pak tu kostku diamantovým kotoučem pod vodou ořezat. Ten váleček se dá vylomit (a dno zarovnat, zalít pryskyřicí, nebo tam něco vložit), nebo můžeš vrtat skrz, uříznout si kamenný špunt a ten tam vlepit. Mramor se dělá líp, ale s žulou, nebo křemenem to jde také hezky. Techniku mají lepší půjčovny stavební mechanizace. A chladit, chladit, chladit.
    SASOS
    SASOS --- ---
    JOSEF_K: zula se ta celkem dobre rezat diantovym kotoucem na fricce. Ale nevim, jak pochodit s tim lestenim a vrtanim. V praci mame na baraku zulove desky jako obklad misto fasady a kdyz jsem videl servisaky, jak jim to vrtani s vidiakem v Hilte moc neslo, tak uplne nevim. Je teda fakt, ze deska nebyla dobre podlozena, takze nemohli chlapi tlacit, aby desku nerupli. Ale stejne se mi ten vidiak moc nezda... spis bych sel cestou nejakeho nastroje na vrtani skla...
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    JOSEF_K: žula je dost tvrdá, spíš uspěješ líp s mramorem. určitě by to šlo i ze žuly, stejně ale vrtat vidiákem či nějakým vrtákem přímo na minerály, a hlavně chladít a chladit, jinak ti to rupne co by dup
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Zajímala by mě jedna věc. Chci výhledově vyrobit masivní psací stůl. Mám už celkem vymyšlené všelijaké voloviny, jaké by měl splňovat (skryté zásuvky, poličky atd.), ale s jednou věcí si nevím rady. Stojánek na tužky si můžu udělat z nějakého pěkného dřeva, s čímž si poradím sám, ale lépe by vypadal například žulový. Jenže naprosto netuším, čím žulu řezat, vrtat a leštit. Lze počítat s kvádrem o výšce 3cm, poměrem stran 16:9 a úhlopříčkou třeba 25cm (ty rozměry jsem si teď vymyslel, takže nebrat moc vážně). V kvádru tak tři díry vrtané pod úhlem cca 70st o průměru cca 1,5cm. Co obnáší něco takového vyrobit:)?
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---

ještě pár dinosauřích kostí
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    dino koprolit (dinosauří trus)
    dino bone (kost)
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    Stinking Vater Agate
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    SASOS: určitě se povede, jen to chce trpělivost, hlavně při ručním broušení tvrdších minerálů
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    opály ze slovenska
    masový opál
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    Willow Creek Jasper
    SASOS
    SASOS --- ---
    No moc pekne, deti mi furt chodej s achatama a ametystama a ja jim furt slibuju, ze to doma zkusime nejak vybrousit, tak ted se to treba i povede :)
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    Stromatolit z Madagaskaru
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    Achát - Krušné hory - Černý potok
    porcelanit z Kunětické hory
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    Crinoid Marble
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---

BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    larimar
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---

prehnity s epidotem
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    modrý jantar dominikánská republika
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    typický kašolongový achát z Frýdštejna a okolí

BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    Mineralogie - minerály, nerosty a horniny
    http://www.mineraly.net/nalez_p.php?zpet=cesko&url=41
    Geologické lokality - Významné geologické lokality v České republice
    http://lokality.geology.cz/d.pl
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    Rhodolity z Tanzánie velikost 5-10ct
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    surové kamínky - tanzanit, tsavorit, démantoid
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    tady je pěkně vidět tmelky s hřebíků, není to z mé dílny, ale člověka co to dělá už 30 let
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam