• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLUMMPLUMMova tvorba - kresby, malby, vesmír a vůbec
    rozbalit záhlaví
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Aha, to jsem nevěděl. Viděl jsem u nich náplně i do colour brushů (http://www.pentel.com/store/color-brush-refill), tak jsem myslel, že to jsou taky nějaký jednorázový bombičky, jen větší než u toho pocket brush penu.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: I ten Colour Brush můžeš plnit... ten je od Pentelu a prodává se i v sadách už s naplněnými barvami.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: ty modrý jsou myslím nějaký noname...
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ten libovolně plnící je jen ten color wash brush (oficiálně Aquash), je to tak?
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    TURF: To jsou všechno taky brush peny od Pentelu a já vim jen o Zlatý lodi.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    TURF: myslím, že ne.. jestli to nebude mít Zlatá loď, Altamira nebo Nielsen, tak asi už nikdo... ale z eBay se to dá koupit opravdu levně... a určitě je má Boesner, ale nejbližší je Vídeň nebo Drážďany :) Docela dobře je to použitelné na vytahování světel, stačí to naplnit bílou tuší a pokud to nezaschne, tak je pořád k dispozici - bílé tužky totiž skoro vůbec světla nevytáhnou.
    TURF
    TURF --- ---
    SUN_VU_KUNG: daji se u nas nekde sehnat?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tenhle typ štětce se syntetickým vláknem se dělá i s otevřenou plnící komorou, takže ho můžeš naplnit nejenom tuší, ale i vodou (pro akvarel) nebo jakoukoliv tvou vlastní barvou (ideálně třeba tuše pro airbrush). + různé hroty a stojí to taky pár babek.

    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Další tip:)

    Koupil jsem si na ebayi z Hongkongu Pentel Brush Pen. Je to pero s pružnym hrotem, kterej je tvořenej jednotlivýma štětinama. Takže se narozdíl třeba od pružnýho hrotu na Copic markerech skutečně chová jako štětec (protože to štětec doopravdy je :) ) Plní se bombičkama s inkoustem, kterej je k dostání ve více barvách. Vůbec nic nikde nekape, neteče, nedělá kaňky, nic takovýho. I s poštovnym mě vyšel na 13 doláčů (pero + 4 bombičky), což je přibližně o bambilion míň, než za kolik ho prodávají ve Zlatý lodi v Praze. :) A je to parádní věcička, hlavně díky variabilitě tahů, který s tim jdou vytvořit. A taky samozřejmě díky faktu, že je to zkrátka velký jako kterákoli propiska, takže můžete mít neustále v kapse něco, co se chová jako v barvě namočenej štětec.
    Kdo kreslí a nemá žádnej brush pen, tak odporúčam.





    Je to mimochodem nástroj, kterym Kim Jung Gi dělá tyhle svoje bomby. :) Akorát on má nějakej trochu větší.
    김정기 Kim Jung Gi Sudden attack 통제구역 6 Drawing - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Bg1j9xwcij8
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Moje homemade v garáži vyrobená kytarka v akci. :) Její výrobu jsem postoval tady PLUMM, tady PLUMM a tady PLUMM:
    Hraje na ní kamarád Jakub Havel z kapely Sound Diet.

    SIIMA
    SIIMA --- ---
    PLUMM: umím si to představit :))
    tak já se pokusím něco vyrobit (ale vlastní se fotěj nejhůř - ověřeno léty :) a pak budu zjišťovat, jestli stále maluješ dle fotek :) díky
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Z jinýho soudku. To je ten "vesmír a vůbec" :)
    Zúčastnil jsem se teď v neděli jednodenního desetiboje. Přihlásil jsem se víceméně ze srandy a ze zvědavosti, protože jsem ty disciplíny nikdy nedělal a neni moc příležitostí, aby si je ček alespoň vyzkoušel a zjistil, jak je to náročný. Jestli máte v okolí nějakej venkovní desetiboj pro veřejnost a má bejt hezký počasí, tak ukecejte kamarády a přihlaste se i když vůbec nesportujete, je to fakt sranda. A pokud je to všechno v jeden den, místo klasickejch dvou, tak je to i docela čelendž. :D

    Nejvíc jsme se pobavili na skoku o tyči, kde spousta z nás skočila maximálně uplně tu samou vejšku, jakou pak skočili při skoku do vejšky. :) A druhá disciplína, která stojí za to, je 110 metrů překážek. Až když si člověk zkusí přeskočit tu 106,7 cm vysokou překážku, klidně i jen jednu postavenou někde bokem, tak teprve pak dokáže ocenit výkony těch profi běžců. Z dráhy plný takhle vysokejch překážek jde fakt strach a před startem jsme zkoušeli vymyslet, jak je za běhu co nejlíp zkopávat, aby jsme se při tom nezabili a zároveň aby nás nediskvalifikovali. Nevymysleli jsme nic. :D Samozřejmě jsme přes ně pak skákali jak klokani, překážkovej sed ve vzduchu za běhu vážně nehrozí.

    Sranda byla taky na stovce, když kámoš kousek před cílem spadl a nikdo neví proč, já běžel ve vedlejší dráze a začal jsem se tak smát, že jsem skoro zastavil, takže stovka za 14,26 s :D

    A na oštěpu jsem si samozřejmě něco udělal s ramenem.



    Já, mý kamarádi a uplně první pokusy na tyčce. :D Jsem ten poslední.
    Pole vault - first loserish attempts ever, Decathlon Sokolov 2013 - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=_88oLIPHGFs


    A musim se pochlubit svýma skočenýma 2,43 m. Na zapíchnutí tyčky na správný místo je potřeba moc velkej technickej skill, takže jsme jí už při rozběhu takhle tlačili po zemi. :)
    My first pole vault ever - 2,43m (8 ft) - Decathlon Sokolov 2013 - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=OEJvFOPCUos


    Z nějakýho důvodu mi nejvíc šel disk a tyčka, ale jsem uplně tragickej běžec, takže například za běh 1500m, kterej byl uplně na konci dne, jsem měl 0 bodů. :D Celkem sem udělal 2 052, Šebrle má osobák něco přes 9 000. :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    MACOMIX: To by chtělo nějakej příruční teleport na vercajk na trase Plzeň - Praha - Plzeň. :)
    SIIMA: No já už teď beru jen živáky, protože fotek mam dost a vůbec mě to podle nich ani nebaví. Dost často jsou i ty fotky, co lidi pošlou, fakt šílenost a nemám už sílu dokola vysvětlovat, že tyhleta pártyfotka neni zrovna vhodná předloha pro malbu. :D Na druhou stranu, tobě důvěřuju, že nafotíš super předlohu levou zadní a hned napoprvý. Tak pokud jim sedí muj styl, tak se nějak domluvíme.
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    nechces ty portrety malovat taky v Praze? Bych sel :)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    SIIMA: takže bych měla menší kšeft :)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    PLUMM: já ani tak ne...no i když..ale tatínek by potřeboval namalovat mou sestru a matičku, ale podle fotky, kterou musím vyrobit, pač bychom je nikam nedostali :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SIIMA: K tomu určitě dojde. Někdy. Časem. :)
    Nechceš taky portrét? Holek se mi přihlásilo hrozně málo. Takhle budu umět malovat jenom chlapy. :D
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    PLUMM: tak to chápu. třeba později dostaneš chuť a prostor se víc rozmáchnout ;-)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SIIMA: Mně to nepřide malý. Mam tu dokonce i desky, co jsou poloviční. :) Na ty jsem ale eště nic nedělal. Přide mi dobrý, že když je to malý, ček nemůže zabřednout do nějakejch nepodstatnejch detailů a spíš jde po těch výraznějších tvarech a stínech a tak, no. Na to učení je to imho ideální. A taky kdybych to dělal na velký, tak si to bude chtít koupit míň lidí, páč matroš bude dražší, takže budu mít míň živejch modelů a tim pádem nebudu moct tolik trénovat. Tenhle malej formát stojí jak 3 piva, takže si pro portrét přijde kde kdo. :)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    není ten formát pro Tebe malej?
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Lucka



    Alla prima oil portrait 4 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=b415mCOmybU
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam