TAYLES: jsi blba nebo navedena? Kde tady nekdo psal o tom, ze je porodnice k nicemu? V porodnicich je problem ten, ze pristupuji casto ke vsem rodickam stejne, tj. jako k nemocnym, zbytecne maji tendence porody urychlovat, tudiz narusovat jejich prirozeny prubeh, a tudiz pak vznikaji zbytecne komplikace. Ano, dite prezije, matka taky, ale maji treba zbytecne nasledky, ktere by mit nemuseli, kdyz by rodicku nechali rodit prirozenym tempem, kdyz by ji nechali v polohach, ve kterych ma silu tlacit, ve kterych ma mensi bolesti v zadech ktere ji paralyzuji apod. (misto aby davali prednost svemu pohodli, aby se nemuseli sklanet ci nedejboze klecet na zemi - ovsem ne ze by to neslo, v nekterych porodnicich to mozne je, pokud tam nejsou doktori bezcitni autoritativni rutineri - jenze ne kazda matka ma to stesti byt v dosahu takove porodnice) . Takze pak matky stoji mezi volbou - do porodnice a se zbytecnymi komplikacemi v pripade, ze by mely bezproblemovy fyziologicky porod, ktery zkomplikuji lekari a asistentky svoji bezohlednosti, nebo doma s rizikem, ze kdyz vsechno nepujde jak ma, nebude rychla pomoc v dosahu ale s nadeji, ze kdyz bude vse v poradku, tak ji nikdo nebude zbytecne rvat chemie, kuchat hraz apod. Pro tebe by byl mozna vyber jasny, ale proc by mel byt pro kazdeho stejny jako pro tebe?
A nez se zacnes ohanet tak stupidnimi vyroky, cos tu predvedla, ktere jen dokazuji, ze vis o stavu ceskeho porodnictvi naproste kulove, precti si treba nejdriv par pribehu v klubu o porodech.