• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    a uz se zas perou... jako necekal sem, ze bych to nekdy rek, ale nez tenhle jesitnej flame, tak to radsi dalsi pitoma anketa od SOTD, prosiiiim! (ta o povalecne spravedlnosti byla hodne mimozni)

    me napada jen jedna a to na piercing, pohlavi, kde (usi, oboci, nos, jazyk, brada, bradavky, pupik, klin a jine) mam/libi/nikdy! (de mi o to, co se vam libi ci mate na sobe, genderove - pak se da dat opacne, co se vam libi na jinych)
    - ale to bude rychlovka jak s tim nozikem - nazente sem nejake rostenky, pak me napadnou dalsi, tematicke k vareni (schvalne, co mi to pak vyselektuje, predpokladam, ze zena pro me se jeste ani nenarodila :D )
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZUZKAOU: chápu tvůj mindrák, že ti ani znalost všech knih a definic, nezvýšila inteligenci.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: test je na omezenost, nikoliv na IQ!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    <evil mode>
    čili z toho výplýva jednoduchý rozřazovaci IQ test
    IQ nadprůmerné - chápeš co píše Zuzkaou
    IQ podprůmerné - nechápeš.
    </evil mode>
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DUHAR: ehm, ale tobě to chápání složitějších souvětí taky moc nejde. Ale to nevadí, psát si můžeš co chceš :-*
    DUHAR
    DUHAR --- ---
    ZUZKAOU: kramy? zkus omyvat prirozeni vlaznou vodou.. o tobe treba vim, ze jsi odbornice na kvaseni s nadvahou (ja vim, krasna duse) s prehledem o politice, takze nechapu kde beres tu neochvejnou jistotu nyxackeho evangelisty tady kazat, kdo smi prispivat (kam) a kdo ne.
    ZUZKAOU: tohle by treba bohate stacilo.
    ZUZKAOU: tady treba uz zacinam mit pocit, ze se hadas jenom ty.
    a vlastne bych ti vubec nepsal nebyt toho prvniho prispevku, obcas ti to ujede a chovas se jak almara... to si z toho prosim zapamatuj, nic proti prestrelkam.

    HONZAL: myslim, ze s piskvorovou hvezdickou (PISKVOR:) to skoro zvladne pokryt i tech 150 definic, a o te "schopnosti" se taky da polemizovat (ve smyslu jedne "pevne" definice jsou urcite vhodnejsi slova, nez schopnost, napr. vlastnost), ale lepe ti to urcite vysvetli tady docentka wikipedia von nyxgoogle.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    ADAMFC: Ale byl to její přímej následek takže se to dá brát jako součást, stejně jako chování německého obyvatelstva k čechům v době těsně před válkou.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    INSEQUI: jenze tohle bylo po valce
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    SOTD: žádná válka není spravedlivá k civilnímu obyvatelstvu
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SOTD: Ke všem? K většině? K některým?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZUZKAOU: Fakt přínosnej příspěvek, obzvlášť ty mezery mezi řádky tomu dodaly důležitost.
    CHORCHE: Beru, že IQ je orientační číslo. Nicméně existuje dost nápadná souvislost mezi IQ a schopností chápat. V psychologii nic nejde měřit zcela objektivně, z toho důvodu považuju IQ testy za docela přínosný, pokud chce člověk porovnávat inteligenci. Nevěřím, že podprůměrně inteligentní člověk dokáže natrénovat testy tak, aby ho vzali do mensy.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    HONZAL: Na druhou stranu srovnal jsi trochu neférově "hru na saxofon" a pak konkrétně "tvůrčí rapování". V tom je rozdíl. Kdyby jsi srovnal "hru na saxofon" a jak to říct.. něco jako "cover verzi rapování" nějaký konkrétní písničky, je to dejme tomu srovnatelný. Ale to rapování, kde potřebuješ mít slovní zásobu, nápady a podobný blbostě můžeš aplikovat na saxofon (a světe div se, kterýkoliv jiný nástroj), neboť i na ten můžeš improvizovat. Nepoužíváš slova, ale tóny, techniky, stupnice, postupy a podobně. Obojí vyžaduje určitou dávku talentu (který se nedá zcela naučit) a "techniky", která se zvládnout dá.
    Co se hudebního sluchu týče, dá se natrénovat.

    SHEALA: Na ladění kytary bez ladičky pomocí intervalů, člověk musí naladit přesně alespoň jednu strunu, podle který doladí ostatní. A to potřebuješ buď ladičku (=nějaký další nástroj, nahrávku, tón v telefonu atd) a nebo velice dobrý hudební sluch :) Ale to jen zbytečně rejpu.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SHEALA: naučit se dá všechno - do nějaký míry. ;-) tak můj point hlavně bylo, že hrát na saxofon neni nějak muzikálně vyšší dovednost než rapování. Ale jak čtu 87HIGHFLYER, tak s nim vlastně nerozporuju, jsem to jen špatně pochopil.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SHEALA: to pred 15ti lety nebylo a tem intervalum moc nerozumim, nemam zadne takove hudebni vzdelani... a ted mam spis x let poskozenej levej bubinek, tak je mi to burt, nepoznam ani stereo :/

    ale to asi neni uplne ta pointa, ne? nebo proc pulka lidi, co si piska, piska falesne? asi nepouzivaj sw earmaster a je jim to burt - ale porad si teda myslim, ze ne vse se da naucit
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CHORCHE: na hudební sluch existuje tréninkovej SW earmaster, a díky tomu jak se učím skládat hudbu, už líp poznám intervaly v slyšeným.
    NA ladění kytary bez ladičky stačí umět rozpoznat intervaly, nebo potřebuješ absolutní sluch?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SOTD: každý máme svoje limity...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SOTD: protože ti chybí základy aby si tomu porozuměl. Odkázala jsem ti tu dvě knyhy pro začátečníky a ty se neustále hádáš o něčem, čemu nerozumíš, protože si klikneš na to co je jen sumář něčeho, co ty knihy pro začátečníky vysvětlují srozumitelně.

    Pokdu se budeme držet té implicitní teorie Kotence o schopnosti chápat a řešit problémy, co to pak vypovídá o tom, jak si schopný vstřebat fakt, že koncept IQ a inteligence je daleko složitější, než si představuješ?
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    HONZAL a SHEALA: vsechno se neda naucit - kdyz nemas hudebni sluch, tak tu kytaru bez ladicky nenaladis... a to tak nejak pokracuje, to dost selektuje to, co ses schopnej vypotit a nebo nejses
    (naucis se jak zmacknout 2 struny a hrat jako Kurt Cobain, jo, to zvladne kazdej sasek, kdyz zapnes overdrive, tak to vetsinou nezni tak spatne, i kdyz na spanelku by to zabijelo)

    honzal tu zas zminuje nejakou Improvizaci (free style battle?), to je taktez jako srovnavat Bilou a Cernou - napr. u orchestru, slozita a barvita hudba... souhra...
    proti tomu ta improvizace - jako vse dneska, ten clovek to taktez cvici, rytmiku, jak to zni foneticky, ma zajete postupy a ta improvizace je pak jen o to snazsi, protoze tam aplikuje to, co ma v maliku - jiste, stale musi mit neco, jako basnicke strevo

    takhle se ale daji definovat tihle umelci, proste musis mit neco od Boha, co ostatni nemaj - dyt o tom ten showbyznis je (ok, v mainstreamu sou ruzne paradoxy, rychlokvasky... ja nevim kolikata SuperStar...)

    videl sem ted par ukazek na Vyvolene - no tak to je presne k tomuhle - naberes par Podprumerne inteligentnich exhibu, co si o sobe neco myslej (to je napr. spojuje s hiphopem ala Leos Baranek ci jak se ten debil menuje) - a tadle banda niemandu ti pak predvadi show a mysli si, ze sou nekdo... samozrejme pro podobne omezene jedince nekym jsou
    paradox je v tom, ze dat tam Inteligentni jedince, tak se domluvej a nebude Show, nebudou excesy, nebude drama - volne prelozeno, reality show typu Vyvolenych - show o blbejch, pro blbe ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CHORCHE: a proto je zatím je lidstvo schopno vyprodukovat jen mnoho částečných definicí, ne jednu, co by to obsáhla všechno.

    Ostatně a komunikační past o hádání se je tam jako letmý test interpersonální inteligence podle Gardnera.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ZUZKAOU: to je normalni, a pleteni dojmu a pojmu je ve virtual diskuzich taktez normalni... (a vsichni si myslej, jak jsou inteligentni)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam