• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    GIDDY: mně se líbí, že sis hodila do hlavy, že to bude tak a tak a vyšlo to. situace totiž myslím tvoří myšlenky.... nehledě na to, že to nejsou PA, kdo má odpovědnost, ale přeci ženy a myslím, že i ty děti.
    LILY
    LILY --- ---
    Rozhodně nejsou svině. Mají neuvěřitelně náročné povolání a ještě jim stát a někteří zdravotníci hází klacky pod nohy.
    Jen pro mě osobně je důležitý ten pocit jistoty, že fakt nějaká z nich přijede.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LILY: s Ivanou sme temer zaskok neresily, vyslo to, i dyz me v prubehu porodu dost vyvedl z miry jeji telefonat s jinou rodickou, ktera prave rodila (treti dite, porodila vlastne sama s Ivanou na drate, dyz sedela u nas na gauci) a ja si rikala, tyjo, mela by byt este jinde, no ale je u me, dyz sem prvorodicka..uplne mi to na chvili zpomalilo kontrakce:( chapu...ale ted s druhou PA se to resilo jinak, rekla mi, ze je na me, esli si zaridim nahradnici nebo budu spolehat pouze na ni a ja jaksi spis spolehala na sebe (asi podvedome, ja si to nepripoustela a rikala si, ze to zas klapne), tak to i dopadlo, padz PA byla u jineho porodu, ktery tedy taky nestihla a bylo to v Praze..

btw. s tim souvisi to, ze dyz sem muj pribeh vykladala na vycviku, ktery delam, tak muj vedouci se rozciloval, ze to je jako bezna praxe, ze PA nestihnou prijet k porodu?, ale az PO porodu a berou si celou castku, jako by tam byly ale ta odpovednost uz na nich vlastne neni...tak sem je obhajovala, ze takto to urcite neni, ale musim rict, ze me ani nenapadlo nad tim takto premyslet (myslim ze PA nejsou svine)
    LILY
    LILY --- ---
    GIDDY: to bych asi neriskovala. Pamatuju si, že mě zrovna neuklidnilo, když mi skoro deset dní po očekávaném termínu porodu PA sdělila, že musí jet do Bratislavy, jediná náhradnice, které se ptala, je taky pryč a já se prý mám s dítětem domluvit, ať s narozením ještě dva dny počká.
    Čímž jsem chtěla říct, že to záleží na povaze. Jednou z důležitých věcí byla pro mě jistota, že si na mě PA fakt udělá čas nebo bude mít někoho místo sebe, i proto jsem se jí několikrát předtím ptala, jestli má nějaké kolegyně, které by jí kdyžtak zaskočily a ujišťovala mě, že samozřejmě jich pár má a že se to dá vždycky nějak domluvit. Jen když pak na to (málem) došlo, tak to tak nebylo a trochu nás to s mužem tehdy rozhodilo.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    dejou se i smutne veci:(

ja rodila s PA, ktera by byla ochotna asi dojet i do Brna, otazkou je, esli by to stihla z Prahy vcas, jelikoz je dost vytizena, povoleni ma, ale takto na dalku je to narocne, jednak navstevy v Praze u ni a pak placeni jeji cesty k rodicce..ale jde to:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    LILY: Nemela.
    LILY
    LILY --- ---
    TUVDEN_NIMA: nechtěla jsem to napsat tak, že umřela kvůli porodu (nebo dokonce kvůli porodu doma)...a taky jsem na ně dost myslela, i když je neznám...
    A nevíš, jeslti měli nějakou PA?
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    LILY: přesněji zemřela na embolii po porodu. prý usnula a ze spánku se už neprobudila. památku jí a sílu její rodině.
    LILY
    LILY --- ---
    BERENIKEE: ke mně se donesla zpráva o jedné brněnské domorodičce, co rodila cca před 14 dny, ale po porodu zemřela a info o případně porodní asistentce se budě těžko dolovat, navíc jsem dotyčnou ani neznala. Ale zkusím to..
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Liga lidskych prav radi jak zadat odskodne pokud jste nemohly najit porodni asistentku k porodu doma. Diky za vzor. Prosim jdete do toho, at vytvarime potrebny tlak na urady!

http://ferovanemocnice.cz/data/Uplatneni_MZ_82_1998.pdf
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    já můžu taky poslat jedno info do pošty :) rodila před 14 dny.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    já vím o jedné pražské velice statečné PA, která povolení nemá, ale k porodům doma chodí a papíry vystaví i s podpisem .. teda aspoň tak to bylo u kamarádky, která asi před dvěma měsícema rodila doma svoje třetí dítě -- info můžu poslat asi radši do pošty ..
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    BERENIKEE: No šak já se nedivím, jsem v Praze, tak kdyby se našel nejaky tip, budu rada..
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ARQANA:no prave,ale neni se jim co divit:(
    Mam sice jednu PA z Vyskova,hodne mi sedi,ale doprovazi jen do Vyskova,za to s nimi ma externi smlouvu,takze asistuje pri fyziologickem porodu jen ona a v porodni mistnosti,ne na sale.Ale doma by bylo doma.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    BERENIKEE: Taky hledám, ale obavám se, ze vesměs se všechny dost bojí :(
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    Nevíte prosím o PA,která má povolení k domácím porodům a byla by ochotna dojet do Brna?Tady v Brně nemá povolení žádná a i ty které chodily k domácím porodům od dubna nechodí,maximálně rozjedou porod doma,ale pak se jede do porodnice.Díky za info,klidně i do pošty.
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    GIDDY: Bohužel se mi opravdu ozvala jen Giddy (z řad domarodiček)...Tak kdyby jste si to někdo ještě rozmyslel budu ráda. Nebudem probírat žádné intimnosti a celé to potrvá cca 15 minut.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    holky, WERCA23 ma jako domorodicku jen me a my nebydlime v Pze, sme z ruky, ozvete se naka ochotna prazacka
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    Dobrý den dámy, sháním ženy které mi pomůžou se zápočtem do školy a nechají se natočit jak mluví o svém porodu (jedná se o dokument porody doma versus v nemocnici)....ať jste rodily kdekoliv - v tomto auditku tedy asi spíše doma, nebudu se ptát na žádný velký intimnosti, jen na spokojenost z peci PA atd, pocity, určitě se domluvíme....ksichty v případě zájmu rozmažu...kdyžtak pošta, díky
    LILY
    LILY --- ---
    ZEGA: to bych tam asi zase začala chodit. :) Teď jsem tam nakoukla a stačilo mi přečíst dva příspěvky, kde se psalo cosi o nedostatečném počtu neočkovacích matek pro reprezentativní vzorek a o nějaké studii (což je to samé, jako před pár měsíci), tak jsem zase zmizela..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam