• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    IORETH
    IORETH --- ---
    GRANTORINO: Chtělo by ho protlačit do nějakého čtenějšího média.
    IORETH
    IORETH --- ---
    KAIRRA: Ten chlap má pravdu a napsal to docela výstižně - velká část těch reagujících budou potrefené husy :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KAIRRA: hehe koukám že minuskáři tady a na novinkách bude podobná sorta lidí, nejvíce mínusů na novinkách schytal tento příspěvek: "to je zase komentářů jak měla být v nemocnici. Kolik z vás kdy zanedbalo léčbu? Kolikrát jste nešli k lékaři když jste měli, léčili se po svém, nastaly komplikace a vaše léčba stála několikanásobně více? Jen proto, že jste neposlouchali. Tak nesuďte. Dělám ve zdravotnictví už hodně dlouho, abych viděl, jak moc lidi riskují a kašlou na to. Skáčou po hlavě do vody, řežou na cirkulárce bez ochranných pomůcek, jezdí na kole bez helmy, nenechají se očkovat, přechází agíny, neléčí diabetes.. to všechno je to samé. Až budete dokonalí, chtějte to i po jiných. Jako záchranářovi mi nevadí té ženě pomoci, proto tu práci dělám. Pokud to někomu vadí, tak to nemá dělat."

*mávací smajlík*
    LAURA
    LAURA --- ---
    KAIRRA: vrtulnik je normalni pri akutnim ohrozeni zivota. jestli to teklo fakt hodne, tak je jasny ze se proletela.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    LAURA: asi už jsem definitivně paranoidní, ale ten vrtulník je při krevní ztrátě normální? (nevím, třeba jo, jen to je zase voda na mlejn všech těch 'moje daně' lidí..)
    Ale jinak, náhlé krvácení je asi jediná věc, které se u porodu fakt bojím..
    LAURA
    LAURA --- ---
    Žena z Beskyd málem vykrvácela při domácím porodu, museli k ní záchranáři - iDNES.cz
    http://ostrava.idnes.cz/...dicka-beskydy-d8h-/ostrava-zpravy.aspx?c=A140804_190420_ostrava-zpravy_hv
    ADD
    ADD --- ---
    LURA: Vcera jsem to naschval hledala a nasla jsem neco za tri. To bych jednorazove dala, stejne jako jsem platila PA, i kdyz jsem prohlidky u gynekologa mela zdarma.
    LURA
    LURA --- ---
    ADD: Takový test je poměrně drahá záležitost - v době, kdy to pro mě bylo aktuální, za něj chtěli od 10 do 20 tisíc.
    ADD
    ADD --- ---
    DOUPLE: Kdyby pak s domacimi porody neprudili, tak to klidne beru.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ADD: Bohuzel je to dvousecny, protoze prukaznej 'dokument' v tomhle pripade muze byt jenom DNA test. A myslim ze by asi nikdo nechtel aby existovala povinnost ve smyslu "rodili jste doma? nechte si nabrat krev sebe i ditete a s tim prijdte na matriku".
    ADD
    ADD --- ---
    DOUPLE: Ze si matrika nechala moji porodni prukazku s informacema o vaze, tlaku a rozmerech panve jako doklad, ze je Nik nas, mi taky prislo uchylny, nelogicky a nespravny. Proto taky myslim, ze by mel byt urcen jeden (nebo idealne nekolik s moznosti si zvolit jeden) prukazny dokument a nemelo by se to nechavat na kreativite jednotlivych urednic.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ADD: Mi na tom prijde zajimavy jaky doklady matrika pozaduje - doklady, ktery dokazujou jen to, ze random matka prisla s random ditetem a absolvovali prvni prohlidku. Nikde o puvodu rodicovstvi neni ani zminka a standartne se matrika spoji s cestnym prohlasenim zucastnenych. Pokud mela matrikarka podezreni, ze dite neni jeji, mela v souladu se zakonem v tomhle smyslu jednat. I diky tomu je ale evidentni, ze urad nezajima pravda, ale razitko.
    V blogu co napsal jsou k tomu dalsi informace:
    Naše dcera pro úřady neexistuje. Blog - (blog.iDNES.cz)
    http://nazoryakomentare.blog.idnes.cz/c/420164/Nase-pro-urady-neexistuje.html

Jinak jo, pro nej uz to "zbytecnej" sprajc je a chce ho dotahnout do konce.
    ADD
    ADD --- ---
    DOUPLE: Zrovna tohle mi prijde jako zbytecnej sprajc a pro ostatni to bude mit spis negativni dusledky. Lidi vnimaji prave tyhle extremni pripady a spoji si je s domacimi porody. Kdyz jsem cekala prvni a netajila se, ze chci rodit doma, mnoho lidi memu diteti rikalo "Pulnocni boure" a meli me za alternativni magorku. Ted to bude "rodej doma a nespolupracujou s urady". Odnesou to i ti, kteri by spolupracovat chteli, kteri jen chteji rodit doma, nic vic. K zapsani do matriky jsou treba doklady. To je fakt a je to spravne. Melo by byt jasne definovane jake, ale to je vse.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Dítě přišlo na svět doma, matrika už půl roku odmítá vydat rodný list - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/domaci-porod-rodny-list-matrika-dni-/domaci.aspx?c=A140729_190648_domaci_hv
    LURA
    LURA --- ---
    No ale zase pokud ten rozsudek Nejvyšší soud potvrdí, tak vznikne precedens a mohlo by se to naopak trochu uvolnit.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LAURA: to je tak ubohy, ze je to mozny fakt jen u nas :-(
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KAIRRA: sakra ten mobil je tak chytrej až je úplně blbej..
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    LAURA: můj muž to komentoval tak, že ti, jejichž svět končí, vždycky štěkají nejhlasitější. A kolikrát si ještě na závěr střihnou válku...
    LAURA
    LAURA --- ---
    Z fb stránek na podporu IK: S odvoláním na facebook Adély Hořejší, právní zástupkyně Ivany Königsmarkové: "Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, podal dovolání k Nejvyššímu soudu proti osvobozujícímu rozsudku pro IK. Zájem státu na likvidaci nepohodlných osob je historicky neměnný, jen způsoby jsou dnes humánnější."

:(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam