• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    ADD: Neříkám, že to tak natvrdo říkáš, ale rozhodně bych považoval za scestný a nebezpečný obviňovat takový lidi za to, že kvůli nim maj jiní problémy. Je potřeba jasně odlišit věci (porod doma, nespolupráce s úřady, nespolupráce s pediatry apod.). Ale není možný toho, kdo trvá na tom, co je důležitý pro něj, vinit z toho, že si pak někdo další myslí i o mě, že to je pro mě taky důležitý, ač to pro mě důležitý neni. Neni přece možný předpokládat, že kdo rodí doma, je především členem nějaké komunity těch, co rodí doma a především s ohledem na tu by měl jednat. Pro něj třeba je stejně důležité nebo i důležitější nespolupracovat s úřady nebo s lékařem nebo co já vím, jak nestandardně se chovat. Přijde mi smutné, když ti, co mají problémy z toho, že se sami chovají menšinově, plivou na ty, kdo se chovají ještě menšinověji. (Znova říkám, že nechci podsouvat to všechno Tobě, vlastně se omlouvám, že to píšu jako reakci na Tebe, ale je to přístup, se kterým se setkávám a který mě děsí.)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ADD: Mi na tom prijde zajimavy jaky doklady matrika pozaduje - doklady, ktery dokazujou jen to, ze random matka prisla s random ditetem a absolvovali prvni prohlidku. Nikde o puvodu rodicovstvi neni ani zminka a standartne se matrika spoji s cestnym prohlasenim zucastnenych. Pokud mela matrikarka podezreni, ze dite neni jeji, mela v souladu se zakonem v tomhle smyslu jednat. I diky tomu je ale evidentni, ze urad nezajima pravda, ale razitko.
    V blogu co napsal jsou k tomu dalsi informace:
    Naše dcera pro úřady neexistuje. Blog - (blog.iDNES.cz)
    http://nazoryakomentare.blog.idnes.cz/c/420164/Nase-pro-urady-neexistuje.html

Jinak jo, pro nej uz to "zbytecnej" sprajc je a chce ho dotahnout do konce.
    ADD
    ADD --- ---
    DOUPLE: Zrovna tohle mi prijde jako zbytecnej sprajc a pro ostatni to bude mit spis negativni dusledky. Lidi vnimaji prave tyhle extremni pripady a spoji si je s domacimi porody. Kdyz jsem cekala prvni a netajila se, ze chci rodit doma, mnoho lidi memu diteti rikalo "Pulnocni boure" a meli me za alternativni magorku. Ted to bude "rodej doma a nespolupracujou s urady". Odnesou to i ti, kteri by spolupracovat chteli, kteri jen chteji rodit doma, nic vic. K zapsani do matriky jsou treba doklady. To je fakt a je to spravne. Melo by byt jasne definovane jake, ale to je vse.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Dítě přišlo na svět doma, matrika už půl roku odmítá vydat rodný list - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/domaci-porod-rodny-list-matrika-dni-/domaci.aspx?c=A140729_190648_domaci_hv
    LURA
    LURA --- ---
    No ale zase pokud ten rozsudek Nejvyšší soud potvrdí, tak vznikne precedens a mohlo by se to naopak trochu uvolnit.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LAURA: to je tak ubohy, ze je to mozny fakt jen u nas :-(
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KAIRRA: sakra ten mobil je tak chytrej až je úplně blbej..
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    LAURA: můj muž to komentoval tak, že ti, jejichž svět končí, vždycky štěkají nejhlasitější. A kolikrát si ještě na závěr střihnou válku...
    LAURA
    LAURA --- ---
    Z fb stránek na podporu IK: S odvoláním na facebook Adély Hořejší, právní zástupkyně Ivany Königsmarkové: "Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, podal dovolání k Nejvyššímu soudu proti osvobozujícímu rozsudku pro IK. Zájem státu na likvidaci nepohodlných osob je historicky neměnný, jen způsoby jsou dnes humánnější."

:(
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    nějak to tu zapadlo, tak prosím kdyby někdo věděl KAIRRA: (samo do pošty, vím jaký je stav věcí)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    OSN chce trestat lékaře za porodnické násilí | - candigliota.blog.respekt.ihned.cz
    http://candigliota.blog.respekt.ihned.cz/c1-62576170-osn-chce-trestat-lekare-za-porodnicke-nasili
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    FRONEMA: Iba povzdych: bože, to je tak zúfalé! A to sa bavíme o Prahe, nedomýšľam, jak to musí vyzerať niekde v menších mestách...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BARBARA0709: taky bych rada, ale vyzkousela jsem vsechny zde doporucovane a k zadne jsem se nevesla
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    a rázem by bylo i po moznosti ambulantnich porodu ,,
    FIFI
    FIFI --- ---
    GRANTORINO: ja to tedy myslim jinak / ci si mozna si jen nerozumime?
    Dejme tomu, ze maminka z Roztok rodi v pet rano ambulantne v nektere prazske porodnici - treba u Apolinare..v 9 hodin je propustena, ani ne vv10 je doma v Roztokach a v 11 bohuzel miminko nedycha. Rikali by Ti, kteri do maminky ryli, ze porodila doma a tak ma mrtve miminko, ze mela zustat v porodnici dele? A tam ze by ji miminko zachranili? Asi by to rikali, ze? :(
    FIFI
    FIFI --- ---
    GRANTORINO: no právě by mne zajímalo, co by ti chytráci, co psali o porodu v Roztokách /jak bohužel miminko zemřelo/ , psali o ambulantním porodu. Pokud by ta maminka jela domů a děťátko jí zemřelo během cesty/doma, zda by taky prskali. Asi jo :/
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Prosím vás: mimo Kosovú, Jandovú, Kettnerovú...nejaký ďalší tip na gynekologa/žku v Prahe schopných rešpektovať aj rozdielne predstavy o péči (odmietanie niektorých vyšetrení v tehotenstve atd.)? Hľadám pre kamarádku...vďaka!
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KATIA: pro me byl prave toto duvod, proc jsem na poslednich cca 10min jela do porodnice
    KATIA
    KATIA --- ---
    GRANTORINO: pro měl byl i dost silný důvod to, že porod doma hrozně ohrožuje i tu asistentku, viz situace Ivany K.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    GRANTORINO: jsem v identické situaci s identickým postojem :( Obohaceno o fakt, že si nemůžu kvůli superrychlým porodům vybírat ani porodnici. Mele se ve mě to, že to potřetí nějak přežiju, když jsem to přežila dvakrát, s tím, že už vím jak jiné to může být.. Ale přesně, jít všem navzdory a v případě komplikací si připravit to všechno... na to nemám sílu, to se radši budu o svá práva hádat se sestrama v porodnici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam