LAURA:
já už jsem tady uvedla, proč mám důvod se domnívat, že má ČLK zrovna v tomto prohlášení v zásadě pravdu. jestli se někdo řídí raději nějakými potencionálními čísly, je to jeho věc. pořád jsou to jen argumenty proti argumentům.
a naopak jsem zde psala, že jsem se tématem v minulosti již zabývala (mimo jiné okrajově souviselo s mou bakalářskou i absolventskou prací - takže písemné zdroje mi rukama prošly a stránky Unie porodních asistentek a jejich četná tisková prohlášení bych rozhodně neviděla poprvé). Když jsem byla mladší, porody doma jsem podporovala - nyní na to mám vzhledem k okolnostem, které se v průběhu času vyskytly, naprosto opačný pohled).
To, že jsem nerodila a že nemám detailní medicínské znalosti v kontextu celého lidského těla + patologie (které konec konců nemá téměř nikdo, kdo řádně nestuduje medicínu, jak jsme se zde opakovaně přesvědčily) nebo to, že když jsou v tomto typu diskuze zastánkyně porodu doma ve většině a nebude se jim to líbit (což se dalo čekat) neznamená, že jsem nemohla napsat to, co jsem chtěla.
Jinak je to všechno. Kdyby něco, pošta je k dispozici. Přeju hezké porody a zdravé děti.