LOP4TA: Já tomu nerozumim, nikdy jsem si o projektorech nic nezjišťoval. Záleží taky k čemu ho chceš využívat, žejo. člověk, kterej ho potřebuje používat ve dne v nějakym přednáškovym sálu má asi jiný preference než člověk, kterej se chce po nocích dívat na filmy ve svym pokoji, atd.:)
Měl jsem si možnost tagtool vyzkoušet v Praze v Trafačce, promítalo se na protější pavlačovej barák nějakym Epsonem, co měl 4 000 Lumenů a ta jeho svítivost byla do těhle podmínek a na tohle využití uplně skvělá. Pak jsem na netu hledal, co to bylo za model a kolik stojí, protože chlápek, co ho přinesl, hned někam zmizel a nikdo jinej to nevěděl, ale nezjistil jsem to, protože různý modely ve stejný řadě vždycky vypadaj na pohled uplně stejně. Akorát jsem zjistil, že nejlevnější Epson s minimálně 4 000 lm u nás stojí cca 20 000,- :) Nejsem si už jistej, ale myslim, že to byl Epson EB-1900. Pak jsem ještě hledal, za kolik se teda u nás dá sehnat novej 4 000 lm projektor a např. Acer a Benq jsou sice levější, ale pod 15 000,- to nejde:)