• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Hm, vskutku odpověď hodná lékařky, aneb rozhovor v porodnici:
    - "Paní, kdo jste, když už do mě strkáte ruce a vytahujete na mě nůžky/jehlu/cokoli? jste lékařka, asistentka, sestra?"
    - "jo, paninko, zeptejte se na pavlači."

KARETAKARETA: Jak kde, asi. Chodím do nemocnic jen zřídkavě, takže velkou zkušenost nemám. Nicméně jsem ještě nikdy neviděla na nikom žádnou visačku. Byla bych ji uvítala, protože pokud člověk s někým mluví a ani neví, jak ho má oslovovat, natož aby věděl, zda dotyčný je lékař nebo uklízečka (s nadsázkou), je to dost nepříjemné.
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    BLONDYNKA: no, šít může doktor, PA ne a v nemocnicích mívají visačky.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: A když ho nezakáže, tak jak má postupovat? Popřípadě dotázat se z porodního křesla telefonicky na vedení nemocnice, kdože je zde kompetentní, aby ji zašil?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    YEETKA: No a proč tě teda chtěla šít? Tak aspoň že jste se domluvily :-)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Jak ty se oháníš těmi kompetencemi, to se mi hodně líbí. Nejenže by tedy měly nesvéprávné rodičky poslouchat, ale ještě by si měly před porodem a v jeho průběhu průběžně zjišťovat, jestli ten nebo ta, co do ní zrovna strká ruce, je kompetentní k tomu nebo onomu zákroku. No potěškoště.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    FIKSUPOJKA: Jaký ty jsi slušný chlapec, páni. A už teda jdeš?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    BLONDYNKA: no my jsme rodili doma a tomu, kdo nás bude při porodu provázet jsme věnovali spoustu času..
    s asistentkou jsme si už při první schůzce vyjasnily, jaký mám postoj k šití a ona mé rozhodnutí respektovala..
    byly jsme domluveny, že pokud půjde v jakékoliv fázi porodu a po něm o komplikaci, vyjede se do porodnice..
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Nu, jak sama tvrdíš, personál nedělá nic "jen tak", bez důvodu, rutinně. To tady říkáš velmi často, rutinnost konání lékařů odmítáš. Tedy pokud přejmu toto tvé tvrzení, musím nutně považovat jednání porodní asistentky navrhující šití jako jednání potřebné - přece by nechtěla šít, kdyby to nebylo potřeba. Anebo že by na té rutině přece jen něco bylo?
    FIKSUPOJKA
    FIKSUPOJKA --- ---
    BLONDYNKA: Dejte hysterce Aztéka, dejte hysterce Inka, s Aztékem ať se vyvzteká, s Inkem ať spinká. Pa, puso.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    FIKSUPOJKA: Áno, hlavně hrdě nahlas, že odcházíš, aby nám to bylo řádně líto.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    FIKSUPOJKA: chápu a beru tvé argumenty v potaz..
    někomu, kdo nerodil se ten rozdíl ale vysvětluje špatně (bez ironie)..
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ZUZKAOU: Mnoho příspěvků třeba ano. Tento jeden poznatek ohledně hojení hráze mně přijde zajímavý a proto jsem ho napsala, ale nemám potřebu to nijak dál rozvíjet. Kdo bude chtít si to zjistit, tak si to najde. Věř, nevěř. jak chceš.
    FIKSUPOJKA
    FIKSUPOJKA --- ---
    BLONDYNKA: Ano, vždyť jsem to psal níže. Ty si potřebuješ jen tak popovídat, jako na pavlači, ideálně s lidmi, kteří sdílejí tvé vidění světa.

No nic, odcházím a doufám, že tady bude zítra dalších sto hodnotných příspěvků.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BLONDYNKA: ehm - a co tedy děláš všechny ty příspěvky nazad, než přesvědčuješ?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    FIKSUPOJKA: Nepotřebuji nic zachraňovat, je mi jedno, zda tomu věříš. Vím, co vím, nemám v úmyslu tě o tom přesvědčovat.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Ale bóže, kdyby byly v prdeli ryby.... opět jsi mimo, uniká ti, že se zde jasně ukázalo, že personál na něčem trval a něco chtěl provést. Nebylo mu to umožněno a ukázalo se, že to nebylo nutné. Tj. ukázalo se v praxi, že rutinní postup nebyl třeba. To je pointa věci.
    CORNELA: Opět nic nevíš. U mého porodu byla jednak PA, která mě nastřihla. Pak tam byl neonatolog, který se staral o dítě, teprve poté, co bylo dítě dávno na světě a porod hotový, tam byla ta šijící osoba, která se mi neráčila představit a neudělala nic jiného, než do mě strčila zrcadla a následně slátala pět stehů.
    Ano, trvám na tom, že pět stehů je u rány zvící toho, co mně tam udělali, zoufale málo. Ostatně gynekoložka, která to potom šila znovu, to taky konstatovala a celou dobu šití si tam pro sebe huhňala, jak děsně to zprasili.
    Takže evidentně mám pravdu, ale ty, přesto, že jsi tam nebyla, víš, že něco být "nemohlo" - protože ty ses s tím doposud nesetkala. Budeš mi vnucovat, že mám vlčí mlhu, protože to přesahuje rámec tvých zkušeností? Bože můj.
    FIKSUPOJKA
    FIKSUPOJKA --- ---
    BLONDYNKA: Že se ti něco nechce hledat bohužel dává tvému příspěvku hodnotu "jedna paní povídala". Říct v diskuzi něco a nebýt to schopna podložit argumentem je (mně a komukoliv, kdo chce vést vážnou debatu) k ničemu - a nezachráníš to ani odkazem na jiný, byť související článek.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KARETAKARETA: Nikoli, problémy jsou s těmi, které pracují v porodnicích, a tudíž přebírají nemocniční rutinu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FIKSUPOJKA: ehm - řezná ;-)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Mmch, je mi buřt, kdo má na co kompetence, předpokládám, že v tom by měla mít porodnice jasno bez toho, abych si ještě tohle musela zjišťovat. Mě šila napoprvé nějaká doktorka, nejspíš druhořadá sekundářka, soudě podle výsledku. Pochybuji, že by to PA zvládla hůř, protože i já sama na sobě bych to slátala líp.
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    BLONDYNKA: i tobě přece PA zasahovala neuváženě do porodu a sry, ale z vašich zkušeností mi tu spíš vyplývá, že potíže jsou s PA..asi bych neměla po vašich sdělení PA vůbec ukázat přirození...aby mi ho nerozřezaly a nepoškodily...mrchy zákeřný!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam