• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLUMMPLUMMova tvorba - kresby, malby, vesmír a vůbec
    rozbalit záhlaví
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    PLUMM: chápu :) a to není problém, resp. by byl problém to z nich vyloudit, max. mírný úsměv v křeči (chyba fotografa ovšem :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SIIMA: A mohla bys je prosim vyfotit nějak nevysmátý?:) Oni se všichni chtějí fotit s úsměvem od ucha k uchu, ale na malbě to pak vypadá hrozně blbě a uměle a nedá se to těm lidem vysvětlit, že vyzubenej úsměv fakt neni dobrá předloha pro malbu.
    Nepamatuju se, že bych v životě viděl nějakej dobrej portrétní obraz z jakýhokoli období v dějinách umění, kde by se ten člověk smál a ukazoval zuby.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    R0C3S3K: Losbastardos dostane nasekános na zadelos. :D

    Secret Walls X Czech Synove Bozi vs Nova Krew - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=JPdhvnzstkg

    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    jaaj, pokud budu v praglu, tak prijdu zafandit, ale obema teamum, lostbastardos je taky super:)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Po svojí spanilý jízdě skrz exhibice v Česku, na Slovensku i v Londýně si Boží Synáčci chtějí došlápnout i na nás, nedáme jim to zadarmo. :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Přístí sobotu ve Stromovce týmová exhibice proti Synům Božím (Lazybastard, Emil Norm, Vláďa Chalupa). Náš tým - Slakinglizard, Distingo, já. Přijďte na piváka. Poteče barva. :)

    https://www.facebook.com/events/202349533266487/

    SIIMA
    SIIMA --- ---
    PLUMM: tak to jo ;-))
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    PLUMM: to ho jiste potesi:)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SIIMA: Dal jsem lampu přímo nad něj, chtěl jsem nějakej zombie-look. :D Stíny v očích a pobledlý barvy. Nakonec jsem ho ale udělal barevnýho normálně. Příště bude zombík i barevností, přijde mi, že má na to dobrej obličej. :)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    PLUMM: baví furt, ale možná ys měl udělat něco s osvětlením (viz stíny pod očima)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Míra, olej, plátno, 24x30



    Alla prima oil portrait 5 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=9OvfAk8beUk
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    PLUMM: Mimochodem, Pavlu namaluju určitě eště několikrát. Zrzky maj pod žárovkou eště lepší barvu jak normálně. :) Tak zkusim příště nějak laborovat s osvětlením...


    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KJON: ty kuličky samořejmě patří do těch samoplnitelných (modré násadky) - a fakt nic neucpávají, funguje to, pokud tam je barva, které sedá pigment.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    KJON: Právě, v Plzni si koupim akorát tak štětec a pastelky.
    Jinak výtvarnopotřebnej, papírnickej a knihkupeckej fetiš je samozřejmostí. :) Chodim tam i když zrovna nic nepotřebuju.
    KJON
    KJON --- ---
    PLUMM: Jasně. Tak to já asi zůstanu u Zebry. Já mám vlastně radost, když můžu vyrazit nakupovat nějaký nástroje do výtvarnýho obchodu. :)
    (Ale je to výhoda Prahy, nikde jinde se to skoro nedá sehnat..)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    KJON: cca 105 Kč s poštovnym. Což je sice jen o trošku, ale zároveň si je hezky pohodlně vytáhneš ze schránky a nemusíš pro ně nikam chodit/jezdit :)
    KJON
    KJON --- ---
    PLUMM: Snad to pomohlo. Na kolik vyjdou bomby z Hongkongu?
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    KJON: Vyčerpávacíjí, díky. :)
    Samotný bomby se koukam taky vyplatí kupovat z hongkongu.
    KJON
    KJON --- ---
    PLUMM:
    Já už Petnel Brushe používám přes 4 roky a Pocket Brush je jedna z nejlepších investicí, pokud má člověk trpělivost. (Já se štetci obecně neuměl vůbec pracovat.)

    Ty Color Brushe jsou taky normálně na bombičky, akorát jsou velké a tvoří celou tu násadku. Dají se sehnat v Zlaté lodi i jinde (štětec s náplní kolem 180 korun a jedna náplň kolem 50) Oproti tomu "normálnímu" Pentel Pocket Brushi, mají inkoust vodou rozmývatelný.
    Další odlišná vlastnost je, že si člověk tu barvu dávkuje do toho předku sám tím, že mačká tu náplň, takže je lehčí docílit například suché stopy, která "vynechává".



    Včera jsem ze zvědavosti jednu starou náplň rozřezal a kuličky bych do ní nestrkall ani omylem. Jsou tam jakési dvě trubičky v sobě a kulička by, podle mě, přívod barvy jenom ucpala.

    Oproti tomu kamarád (ID K_0S) zkoušel plnit ty menší bombičky v Pocket Brushi naředěnou tuší a takováhle náplň už tak opotřebovaný štětec ještě víc přizabila..
    Koupit se dá v pohodě i u nás, třeba Altamiře. Na bombičky chodím zásadně do Zebry (štětec+4 bombičky teď kolem 400, 4 bomby 120)
    (Bonusová rada od Frederika Peeterse je - narazit bombičku, počkat až štětec nasákne, poté vyndat a kreslit. Stopa zůstane černá a pevná dost dlouho a mělo by to celkem dost šetřit inkoust.)



    A první štětec na vodu jsem si pořídil taky u nás v Čechách. A to v koh-i-noor papírnictví, kde mají dva typy od Kuretake (ten zelený a ten modrý, plochý co je k vidění třeba tady http://www.cultpens.com/acatalog/Kuretake-Zig-BrusH2O-Waterbrush-Pen.html) Cena byla kolem 120.

    Nedávno jsem si pořizoval jeden z těch Pentel vodních, ale ten jsem ještě pořádně neozkoušel. Ten Kuretake jsem nešetřil a měl jsem v něm vodu s tuší a taky mu to úplně neprospělo. Ale i tak mi vydržel docela dlouho než se roztřepila špička.
    Ten Pentel má určitě taková pevnější vlákna, takže si myslím, že je lepší na nějakou preciznější práci..



    To je asi tak všechno, co mě zrovna teď napadá.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Pája - olej, plátno na desce, 24x30cm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam