• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    ADD
    ADD --- ---
    DOUPLE: Ze si matrika nechala moji porodni prukazku s informacema o vaze, tlaku a rozmerech panve jako doklad, ze je Nik nas, mi taky prislo uchylny, nelogicky a nespravny. Proto taky myslim, ze by mel byt urcen jeden (nebo idealne nekolik s moznosti si zvolit jeden) prukazny dokument a nemelo by se to nechavat na kreativite jednotlivych urednic.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ADD: Mi na tom prijde zajimavy jaky doklady matrika pozaduje - doklady, ktery dokazujou jen to, ze random matka prisla s random ditetem a absolvovali prvni prohlidku. Nikde o puvodu rodicovstvi neni ani zminka a standartne se matrika spoji s cestnym prohlasenim zucastnenych. Pokud mela matrikarka podezreni, ze dite neni jeji, mela v souladu se zakonem v tomhle smyslu jednat. I diky tomu je ale evidentni, ze urad nezajima pravda, ale razitko.
    V blogu co napsal jsou k tomu dalsi informace:
    Naše dcera pro úřady neexistuje. Blog - (blog.iDNES.cz)
    http://nazoryakomentare.blog.idnes.cz/c/420164/Nase-pro-urady-neexistuje.html

Jinak jo, pro nej uz to "zbytecnej" sprajc je a chce ho dotahnout do konce.
    ADD
    ADD --- ---
    DOUPLE: Zrovna tohle mi prijde jako zbytecnej sprajc a pro ostatni to bude mit spis negativni dusledky. Lidi vnimaji prave tyhle extremni pripady a spoji si je s domacimi porody. Kdyz jsem cekala prvni a netajila se, ze chci rodit doma, mnoho lidi memu diteti rikalo "Pulnocni boure" a meli me za alternativni magorku. Ted to bude "rodej doma a nespolupracujou s urady". Odnesou to i ti, kteri by spolupracovat chteli, kteri jen chteji rodit doma, nic vic. K zapsani do matriky jsou treba doklady. To je fakt a je to spravne. Melo by byt jasne definovane jake, ale to je vse.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Dítě přišlo na svět doma, matrika už půl roku odmítá vydat rodný list - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/domaci-porod-rodny-list-matrika-dni-/domaci.aspx?c=A140729_190648_domaci_hv
    LURA
    LURA --- ---
    No ale zase pokud ten rozsudek Nejvyšší soud potvrdí, tak vznikne precedens a mohlo by se to naopak trochu uvolnit.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LAURA: to je tak ubohy, ze je to mozny fakt jen u nas :-(
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KAIRRA: sakra ten mobil je tak chytrej až je úplně blbej..
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    LAURA: můj muž to komentoval tak, že ti, jejichž svět končí, vždycky štěkají nejhlasitější. A kolikrát si ještě na závěr střihnou válku...
    LAURA
    LAURA --- ---
    Z fb stránek na podporu IK: S odvoláním na facebook Adély Hořejší, právní zástupkyně Ivany Königsmarkové: "Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, podal dovolání k Nejvyššímu soudu proti osvobozujícímu rozsudku pro IK. Zájem státu na likvidaci nepohodlných osob je historicky neměnný, jen způsoby jsou dnes humánnější."

:(
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    nějak to tu zapadlo, tak prosím kdyby někdo věděl KAIRRA: (samo do pošty, vím jaký je stav věcí)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    OSN chce trestat lékaře za porodnické násilí | - candigliota.blog.respekt.ihned.cz
    http://candigliota.blog.respekt.ihned.cz/c1-62576170-osn-chce-trestat-lekare-za-porodnicke-nasili
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    FRONEMA: Iba povzdych: bože, to je tak zúfalé! A to sa bavíme o Prahe, nedomýšľam, jak to musí vyzerať niekde v menších mestách...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BARBARA0709: taky bych rada, ale vyzkousela jsem vsechny zde doporucovane a k zadne jsem se nevesla
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    a rázem by bylo i po moznosti ambulantnich porodu ,,
    FIFI
    FIFI --- ---
    GRANTORINO: ja to tedy myslim jinak / ci si mozna si jen nerozumime?
    Dejme tomu, ze maminka z Roztok rodi v pet rano ambulantne v nektere prazske porodnici - treba u Apolinare..v 9 hodin je propustena, ani ne vv10 je doma v Roztokach a v 11 bohuzel miminko nedycha. Rikali by Ti, kteri do maminky ryli, ze porodila doma a tak ma mrtve miminko, ze mela zustat v porodnici dele? A tam ze by ji miminko zachranili? Asi by to rikali, ze? :(
    FIFI
    FIFI --- ---
    GRANTORINO: no právě by mne zajímalo, co by ti chytráci, co psali o porodu v Roztokách /jak bohužel miminko zemřelo/ , psali o ambulantním porodu. Pokud by ta maminka jela domů a děťátko jí zemřelo během cesty/doma, zda by taky prskali. Asi jo :/
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Prosím vás: mimo Kosovú, Jandovú, Kettnerovú...nejaký ďalší tip na gynekologa/žku v Prahe schopných rešpektovať aj rozdielne predstavy o péči (odmietanie niektorých vyšetrení v tehotenstve atd.)? Hľadám pre kamarádku...vďaka!
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KATIA: pro me byl prave toto duvod, proc jsem na poslednich cca 10min jela do porodnice
    KATIA
    KATIA --- ---
    GRANTORINO: pro měl byl i dost silný důvod to, že porod doma hrozně ohrožuje i tu asistentku, viz situace Ivany K.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam