CORNELA:
už jsme tu probíraly několikrát můj případ, kdy mi vyšly testy na cukrovku jednou jedinkrát o jednu desetinu mimo normu a byla jsem brána jako cukrovkářka a následně mi lékař v Podolí na prenatálu předepsal vyvolávačku s tím, že se o tom se mnou bavit nebude - přestože jsem neměla žádné komplikace a dítě také ne - naštěstí se narodilo den po "předepsaném" UTZ termínu
oxytocin mi byl PA podán bez mého souhlasu s komentářem PA - aby se to uspíšilo - kontrakce jsem dostala o půl druhé, do porodnice jsem dorazila v šest, o dvě hodiny později (navíc, když jsem se otevírala v pohodě) mi nepřijde, že by šlo o protahovaný porod a ani jsem nekrvácela
sterilní prostor - opravdu je nutný za každou cenu, když v některých porodnicích porod vkleče umožní?
takže někde to bezpodmínečně nutné je a někde není...
mám několik kamarádek, jimž byl proveden nástřih bez jejich svolení, přestože měly pocit, že se porod vyvíjí přirozeně a některé děti neměly ani tři kila, dokonce pak v budoucnu v pohodě porodily i větší dět a bez nástřihu (nebo naopak poprvé bez nástřihu a pak narazily na lékařský personál, který se neptal a prostě fikl) - také má mamka mne odrodila bez nástřihu, prostředního bratra jistá aktivistka přivítala nůžkami, nejmladší bratr prošel bez nástřihu - všichni tři jsme měli 3,51-3,52 kg - s jizva po nástřihu ji bolí doteď, přestože jsme již dospělí