• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    Co radši nějakou anketu??
    MARYO
    MARYO --- ---
    87HIGHFLYER: Zajímalo by mě proč, zachoval bych se až podle toho.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HAUSNUMERO: Tim hlasovanim si zadavatel muze myslet ze ta anketa dava smysl...
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    KOC256: celá ta situace popsaná v anketě je doce bizarni, proto mi ta odpověď nad kterou se pozastavuješ přijde nejlogičtější a nevidím důvod, proč jí ještě víc nevyšpičkovat a neříct si teda o přidání pěněz.
    Když od šéfa dostaneš takovouhle nabídku, tak to nejspíš nebude z důvodu, že to stebou myslí dobře, ale naznačuje ti tím jakou pro něj máš hodnotu a očekává, že se urazíš a dáš výpověď sám. Je to jednání pokrytce, kterej se tě chce zbavit, ale nemá koule na to dát ti výpověď a nebo vychcánka, kterej ti nechce zaplatit odstupný po tom, co zruší tvojí pracovní pozici.
    Při změně pracovní pozice ti musí dát podepsat novou pracovní smlouvu nebo dodatek ke staré a ty si do ní můžeš prosadit navýšení platu.
    Myslím, že zrovna tohle je ten důvod, kdy si můžeš dupnout a prosazovat si svoje zájmy.
    IDLE
    IDLE --- ---
    SKYRAY: Dala jsem "jinak". O vedoucí pozici, autoritu a zodpovědnost nestojím, takže bych se do podobné situace dostávala jen těžko.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    SKYRAY: Hele vztek chápu, jen přesně nevím, proč sis ho přišla na lidi vylít sem. A jakoby, čekat, že tě bez jakýchkoliv informací rovnou všichni poplácají po zádech a řeknou ti, že máš pravdu, fakt bylo naivní, no, o tom žádná :-).
    Nevím, co jste si psaly včera, četla jsem to až dneska, a máš pravdu, že normální diskusi nevidím, vidím vylévání si (možná oprávněného, kdo ví), vzteku, a šok z toho, že to s tebou lidi, co situaci neznají (a asi je ani moc nezajímá), nesdílí a mají poznámky k tomu, co předvádíš ty.... takové normální internety, ne že ne :-).

    Z mé zkušenosti na vylévání si vzteku jsou lepší auditka (a je dobrý lidem rovnou napsat, ať si opačný názor strčí někam, ne se na něj ptát), pak člověk dostane to poplácání po zádech, které chtěl :-).
    A ušetří si spoustu dalšího stresu :-).
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Teď mi ID Skyray píše do pošty nasrané vzkazy "bla bla bla" a tak, zkrátka dospělá bytost, která má nárok rozhodovat, co je správné :-D
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    SKYRAY: Ty tvoje včerejší výbreky "daná osoba samozřejmě odchází" apod. jsi sice smazala, ale já je četla. Zásadní fakta jsi žádná neuvedla, a i kdyby to bylo stokrát tak, že slušný, poctivý a skvělý člověk dělal nějaou práci a byl z ní sesazen, pořád platí to, že vysoké a prestižní funkce jsou obvykle dočasné a nezaručené. Zda to je nebo není úzkoprsé, je mimo, protože tyto funkce jsou spojeny s politikou, s nějakou filozofií velké firmy, záleží na úplně jiných věcech nežli na pouhém osobním výkonu dané funkce, a člověk, který na ni jde, si toho prostě musí být vědom.
    Tj. je úplně bezpředmětné řešit cokoli z toho, co píšeš ty. To tvoje další a další vztekání je už směšné - zajímalo by mě, kde bereš titul, abys tvrdila, že je to "drzé", například. Budiž ti zadarmo sděleno, že ti, kdo řídí vysoké ředitele, si prostě dělají, co chtějí, tak to ve vysokých funkcích je, a všichni, kdo ty funkce berou, to samozřejmě předem vědí.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    SKYRAY: Tyhle všechny věci (za to bylo projednané, zda je to osobní, a přápadně zda je tam ten koncept toho vyjebávání) ale nejsou z otázky vůbec patrné... psala jsi pouze o sesazení z funkce se zachováním platu.
    O vztahu a názoru na vedení firmy jsi v zásadě nic nepsala.
    BTW Blondýnka pravděpodobně ignoruje fakta především proto, žes je před tím nenapsala - tvůj dotaz byl neutrální a pouze tón odpovědí projevoval nějakou nasranost, ale bez kontextu... tak to holt znělo trochu jako vztekání se, no ;-).

    Dala jsem v anketě "jinak, uvedu v diskusi" a moje odpověď je - záleželo by to na všem ostatním. Pokud je mi v té práci dobře, považuju jí za smysluplnou a změna funkce na tuhle smysluplnost a zajímavost práce jako takové nebude mít vliv, tak zůstanu a jsem v pohodě - baví mě to, co dělám a je mi trochu jedno, jak se to v systemizaci jmenuje. Pokud si myslím, že šéf je debil, tak asi odejdu, ale ani ne tak kvůli sesazení funkce, ale proto, že nerada pracuju pro debily, že jo...
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    SKYRAY: Pozice generálního ředitele je obvykle dočasná jmenovaná funkce. Z té můžeš být kdykoli odvolána. Popřípadě to bývá pracovní zařazení/pozice, u které je rovněž zřejmé, že není apriorně trvalá. Být normálním pracovníkem, pak být dočasně generálním ředitelem a poté se opět vrátit na původní pozici, stejně jako stát se (třeba ve výběrovém řízení) generálním ředitelem a po skončení daného období jít na jinou pozici nebo odejít je úplně normální a běžné. Stejně tak se může stát, že někdo se v dané pozici neosvědčí, a to objektivně nebo podle vnímání nadřízeného, a je tedy sesazen. Nikoho na světě nezajímá, zda je to spravedlivé. Může dostat na výběr, zda půjde do nižší funkce, nebo dostane odstupné a půjde pryč. To, že je mu zachován plat, je něco, o čem se běžným lidem skorát zdá, to jen na okraj.
    Někdo na to má a bere to s noblesou, někdo na to nemá a kope kolem sebe. Dělat kolem toho anketu a vztekat se je tak strašně nedůstojné a ubohé, že je evidentní, že sesazení bylo už z principu zasloužené.
    Mmch pracovala jsem kdysi ve firmě s dvanácti tisíci zaměstnanci pod jedním z pěti nejvyšších ředitelů. Byl do funkce obsazen dočasně na, tuším, pět let. Po pěti letech funkce skončila a šel do modráků, tak jako předtím. Tento pan ředitel to bral jako naprostou samozřejmost a ať v obleku, s veškerou prestiží, se služební A8 s šoférem a se vší parádou okolo, tak i montérkách jako běžný vedoucí někde na dílně, to byl velmi noblesní a šikovný pán. To byl člověk na svém místě. Naproti tomu fracek, který kope nožičkama, že ho sesadili, nemá na vedoucím místě co dělat.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    D1RABBIT: nemyslej si to všichni, kdo to nemaj?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    SKYRAY: Spíš ztráta pocitu moci a prestiže, že.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    87HIGHFLYER:
    nejvtipnejsi je odpoved:
    - sef je kreten, jestli si mysli, ze tohle prijmu bez jakehokoliv odskodneni, pokud mi neprida na platu, davam vypoved

    By me zajimalo co vedlo lidi pro toto hlasovat. To je spise asi sranda ne? To nemysli nikdo vazne.

    Pokud nekoho degraduji, tak to ma svuj duvod (at objektivni nebo subjektivni) a tak si nedokazu predstavit situaci, ze by dany byl ve vyjednavaci pozici, ze si dupne :D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    87HIGHFLYER: 0/10 fuck that shit
    4PTO
    4PTO --- ---
    SKYRAY: pokud má někdo respekt a autoritu jen díky "pozici" tak je to nula která si autoritu a respekt nezaslouží ne?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SKYRAY: To nemuzes generalizovat. Ja treba mam fajn kolegy podrizene a to ze sefuji mi nijak plat nekompenzuje (ze by mi skokove plat vzrostl).
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    87HIGHFLYER: Mnu si ruce, že ubyla zodpovědnost, ale neubyly prachy.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SKYRAY: Beru to ze svojí současný situace - pikolíkem by mi odpadl stres a zodpovědnost, což mi v současnosti kompenzuje plat. Tudíž bych měl stejnej plat za podstatně míň práce a stresu, bez zodpovědnosti, easy life. Negativum by bylo (a to je vlastně z velký části důvod, proč mám svojí práci rád), že bych se nedostal k dost zajímavým věcem. Takže moc nevím, co bych si vybral.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---

    V praci je vam oznameno, ze budete sesazeni z vedouci pozice na pozici pikolika, pricemz plat se vam nezmeni. Vase reakce:

    64 hlasy od 64 respondentů

      SALVATOR
      SALVATOR --- ---

      Odstoupí Babiš?

      61 hlasy od 61 respondentů

        Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam