ILLUZE: taky jsem se dál nedostala, nemám na to nervy...nikdy mě nepřestane fascinovat, jak si porodníci (muži) osobují právo vykládat o porodu a poučovat ženy, jaké to vlastně je...
LAURA: budeš rodit doma?
já jsem v tomto směru měla obrovské štěstí, když jsem rodičům přiznala, že o porodu doma uvažujeme jako o jedné z možných variant, tak mě nijak neodrazovali, naopak mamka mi poskytla dostatek prostěradel a velkých osušek a všechno důkladně vyprala, pro případ, že by se jí druhý vnuk opravdu narodil doma...
YEETKA: ty a konfliktní typ? z tebe vyzařuje takový klid a vyrovnanost, že se člověk v tvé blízkosti sám totálně uvolní a vyklidní :)
TABBY: pokud žena rodí doma nebo se rozhodně pro ambulantní porod, má ve většině případů i svou porodní asistentku, která pak může přijít i k ní domů a tu potřebnou péči ji poskytnout
YEETKA: maminka mého bratránka je taky hematoložka a musím ji pochválit, že když jsem před ní zmiňovala porod doma, tak mě nijak neodrazovala, naopak měla poměrně dost pochopení a klidně i vyslechla moje argumenty a nijak neodsuzovala...je ovšem fakt, že ona je velice tolerantní a vstřícná, což se u klasických doktorů příliš často nevidí