• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    IORETH
    IORETH --- ---
    ZORBOVA: Musí ti být sympatická a získat si tvou plnou důvěru, to je asi tak jediný. Osobně doporučuju Miladu - je úžasná. Ještě si musím vzpomenout na příjmení a najít na ni telefon :).
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ZORBOVA: Praha
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    tak ja bych si prosila ta doporuceni od spokojenych klientek:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ZORBOVA: Myslim, ze jde o to, aby mela nejake zkusenosti a aby ti lidsky sedla. Takze budto doporuceni od spokojene klientky, nebo vlastni vyzkum (par jich obvolat, dat si schuzku... uvidis, no).
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    Dekuji.
    a jak vlastne clovek pozna dobrou PA? Ptam se jako jantar, ja vim, ale nejak nevim cim se ridit. Koukala jsem na stranky PD U capa. Nejlepsi zacatek by asi byl zastavit se nebo napsat tam, coz?
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZORBOVA: taky bych řekla, že je to o domluvě.. nebudeš v té situaci, kdy je pro tebe péče porodní asistentky nedostupná, jediná. Tipla bych, že to půjde.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    ZORBOVA: Ja myslím, ze to je na domuve s konkretni pa
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    tak me napada, nevite, jeslti je mzne peci portodni asistentky splacet? Cim dal tim vic mam z porodu v porodnici strach.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ja sem mela taky hrozny strach byt a rodit v porodnici..asi by me zajimalo esli bych je dokazala vsechny vyfakovat dybych treba cekala dvojcata a musela tam byt, padz u nas si PA neda porod dvojcat doma, v zahranici jo, coz je super nebo aspon v porodnim dome..ale vim ze by to bylo srani a ze bych akorat nebyla v klidu, ktery bych tolik potrebovala, takze este ze se mi ta dvojcata vyhla (mame je v rodine)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    LADY_MYSKA: žena pana Budky je moje kamarádka, ale asi by tam o dost víc řekla tak PA, co řekla pravdu o tom jak Jílková kecala o odchodu původních hostů (a pak jí Jílkovka už nepustila ke slovu) - na začátku se taky hlásila, vehementně .. však to je všechno jen ne nestranný .. ne?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KOTENCE: U nas to celkove pro matku a dite vychazi na den na ccca 1500 kc. Drahe to je, ale ten klid potrebuji. No snad budu mit stesti.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LADY_MYSKA: Mně to přijde dost drahý. Teda aspoň v Podolí. Měla jsem pocit, že v normálních nemocnicích po operacích je ten nadstandard levnější.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KOTENCE: o pokoji touzim, jedine co po porodu vyzaduji, tak klid, coz na normalnim pokoji nemam. Mam rozhozen rezim a nerada bych pul noci cumela do stropu a pres den byla rusena navstevou ...

I kdyz mi prijde nesmyslne platit pokoj za sebe a mimino ..
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Zrovna jsem se docetla, ze v Mate slovo, byla z "publika" vybrana zena pana Budky.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LADY_MYSKA: To máš pravdu. V tomhle nejsou nemocnice moc flexibilní. Nadstandard se nedá připlatit skoro u ničeho, jen pokoj občas. Přitom by si spousta lidí ráda zaplatila i jiný věci navíc.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KOTENCE: to je mozne, ale to nic nemeni nic na faktu, ze i kdyz mas penize, moznost volby nemas.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LADY_MYSKA: jenže císař stojí víc než normální porod, takže je to vlastně nadstandard. Pokud neni důvod, tak by si ho měla žena platit. Je to stejný jako plastická operace - je něco jinýho, když se někdo narodí s rozštěpem a když chce někdo větší prsa.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LAURA: já je pak právě při porodu neměla... vše jsem si připravila, ustála ty ataky předtím - a najednou to pak šlo...
    ale fakt to bylo o tom výběru porodnice, stejně jako mému lékaři došlo, že se mnou nehne, že když má monitor v ordinaci, pak prostě odmítám jezdit 50 km daleko (kde jsem měla v plánu rodit) nebo sice do porodnice o pár stanic dál, ale kde se necítím dobře - nakonec z toho měli příjemný zážitek všichni, včetně ostatních rozněžnělých pacientek :)
    - předtím jsem si však ověřila, že je to z právního hlediska v pořádku, že mohu zůstat až do porodu v péči svého lékaře a ne že musím, jak se nám to snaží většina lékařů namluvit, přejít do "poradny" lékařského zařízení, kde jsem registrovaná k porodu

sestřička na to ráda vzpomíná... posledně mi říkala, že na to prostě ostatní rodičky "neměly koule", a od té doby tam ten monitor stojí nevyužitý (naprosto nový přístroj)
    LAURA
    LAURA --- ---
    ILLUZE: to je ale právě to, já při porodu nechci mít konflifkty, já chci rodit a mít na to klid.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LAURA: po druhé zkušenosti mám pocit, že to je ale nejen o těch lékařích, ale i o té ženě - bylo těžké si některé věci ustát, ale zpětně jsem ráda, že jsem si i přes některé konflikty stála za svým a bohatě se nám to vyplatilo
    především pak pečlivý výběr porodnice a znalost zákonů

a překvapilo mne, jak velkou roli hrál fakt, že jsem byla druhorodičkou - jakoby někteří lidé z lékařského personálu usoudili, že jsem najednou příčetná fungovat jako matka, která se dokáže o sebe a své dítě postarat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam