• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLUMMPLUMMova tvorba - kresby, malby, vesmír a vůbec
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Něco novýho z mý zahrádky. Dva B2 plagoše (50 x 70). To první má bejt jakože Cesta do pravěku a to druhý Vynález zkázy. Oboje filmy Káji Zemanů. A protože neumim pracovat s písmem, tak jsem to u tý Cesty do pravěku vůbec neřešil a prostě jsem jenom maloval a pak jsem to diletantsky napsal pod ty tři okýnka. :) A ten výbuch na Vynálezu zkázy je poskládanej z cca 150 technickejch nákresů přes 100 let starejch patentů z databáze Americkýho patentovýho úřadu – maj tam toho víc než my a líp se tam vyhledává. :)

TURF
    TURF --- ---
    PLUMM: ukaz jim, jak by to vypadalo s originalem ;)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    PLUMM: tak to ale presne nejak bude,,, dost pochybuju ze by rejza vlezl na google, nasel tvou kresbu a rekl si " ty vole, ten kluk je tak dobrej, ze mu to slohnem, nez abychom mu napsali o prava":)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: jo, tak to klidně mohlo proběhnout :) Normálně takové věci dělá ilustrátor, který spolupracuje na projektu, většinou externě, ale protože se spoustě agentur nechce takového člověka shánět/platit, tak to může dopadnout i takhle. Je to dost častý jev třeba u knižních obálek, kdy řadu z nich ilustrují amatéři, nejčastěji kamarádi/příbuzní/známí vydavatele nebo někoho z nakladatelství :) Podle toho to pak vypadá. Dostanou za to pak flašku nebo pochvalu :) a zkurví úroveň i hodnotu práce na trhu. Naštěstí většinou ta práce sama o sobě vypoví, jak asi vznikla a na jaké úrovni byl její autor, což je přesně případ tvé kresby, které ta překreslená matlanina nesahá ani po kotníky :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Jj, určitě jim psát budu. Co konkrétně, to si musim promyslet. :)

No já si krásně umim představit scénář, kdy režisér (napřiklad) řekne svýmu kámošovi/manželce/dceři/whatever, hele ty rád kreslíš, potřebuju tam kresbu nějaký babičky, on odpoví: "OK, neni problém", jde na google pro referenci, najde mezi těma fotkama mojí kresbu, řekne si: "Hej, to vypadá přesně, jak mi to rejža popisoval, to by tam mohlo bejt, to použiju", překreslí, odevzdá rejžovi, ten na to: "Super, ale trochu veselejší to udělej." Tak dodělá úsměv, odevzdá podruhý, rejža je spokojenej, na nic se neptá, vůbec ho to nenapadne. Hotovo, finito. Například. :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: Já bych jim zkusil napsat, když nic, tak budeš mít zajímavou zkušenost s komunikací s ČT :) Na autorská práva by to byl problém dostat, musel bys mít znalecký posudek a to už je věc soudu. Ale možná šikovný právník by s nimi pohnul :) Právě proto, že to nemohli ukrást rovnou a celé a protože potřebovali trochu veselejší výraz, tak to dali nějakému strašnému mazalovi překreslit... možná to dělal přímo někdo z televize v pauze na oběd :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Konečně. :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: :) vítej v klubu :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Zajímavej objev. To vlevo je screenshot ze seriálu Český televize "Život je ples", to vpravo je moje tři roky (nebo tak nějak) stará kresba mojí babičky.

V tom seriálu je to vždycky před titulkama v čase cca 55:20
    Video — Život je ples: V sedmém nebi — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10220228546-zivot-je-ples/208572231220014-v-sedmem-nebi/video/

A vzhledem k tomu, že když do googlu zadam "babička", zobrazim si obrázky a vyhodí mi to tuhle mojí kresbu, je mi uplně jasný, jak to vzniklo. Akorát teda nechápu, proč něco vygooglit a místo kontaktování autora to radši překreslit a ještě k tomu blbě. A změnit pusu, aby to jakože bylo veselejší.

PLUMM
    PLUMM --- ---
    Nějaký nový figury z mojí zahrádky. :) Všechno klasicky v životní až nadživotní velikosti

PLUMM
    PLUMM --- ---
    LULU: No já si myslim, že za cenu, která by pro mě byla odpovídající, by ta kytara byla neprodejná. :) Jakože jsem to dělal poprvé, takže jsem všechno dělal pomalu, abych něco nepokazil a strávil tak u toho fakt hodně času, kterej bych samozřejmě musel zahrnout do ceny, aby ten prodej měl vůbec nějakej smysl. Navíc mi přirostla k srdci, takže prodávat se nebude. :) Tahle určitě ne. Možná nějaká další...jestli bude. Jinak dík.
    LULU
    LULU --- ---
    hmmm... myslim, ze bys ji hodne slusne vydrazil nejakymu profikovi... Kam se hrabe Jurkovic :D
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    A ještě to třetí. Taky zkreslenej:
    song: Ozzy Osbourne - No More Tears
    Homemade strat soundcheck - overdrive 2
    http://vimeo.com/14101920
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    LULU: LOJZA: Díky :)

Dal bych sem i nějakou zvukovou ukázku, ale mam jen tři videa nahraný kompaktním foťákem. Jak obraz, tak zvuk. Žádnou nahrávku na mikrofon nebo rovnou do počítače nemam, takže to zvukově stojí za houby a nic z toho nejde poznat, protože kompakt ten řev z lampovýho komba prostě nepobírá. :) Ale tak teda aspoň jako důkaz, že hraje. :) Na tom videu je kamarád, nejsem to já:

Čistej kanál:
    songy: Pink Floyd - Wish You Were Here, Jimi Hendrix - Little Wing
    Homemade strat soundcheck - clean
    http://vimeo.com/14101316

Zkreslenej kanál:
    songy: Joe Satriani - Summer Song, Van Halen - Eruption
    Homemade strat soundcheck - overdrive
    http://vimeo.com/14101595
    LULU
    LULU --- ---
    Plumm rulezz :)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    PLUMM: To je prostě úžasný... BIG RESPECT.
    JAHMAR
    JAHMAR --- ---
    nj tak ještě nemáš takovej skill =D
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    JAHMAR: MacGyver by to postavil kapesním nožíkem z pérka od propisky. Já ale použil i šmirgl a šroubovák. :D
    JAHMAR
    JAHMAR --- ---
    a nejsi ty už trochu Macgyver? =D
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Pak už jen finální šroubing toho všeho dohromady a tadá.

Mimochodem, hraje výborně. :)

A vtipnej detail: Při barvení se mi tam hned nalepila jedna malá muška, ten její otisk jsem tam nechal, nijak jsem ho nezamaloval, přišel mi tam děsně vtipnej, takže jsem ho zalakoval se zbytkem kytary. :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam