• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    LAURA: njn, ale sedet porad doma na zadku taky nic nezachrani, proste lidi jsou jaky jsou a je to sice smutny, ale obecne jako narod moc dobre nefungujeme, ani v praci, ani mezilidsky... tomu se proste nevyhnes... a mne pak docela mrzi, ze kdyz uz se nekdo ozve, tak jen vyhranene, coz zni leda hystericky a s tim se pracovat neda... a tak se porad vsechno toci v zacarovanym kruhu...
    LAURA
    LAURA --- ---
    HABRENKA: ja odtud tak pozitivni zkusenost nemam. je to o lidech, to nepochybne, ale riskovat, ze narazim zrovna na ty neprijemny lidi, uz by se mi znovu nechtelo.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ano je to o lidech..
    a predpokladam, ze pokud ma cas muj zubar i gynekolozka i praktik i doktorka praktikujici cinskou medicinu u meho prichodu cas zvednout hlavu od papiru a pozdravit me, nedej boze vstat a podat mi ruku (predstavit se a zeptat se jak se mam), zvladne to kazdej. jsou to 3 vteriny zivota...

nehlede na to, ze chovani popsane v clanku rozhodne nebylo jen o pozdravu, predstaveni, ale treba i kecickach o tom, zda nejakej doktor ma pravo hodnotit moje rozhodnuti o provedeni zakroku tim ze ma pripomnky na to, ze on teda nechce udelat UTZ..

je to jen o lidskosti, pokore a respektu. o nicem jinem.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ZEGA: vidis, a v tovarne u apolinare se mi vzdycky kazdy predstavi a usmeje se... od porodni asistentky pres doktora a na sale i anestiziolog... ja uz jsem to psala mockrat, je to o lidech, ne o zrizeni a ustavech...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    BLONDYNKA: Mymu tatovi je skoro 70, celej zivot dela chirurgii, v nemocnici prakticky bydli. Casto opakuje (doma se porad bavime o jeho praci), ze podat kazdymu cloveku ruku (nejen pacientum, i pribuznym), predstavit se a pozdravit je "zakladni slusnost, 10 vterin a jakej je to pro ty lidi rozdil".
    Kdyz tohle muze vedet a praktikovat i veskrze neempatickej pan ze stary skoly, nemuze to bejt tak tezky. :)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Hele, nepřeháníte to zas trochu? Nemocniční přístup v ČR je věc známá a přistupuje se podobně ke všem pacientům. Což není hezké a pochybuju, že by to pacienti s finálním stadiem rakoviny (třeba) snášeli líp, jenže na druhou stranu doktor ve špitále pracuje kolikrát 20 hodin denně a to má fakt každou před ním ležící (s prominutím) k*ndu obřadně zdravit? Dovedete si představit, kolik jich tam má a že fakt nemá na tohle čas a energii? Stejně tam kolem každého těch doktorů běhá několik najednou, nikdo nemá svého osobního, je úplně nesmysl se s každým představovat.
    Nerada snižuju niterné rozpoložení autorky, ale ten článek je hysterický až běda a vlastně skoro nemluví o ničem jiném, než že ONA byla rozhozená, ne že by jí někdo zas tak moc ubližoval. Jako ok, není tam napsáno, jak staré to těhotenství bylo, nicméně z popisu soudím, že to bylo do 12. týdne, což potká každou nebo skoro každou a tohle vyvádění okolo mi přijde silně přehnané.
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    Posílám pozvánku na večer o porodu, kterým provázím. Jeho program byl vytvořený na základě zkušeností z mých dvou porodů, které proběhly doma.

LAURA
    LAURA --- ---
    THURINGWETHIL: mám velmi podobný zážitek z Apolináře. Obávám se, že takových je nás bohužel hodně.
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    ZEGA: Mám obdobnou zkušenost. Mě navíc na kyretáž poslali po spontánním potratu, kdy to opravdu nebylo nutné. Ale nikdo se se mnou nebavil a já neměla sílu proti hradbě mlčení v té situaci jakkoli jít (tzn. když byla situace postavená jako, že kyretáž je jediná možnost, pokud nechci ohrozit svou plodnost, neměla jsem sílu pátrat v dané situaci po tom, jestli to tak skutečně je).
    Jinak já to absolvovala na Bulovce. Představila se jen anestezioložka na sále, jinak nikdo. na pokoji jsem ty dvě hodiny pak ležela s nějakou paní po interupci. Navíc čekárna ambulance je společná s ambulancemi žen před porodem, takže jsem tam seděla, krvácela na chodbě a všude kolem mne byly ženy těsně před porodem, často i s partnery. Fakt na to nerada vzpomínám. :(
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZEGA: včera jsem to četla... neměla jsem odvahu to sem dát
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    není to o porodu doma, ba naopak... ale ta energie, mysím, že tohle je přesně oč tu běží..

Hlavně důstojně! | Jeden den v životě - RESPEKT.IHNED.CZ
    http://respekt.ihned.cz/...770779%5D&action_type_map=%5B%22og.recommends%22%5D&action_ref_map=%5B%5D
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ad anketa: to záleží, jestli bych byla pozvaná :-)
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    LOMILOMI: (Achjo, proč nemůžou přesnějc formulovat ani lidi, který se už rozhodnout napsat o tom článek...)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    První pohyby domácích porodů | Fokus - Respekt.iHNed.cz
    http://respekt.ihned.cz/fokus/c1-61632450-prvni-pohyby-domacich-porodu

Ministerstvo zdravotnictví změnilo pravidla tak, že od letošního roku mohou ženy rodit bez lékaře, jen s asistentkou. Dosud byla přítomnost lékaře nutná vždy, i když porod probíhal bez komplikací.

O zrovnoprávnění domácích porodů či vzniku porodních domů tak zatím není ani řeči. Přinejmenším je to však náznak toho, že se ledy začaly hýbat.
    IORETH
    IORETH --- ---
    LAURA: Já jsem spíš pro to, aby sem bez "doprošování" mohli všichni, pro které je to důležité. Prudiče bych zastřelila banánem.
    LAURA
    LAURA --- ---
    GIDDY: škoda.. pro mě je třeba sdílení některých věcí kolem porodu příliš citlivé a rozhodně nechci, aby si je mohl přečíst individua typu CORNELA.

YEETKA: :/
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LAURA:státní zástupkyně už se odvolala:/
    GIDDY: mě ta diskuze co tady proběhla přišla docela výživná.. pokud by byl porod doma privátní, tak by si odpůrci vymýšleli zase nové bludy o lesanách, bio ženách a nepříčetných domorodkách:D
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    GIDDY: "příznivci vítáni" je dobry krok
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ANKETA, ja osobne bych to uplne privatni nechtela, ale prizpusobim se vetsine
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LAURA: presne tak
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZEGA: uzasne! snad se statni zastupce neodvola. ted jeste aby to dopadlo dobre i se zuzanou stromerovou, jeji obvineni je snad jeste absurdnejsi nez bylo to ivanino..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam