• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    LURA: U nás přesně to samé. Hysterie z Vrchlabí, které navíc máme od rodičů půl hodinky autem. Nakonec mě ukecali, tak to bylo Brno a bylo to tam příjemné, ale kdybych neměla štěstí na dobrou směnu, tak by mě to asi pěkně štvalo. Už na nikoho nedám. Doufám, že až budu rodit podruhé, potřetí počtvrté a popáté, už tu budou porodní domy :)
    LURA
    LURA --- ---
    ANDROMEDA:
    ZEGA: U nás k hysterčení stačilo, když jsem chtěla rodit (a rodila) ve Vrchlabí. Tatínek i sourozenci mě přesvědčovali, že bych měla rodit v nějaké kvalitní velké pražské nemocnici, že Vrchlabí nemá takové přístrojové vybavení a že je to zbytečné riziko, když mám plno úžasných nemocnic hned za rohem (tou dobou jsem ještě bydlela v Praze) ...
    LURA
    LURA --- ---
    ZEGA: Z volebního programu pirátů: "Podpoříme možnost rodit v centrech aktivního porodu a možnost asistovaného domácího porodu. "
    A tady článek: LURA
    LAURA
    LAURA --- ---
    ANDROMEDA: drzim palce a soucitim.. ze stejneho duvodu bych to nemohla rict tatovi, to by asi melo hodne podobny prubeh. zkouselas ji dat precist nejakou knihu? treba hovory s porodni babou?

s pediatrem neporadim, sama jsem mela problem sehnat tady v Praze..

btw s pristupem k domacimu porodu je to zvlastni, muj muz napr. je az prehnane racionalni, kdyz jsem jednou ze zoufalstvi chtela zkusit synovi dat homeopatika, malem se rozvadel, ale rozhodnuti rodit doma mu pripada za danych podminek naprosto logicke a rozumne..

ZEGA
    ZEGA --- ---
    ANDROMEDA: udelala jsem pred porodem to same. Chyba velika. Pamatuju si na hodiny telefonatu a place. Vycitek. Straseni a vyhrozovani. Musela jsem ji nakonec na mesic uplne strihnout. Kdyz prijela hned po porodu (cca 4 hodiny) plakala stestim. Potkala se s pa. Ted me ceka druhy porod a co myslis? Hysterci cela rodina ,/. Ale neresim. Je to moje vec.

drzim palce at mas silu to neresit a soustredit se jen na sebe a prcka.

o pediatre nevim. K nam prijela az za 3-4 dny a to jsem k ni klidne uz mohla sama.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANDROMEDA: Tak aspoň že manžel a přátelé tě podporují, to já bych v tom byla úplně sama, kdybych se pro to rozhodla. Vždycky bude někdo, kdo bude okolo toho dělat zbytečnou hysterii, nenech se tím vyvést z míry. Hodně štěstí přeji!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    No jsou veci, ktere neni radno s rodinou moc resit.
    Preji, aby porod dopadl podle vasich predstav a hlavne v klidu
    ANDROMEDA
    ANDROMEDA --- ---
    mimochodem, matka byla docela v klidu, nebo se snažila se se svým strachem alespoň více sama srovnat a vysílat pozitivní energii či alespoň mluvit se mnou jako se svéprávným člověkem - než viděla onen pořad s Jílkovou - od té doby už to přestalo být k diskuzi a je to jenom hrůza. Tedy děkuji celému skvělému štábu toho skvělého pořadu, jsou to opravdoví kikoti!
    ANDROMEDA
    ANDROMEDA --- ---
    Ahoj všem, ráda bych rodila doma, velice se zatím těším, ačkoliv jsem udělala zásadní chybu - v pozitivním zblbnutí jsem o tom řekla své rodině, potažmo matce, která mi teď - jsem v osmém měsíci, chytá extrémní hysterické záchvaty, a už k tomu přibírá i bratra atd...vykládá to kolegyním v práci a pak se mi vypráví, jak zděšeně reagovali etc...no nic, čekala jsem podporu, chápu její strach ale největší chudinka u nás je teď ona, nebo't já jí chci přizabít první vnučku a ona doufá, že se teda ta vnučka narodí zdravá a silná, aby mi to jednou mohla pořádně oplatit, to trauma, které jí teď způsobuji. No, ale k dotazu, pro který to vlastně píšu: Nevíte někdo o pediatrovi/pediatričce z okolí Hořovic, Berouna, či Příbramy, který by přijel po porodu k nám domů???

Díky za echo!

(pakliže se to podaří a dítě se šťastně narodí doma - nutno podotknout, že manžel i přátelé mě plně podporují a velmi se těšíme, mám šikovnou a rozumnou PA a v případě nutnosti pofrčíme do Hořovic, které mám 7 km daleko. Věřím, že žádná taková nutnost nenastane, ale ta moje matka, to je trochu moc...:-)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    THURINGWETHIL: no ja snad pujdu k volbam ,)
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    TABBY: Chtěla jsem sem stanovisko SZ taky hodit (ptala jsem se ještě dřív mailem), ale pak už mi přišlo, že tu bylo dost politiky. Ale tak, kdž už to tady je, tak ještě ta odpověď z mailu. "Těhotenství, porod a doba po něm jsou zásadní pro další život a vývoj dítěte. Strana zelených respektuje právo matky i novorozence na co nejpřirozenější porod. Chceme v souladu s rozšířenou evropskou praxí, aby porody mimo nemocnice byly běžně možné a pojišťovny je proplácely. Chceme umožnit alternativní přístup vždy, když si to žena přeje a zdravotní stav matky i dítěte to umožňuje. Zasazujeme se za zřízení samostatných porodních domů se zaručenou kvalitou porodní péče, které v jiných zemích vykazují výborné výsledky. Porodnická zařízení - pokud jde o přístup lékařů a sester k budoucím maminkám a tatínkům či z hlediska intimity prostředí - by se měla co nejvíce podobat domovu a nikoli nemocnici."
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    TABBY: oni už se na toto téma vyjadřovali v minulosti několikrát. a vždy příčetně :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    TUVDEN_NIMA: No toto! To je tak neuveritelne pricetne... ach!
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    Reakce SZ na stanovisko ODS k domácím porodům - Strana zelených
    http://www.zeleni.cz/reakce-sz-stanovisko-ods-k-domacim-porodum/
    LAURA
    LAURA --- ---
    Porod doma? Ženy by se zřejmě mohly pojistit | Zdraví | Lidovky.cz
    http://relax.lidovky.cz/...eny-zrejme-mohly-pojistit-f45-/zdravi.aspx?c=A131009_133224_ln-zdravi_ape
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IORETH: baresova, ale domu nepujde
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    BARRUSHE: mne se v porodnici taky nikdo na nic neptal a delali si, co jsou zvykli a strasne se divili, ze se ptam a ze treba na kardiovysetreni chci jit s dcerou, ze to neni zvykem... druhej porod beru trochu jaok vyzvu i v tomhle smeru...
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    LAFLY: Jak můžou dítku bez tvého svolení dělat jakýkoliv test? Tomu fakt nerozumím :/
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETRUSKA: vida, díky:)
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    YEETKA: ještě jsem vygooglila tohle - http://www.novorozeneckyscreening.cz/...?pg=lekari--odber-vzorku-krve--karticky-pro-odber-screeningu - tak třeba by to tam šlo objednat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam