LADY_MYSKA: pravda
ZORBOVA: ale to je v týhle době spíš neaktuální informace a je to na osobní domluvě s tou kterou PA, zda to opravdu udělá a za jakých podmínek.
Vybírat můžeš i tady:
http://www.unipa.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=71
Já o nějakých PA, které do domácích porodů jsou vím, ale zjistíš si to jistě i sama třeba v prvním komunikaci.
Mou PA byla Ivana Königsmarková. První porod doma byl s ní. Po porodu ti dala veškeré potřebné dokumenty pro matriku. A spolupracovala s mou pediatrou, protože jsem chtěla aby Ivana udělala odběr z patiček a zbytek zařídila pediatra.
Tohle myslim ted neudela zadna PA. Takze matriku a podobne - s prominutim srani - na uradech si budes muset vybehat sama a ver ze i s potvrzenim od PA o porodu doma to byl dost horor.
V tomhle tehotenstvi zatim k PA IK dochazim do poradny (pul hodka konzultace a kontroly 250,- kč). Je schopná ti pak dát potvrzení pro pojišťovnu, že jsi k ní chodila na předporodní kurz. Ten pojišťovny proplácejí, konzultace u soukromé PA ne.
Jestli budu rodit doma nevím a nevím, zda bude IK ochotná domů přijít. Ale zatím to neřeším. U Zoe jsem to taky řešila asi až od 7. měsíce těhotenství.
Osobně bych veškeré PA projela na netu. Zjistila kdo je mi sympatickej a pak bych zašla na konzultaci nebo na předporodní kurz (Ten u Ivany vřele doporučuju). A pak bych se rozhodovala. Náklonost k danné osobě a celkové naladění na sebe je podle mého základní kámen.