• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    [SERVER ERROR]
    JACOB
    JACOB --- ---
    SOTD: "... český národ určitě Benešovy dekrety reviduje. Vznikly pod určitým tlakem. Kdybych byl prezidentem Benešem, tak bych se jinak než on nerozhodl. Nacistická zvěrstva, co se stala, například Lidice, to nebylo normální. Muselo se něco stát, také bych dekrety podepsal.
    Ale nyní už je téměř sedmdesát let od války, tak by se to mělo revidovat a říct, že stanovisko tenkrát bylo správné, ale nyní je čas tehdejší postoj reformovat."


    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/...aka-maxe-mannheimera-fs8-/domaci.aspx?c=A130909_1975064_ostrava-zpravy_jog

    S tim se ztotoznuju a tim padem nedokazu odpovedet. Tehdy spravedlivy byl, nyni bych ho revidoval.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SHEALA: A uz jich je 151! :-D
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    a uz se zas perou... jako necekal sem, ze bych to nekdy rek, ale nez tenhle jesitnej flame, tak to radsi dalsi pitoma anketa od SOTD, prosiiiim! (ta o povalecne spravedlnosti byla hodne mimozni)

    me napada jen jedna a to na piercing, pohlavi, kde (usi, oboci, nos, jazyk, brada, bradavky, pupik, klin a jine) mam/libi/nikdy! (de mi o to, co se vam libi ci mate na sobe, genderove - pak se da dat opacne, co se vam libi na jinych)
    - ale to bude rychlovka jak s tim nozikem - nazente sem nejake rostenky, pak me napadnou dalsi, tematicke k vareni (schvalne, co mi to pak vyselektuje, predpokladam, ze zena pro me se jeste ani nenarodila :D )
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZUZKAOU: chápu tvůj mindrák, že ti ani znalost všech knih a definic, nezvýšila inteligenci.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: test je na omezenost, nikoliv na IQ!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    <evil mode>
    čili z toho výplýva jednoduchý rozřazovaci IQ test
    IQ nadprůmerné - chápeš co píše Zuzkaou
    IQ podprůmerné - nechápeš.
    </evil mode>
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DUHAR: ehm, ale tobě to chápání složitějších souvětí taky moc nejde. Ale to nevadí, psát si můžeš co chceš :-*
    DUHAR
    DUHAR --- ---
    ZUZKAOU: kramy? zkus omyvat prirozeni vlaznou vodou.. o tobe treba vim, ze jsi odbornice na kvaseni s nadvahou (ja vim, krasna duse) s prehledem o politice, takze nechapu kde beres tu neochvejnou jistotu nyxackeho evangelisty tady kazat, kdo smi prispivat (kam) a kdo ne.
    ZUZKAOU: tohle by treba bohate stacilo.
    ZUZKAOU: tady treba uz zacinam mit pocit, ze se hadas jenom ty.
    a vlastne bych ti vubec nepsal nebyt toho prvniho prispevku, obcas ti to ujede a chovas se jak almara... to si z toho prosim zapamatuj, nic proti prestrelkam.

    HONZAL: myslim, ze s piskvorovou hvezdickou (PISKVOR:) to skoro zvladne pokryt i tech 150 definic, a o te "schopnosti" se taky da polemizovat (ve smyslu jedne "pevne" definice jsou urcite vhodnejsi slova, nez schopnost, napr. vlastnost), ale lepe ti to urcite vysvetli tady docentka wikipedia von nyxgoogle.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    ADAMFC: Ale byl to její přímej následek takže se to dá brát jako součást, stejně jako chování německého obyvatelstva k čechům v době těsně před válkou.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    INSEQUI: jenze tohle bylo po valce
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    SOTD: žádná válka není spravedlivá k civilnímu obyvatelstvu
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SOTD: Ke všem? K většině? K některým?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZUZKAOU: Fakt přínosnej příspěvek, obzvlášť ty mezery mezi řádky tomu dodaly důležitost.
    CHORCHE: Beru, že IQ je orientační číslo. Nicméně existuje dost nápadná souvislost mezi IQ a schopností chápat. V psychologii nic nejde měřit zcela objektivně, z toho důvodu považuju IQ testy za docela přínosný, pokud chce člověk porovnávat inteligenci. Nevěřím, že podprůměrně inteligentní člověk dokáže natrénovat testy tak, aby ho vzali do mensy.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    HONZAL: Na druhou stranu srovnal jsi trochu neférově "hru na saxofon" a pak konkrétně "tvůrčí rapování". V tom je rozdíl. Kdyby jsi srovnal "hru na saxofon" a jak to říct.. něco jako "cover verzi rapování" nějaký konkrétní písničky, je to dejme tomu srovnatelný. Ale to rapování, kde potřebuješ mít slovní zásobu, nápady a podobný blbostě můžeš aplikovat na saxofon (a světe div se, kterýkoliv jiný nástroj), neboť i na ten můžeš improvizovat. Nepoužíváš slova, ale tóny, techniky, stupnice, postupy a podobně. Obojí vyžaduje určitou dávku talentu (který se nedá zcela naučit) a "techniky", která se zvládnout dá.
    Co se hudebního sluchu týče, dá se natrénovat.

    SHEALA: Na ladění kytary bez ladičky pomocí intervalů, člověk musí naladit přesně alespoň jednu strunu, podle který doladí ostatní. A to potřebuješ buď ladičku (=nějaký další nástroj, nahrávku, tón v telefonu atd) a nebo velice dobrý hudební sluch :) Ale to jen zbytečně rejpu.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SHEALA: naučit se dá všechno - do nějaký míry. ;-) tak můj point hlavně bylo, že hrát na saxofon neni nějak muzikálně vyšší dovednost než rapování. Ale jak čtu 87HIGHFLYER, tak s nim vlastně nerozporuju, jsem to jen špatně pochopil.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SHEALA: to pred 15ti lety nebylo a tem intervalum moc nerozumim, nemam zadne takove hudebni vzdelani... a ted mam spis x let poskozenej levej bubinek, tak je mi to burt, nepoznam ani stereo :/

    ale to asi neni uplne ta pointa, ne? nebo proc pulka lidi, co si piska, piska falesne? asi nepouzivaj sw earmaster a je jim to burt - ale porad si teda myslim, ze ne vse se da naucit
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CHORCHE: na hudební sluch existuje tréninkovej SW earmaster, a díky tomu jak se učím skládat hudbu, už líp poznám intervaly v slyšeným.
    NA ladění kytary bez ladičky stačí umět rozpoznat intervaly, nebo potřebuješ absolutní sluch?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SOTD: každý máme svoje limity...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SOTD: protože ti chybí základy aby si tomu porozuměl. Odkázala jsem ti tu dvě knyhy pro začátečníky a ty se neustále hádáš o něčem, čemu nerozumíš, protože si klikneš na to co je jen sumář něčeho, co ty knihy pro začátečníky vysvětlují srozumitelně.

    Pokdu se budeme držet té implicitní teorie Kotence o schopnosti chápat a řešit problémy, co to pak vypovídá o tom, jak si schopný vstřebat fakt, že koncept IQ a inteligence je daleko složitější, než si představuješ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam