• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LAURA
    LAURA --- ---
    KONZUM23: myslíš jako té "nejnovější studie", kterou JXD raději nijak blíže nespecifikuje? Fascinuje mě, že tohohle trotla ještě někdo vůbec bere vážně...
    LAURA
    LAURA --- ---
    KONZUM23: poučné zejména pokud chceš vědět, kam až může vést nadměrné užívání marihuany.
    LAURA
    LAURA --- ---
    LURA: ten reverz mám odsud http://candigliota.blog.respekt.ihned.cz/c1-59909990-situace-v-ceskych-porodnicich-jak-z-50-let

Řekla bych standardně formulovaný lékařský reverz, vždycky tam detailně popisujou, jakou zhyneš trýznivou smrtí, když něco v nemocnici odmítneš.
    LURA
    LURA --- ---
    LURA: A ještě koukám, že tam musí být podepsaní oba rodiče a svědek - notářsky ověřovat se to nemusí???
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: Co je to za kravinu? To jako normálně jinak všechny novorozence po porodu takhle sledují? Uf, to je úchylný. A teď to vydírání na tom reverzu, co všechno se chudáčkovi může stát, když si ho nechá máma u sebe, aby si to člověk ještě rozmyslel - dítě může vykrvácet, matka ho může upustit - bože, to se mi jen zdá. Navíc formulace, že je tohle vyšetření potřebné a nutné, jako bych v opačném případě něco dítěti odpírala a byla totálně nezodpovědná. Tohle mě na našem zdravotnictví fakt nejvíc vytáčí, tahle manipulace.
    LAURA
    LAURA --- ---
    reverz z Motola, který dávají k podpisu, když si nechcete nechat odebrat novorozené dítě
    https://www.dropbox.com/s/m76k06x64l6s7vz/Negativni_reverz_Motol.pdf
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: děkuju, je moc fajn občas dostat i nějakou příjemnou zpětnou vazbu:) pořád na formě pracuju ale někdy mi to ujede do absurdna teda:))

YMLADRIS: jj, díky za typ, tohle je asi nejlepší cesta, právě trochu řeším, že bych nerada nestála za svým, nebo byla neupřímná.. ono nějaké to odcizení a myšlenky o tom, že jsem docela pomatená přírodňačka stejně asi přijdou v malé míře, ale za čistý stůl to stojí..
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    posun?
    Porod s asistentkou ano, ale jen v nemocnici, navrhuje komise ministrovi - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/domaci-porody-nebudou-0uq-/domaci.aspx?c=A130725_125724_domaci_hv
    OXIS
    OXIS --- ---
    LAURA: to je snad z hluboké totality!!
    LAURA
    LAURA --- ---
    "Ty kluku, ještě že ty jsi takovej šikovnej, když máš tak hroznou mámu, ona tě chce zalehnout!"
    Porodnice instituce separace - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/15489-porodnice-instituce-separace
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ORIKA: hmm jak u koho:)
    LILY
    LILY --- ---
    YMLADRIS: to jsem taky všem škarohlídům říkala. Že mám sbalenou tašku a jako "správná rodička" jsem i registrovaná v porodnici a rozhodnu se na poslední chvíli podle toho, jak se budu cítit a jak mi případně doporučí PA.
    Ono taky spousta lidí netuší, že se do té porodnice i v případě komplikací dá většinou dojet pěkně v poklidu a bez nějakých krvavých dramat, jako v mém případě, protože v prostředí, kde člověka do ničeho netlačí a nic do něj necpou, se porod obvykle sám začně zastavovat, je-li nějaký problém.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YEETKA: tvou tchyni neznam nevim jaky je typ, ale pokud s ni neni rec - je z toho moc vydesena - asi bych se ji snazila uklidnit v ramci moznosti, tj zduraznit tu mainstreamovejsi stranu - ze nerodis pod stromem, tasku sbalenou mas, porodni asistentka je zkusena a kdyz by cokoluv se ji nezdalo, frcite do porodnice... Vybodnout se na debatu typu ktery porod je lepsi, ale opakovat ze porodnici neodmitas jen ji chces nechat jako krajni reseni a ze kdyz uz jsi mela jeden porod v pohode, je mala pravdepodobnost ze tvoje telo neumi porodit nebo tak. Urcite ji nepresvedcis ale vyjadri porozumeni pro jeji strach... Tot asi vse co pro ni muzes udelat, kdyz jsi pevne rozhodnuta (jsi li) ze ambulantni porod ne. Drzim palce
    LAURA
    LAURA --- ---
    ORIKA: vážně o to uvažuji. Domácí porod se zatím jeví jako nejlepší ze všech možností, které se nabízejí. Situace bohužel není úplně ideální a třeba moje PA by se mnou plánovaně do porodnice nešla. Ale tak vždycky jsou nějaké alternativy, nechávám to otevřené, netuším, co se ve mně bude za pár měsíců dít :) A hlavně ne vše je závislé na mojí vůli.

Mamce jsem o tom řekla. Vyjádřila obavy, ale hlavně podporu. Moje nejlepší kamarádka mi dokonce slíbila, že u porodu se mnou bude, aby mě podpořila. Takže se necítím nějak v opozici, ale vybraným lidem (třeba tátovi, který je mírně řečeno demagog), to raději ani nenaznačuji.
    LILY
    LILY --- ---
    ORIKA: na mě Jíťa působí "konfliktní" v tom smyslu, že se nebojí mluvit naprosto otevřeně. A bez servítek říkat i nepříjemné věci třeba i při debatě s náhodným kolemjdoucím :))
    Ale je to vlastnost, kterou velmi oceňuju.
    LILY
    LILY --- ---
    Celkem povedená reakce z FB na níže zmíněný článek:
    "...já bych rodiny s dětmi viděl rád samozřejmě cestovat ve vlaku, protože jsem si jistý, že jde o vyšší formu dopravy, k níž lidstvo dospělo. Argumenty, které nespokojení rodiče udávají, jsou v zásadě nepodstatné. Řízení je extrémně nebezpečná věc. Je celá řada nenadálých komplikací. Poklidný výlet k babičce se z minuty na minutu může změnit v boj o holý život. Jízda autem má možná nějaké výhody pro rodinnou pohodu, ale jsou podružné ve srovnání s tím, jaké bezpečí přináší hromadná doprava."

"...vím, že je nám trochu zazlíváno, že kazíme krásný zážitek, jakým je rodinný výlet. Ale ono výlet a jízda není totéž. Výlet bychom kazit neměli, ale jízda autem může být bolestivá, extrémně nebezpečná, krvavá, brutální, hnusná záležitost."

"...rizika nemohou být stejná. Celá řada nebezpečných situací se dá vyřešit, ale jsou i takové, které přicházejí velmi rychle a mají vážné důsledky. Je jich málo: jezdím autem přes 25 let a zažil jsem jich, že bych je na prstech rukou spočítal. Ale kdyby se smělo jezdit s dětmi autem, tak jich mnoho umře. Kdo viděl dopravní nehodu s vážným úrazem, ví, že to jen tak nezastavíte a musíte si poradit během několika minut. Souhlasím, že bychom se měli snažit rodinám vyjít vstříc, aby jim bylo ve vlacích lépe, ale to ještě není důvod k tomu přesunout rodinné cestování do automobilů."

"...to je pravda. To už jsme u otázky, kolik stojí život člověka. Zda nám investice do preventivních opatření za to stojí, když za rok zachráníme třeba jeden život. Rozhodně netvrdím, že ve veřejné dopravě není co zlepšovat, ale ježdění autem je určitě krokem zpět."
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ILLUZE: taky jsem se dál nedostala, nemám na to nervy...nikdy mě nepřestane fascinovat, jak si porodníci (muži) osobují právo vykládat o porodu a poučovat ženy, jaké to vlastně je...
    LAURA: budeš rodit doma?
    já jsem v tomto směru měla obrovské štěstí, když jsem rodičům přiznala, že o porodu doma uvažujeme jako o jedné z možných variant, tak mě nijak neodrazovali, naopak mamka mi poskytla dostatek prostěradel a velkých osušek a všechno důkladně vyprala, pro případ, že by se jí druhý vnuk opravdu narodil doma...
    YEETKA: ty a konfliktní typ? z tebe vyzařuje takový klid a vyrovnanost, že se člověk v tvé blízkosti sám totálně uvolní a vyklidní :)
    TABBY: pokud žena rodí doma nebo se rozhodně pro ambulantní porod, má ve většině případů i svou porodní asistentku, která pak může přijít i k ní domů a tu potřebnou péči ji poskytnout
    YEETKA: maminka mého bratránka je taky hematoložka a musím ji pochválit, že když jsem před ní zmiňovala porod doma, tak mě nijak neodrazovala, naopak měla poměrně dost pochopení a klidně i vyslechla moje argumenty a nijak neodsuzovala...je ovšem fakt, že ona je velice tolerantní a vstřícná, což se u klasických doktorů příliš často nevidí
    LAURA
    LAURA --- ---
    TABBY: to jsem nezaznamenala, ale teď když na to koukám, tak dokonce královna sama 3 ze 4 svých dětí rodila v Buckinghamském paláci. No vida. :) Tak to pardon panu doktorovi, já jsem na to už alergická, jak pořád doktoři při jakékoli zmínce o tom, že by se třeba mohly podmínky v českých porodnicích zlepšit, vytahují domácí porod (s patřičným komentářem).
    TABBY
    TABBY --- ---
    LAURA: Ja jsem teda v mediich zachytila, ze kralovna matka rodila doma, tak mozna proto to zminoval (a nebo proste z principu, no ;) V Anglii maji k domacim porodum vstricnejsi vztah nez tady, takze to mozna byla diskutovana moznost...
    (Na druhou stranu, ona tam mela prakticky domaci prostredi. Pochybuju, ze ji nekdo chodil vyprouzet s tim, ze jim blokuje porodni sal, a kdyby si nechala dat oxytocin, mohl by tam uz rodit nekdo jiny...)
    LAURA
    LAURA --- ---
    TABBY: perla to je v každém případě. Mě obzvlášť pobavilo, jak využil i tuto příležitost, aby se (negativně) vyjádřil k domácím porodům, se kterými to nemá naprosto nic společného.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam