• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    LAMIA: Mudr. Kettnerova na Andelu, chodila jsem k ni v prvnim tehotenstvi, bylo mozny se s ni domluvit i na tom,ze nedelala vaginalni vysetreni, bohuzel jsem ji musela opustit,protoze je na me daleko a co vim,tak porad pacientky pribira,navic je ted cerstve po matersky
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    LAMIA: Mudr. Kateřina Knebliová. Ale sama bude brzo rodit a nevim, jak to teď má s prací.
    LILY
    LILY --- ---
    LAMIA: Mudr. Jandová v Revoluční, ale nevím, jestli bere nové pacoše
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Mám dotaz pro holky z Prahy - má některá z vás gynekologa/žku který jsou chápaví k odmítání zbytečných vyšetření během těhotenství a respektují porod doma (to už asi přeháním)? Není to nijak aktutní, ale přemýšlím o přesunu k jinému doktorovi pro případ dalšího otěhotnění po fašo přístupu u prvního mimča. Díky
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    YEETKA: tady jsem narazila na svoje poznamky (rady od porodni asistentky):
    - pro uklidneni : dychani do bricha, nosem, pomale, hluboke, pasivni nadech
    - behem bolestivych kontrakci : dychani do bricha "zpevne" - vydechovat tenoucky proud vzduchu pusou , pripadne vydavat zvuk
    - kdyz mame chut tlacit, ale nejsme otevrene : dychat s siroce otevrenou pusou
    - pri tlaceni dychani brichem s dlouhymi vydechy, uvolnit perineum
    LURA
    LURA --- ---
    KERRAY: Krásně a přesně napsané...
    LAURA
    LAURA --- ---
    KERRAY: achjo, to mě skoro rozbrečelo.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Proč je v tobě, porodnice, pořád mizerně... | Osobní - jarombekova.blog.respekt.ihned.cz
    http://jarombekova.blog.respekt.ihned.cz/c1-60195890-proc-je-v-tobe-porodnice-porad-mizerne
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    LILY: jj, Iyengar yoga, ona ta ucitelka si hrozne zaklada na tom "hornim dechu", je fakt ze je fajn umet vyuzit plne horni kapacitu plic kdyz jses v poslednich tydnech tehotenstvi a miminko ti zabira hodne mista.
    Podle me je fajn tu kapacitu vedome rozvinout, ale normalne pak dychat celostne.
    Hele, tady zrovna je moje ucitelka Monica v takove pro ni typicke poze (mimochodem dnes ji je asi 60 a odrodila svoje 3 deti doma):
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Nam radili ze hodne zenam pomaha teplo, klidne hodiny ve sprse...
    LILY
    LILY --- ---
    LOMILOMI: na na nějaké těhotenské józe nebo jinde? Tak či tak by mě překvapilo, kdyby na nějaké józe tajili, že existuje plný jógový dech.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Me ucili na joze dychat do horni casti hrudniku. To me ale neba. Nejradsi jsem ale dychala do celych plic - plnim je odspodu od bricha az nahoru.
    LILY
    LILY --- ---
    YEETKA: spolužačka ze shiatsu prý přežila šílené křížové bolesti díky tomu, že si v největší krizi vzpomněla, jak nás tam furt nutili dýchat do hara a všechno dělat z hara...a najendou se jí prý ulevilo.
    Navíc věřím, že když tělo ví, žes to zvládla poprvé, tak strach z toho, kdy už to bude (a jeslti to bude), bude o poznání menší.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ještě asi nutno zmínit, že podivná poloha mláděte nebyla jako jediná na vině oné pekelné bolesti..
    určitě tam byl nějaký blok v mé hlavě a to bolest posílilo, pamatuju si, že jsem pořád řešila, kdy už to bude:)
    tomu bych se ráda tentokrát vyhnula a celý proces prostě přijala, možná byl zakopaný pes právě tady..

ARQANA: jj, na to už jsem se dívala a včera jsem začala před spaním s nácvikem hlubokého dýchání do břicha:)) tak třeba je to taky o tom pocitu, že jsem se dostatečně připravila:)) pak možná bude fungovat i placebo..
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    YEETKA: Jasny, už chápu, potřebuješ pokročilejší práci s dechem... Tak o tom bohužel noc nevím. Jak už tu někdo zmínil, vzpomněla bych si jako první na Hypnoporod
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ARQANA: vím, že to působí trochu zvláštně, ale tahle témata celkem zvládám a pracuji s nimi..
    stejně děkuji, je fajn, když občas přijde podobné připomenutí z venku :)))
    spíš jsem doufala, že by se některá z vás rozepsala o své vlastní zkušenosti, případně kdyby přišlo nějaké to doporučení na cvičení s dechem..
    zpívám, ale to mi v předešlém porodu nepomohlo, jako jediná cílená forma přípravy a práce s dechem, když nepočítám jogu a tanec..

jinak pa která byla u našeho domácího porodu je víc než zkušená a jede si spíš způsob, kdy do porodního příběhu nezasahuje, pokud všechno běží víceméně jak má.. jsem za to moc vděčná, obě zastáváme názor, že celý ten proces si žena potřebuje projít a zvládnout sama, bez výrazných zásahů do děje atp.
    ale asi by mi poradila to stejné co ty:))
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    YEETKA: Potom pomůžou vizualizace a duvera miminku, ze ví, co dělá :) a asi porada se zkušenou porodní bábou
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ILLUZE: jj, tomu konceptu rozumím, zpěv mě provází celý život a to intenzivně, dokonce si troufám říct, že mám co v tomto směru předat...
    malá byla natočená nějak divně a působila neuvěřitelný tlak na křížovou oblast, takže nakonec přišla na řadu homeopatika, která trochu pomohla a mohla jsem alespoň fuňet..
    sonduju možnosti/zkušenosti atp. abych se případně intenzivním cvičením, nějaké osvědčené techniky dokázala udržet s dechem i v případě, že by to opět bylo zmrazující tak jako při prvním porodu..
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    YEETKA: tím zpěvem člověk naopak ten dech chytá... soustředíš se na zvuk a ne tolik na tu bolest a najednou to jde...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    YMLADRIS: no vida, díky:)
    ARQANA: mně právě u prvního porodu tak pekelně bolela křížová oblast, že jsem nebyla schopná ani pomalu dýchat.. věřím, že podruhé budu se zpěvem úspěšnější:))
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    YEETKA: Mne se osvědčila metoda Lucie suché - proste zpívat. Našla jsem si jednu indianskou píseň z dětství :) a tu jsem zpívala a různě prodlužovala nekteré hlásky podle potreby - to v druhé době. V první jsem si zpívala především Back to the roots od yellow sisters, fungovala skvěle )
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YEETKA: tady v tom blogu jsou kdyztak vypisky z knihy hypnoporod http://ekolog007.blog.cz/1202/jak-se-pripravuji-na-porod
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ženy prosím vás, mohly byste napsat zda a jak jste procvičovaly svůj dech na porod prosím? případně jak se vám podařilo/nepodařilo ten správný dech při porodu najít atp.
    díky:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam