ORIKA: Díky, šéfe. :-) Hormony jsem asi vyzvracela do záchoda, jsem v klidu. :-)
GRANTORINO: Nejhorší jsou spasitelé světa, kteří chtějí ostatní spasit proti jejich vůli. ;-) To, že já považuju za nejlepší místo pro porod svoji koupelnu a za maximální počet asistujících lidí dva, totiž muže a PA, neznamená, že všichni, kteří to mají jinak, jsou "smíření", neinformovaní nebo mají vymyté mozky. I mezi mými přirozenými/alternativními (hahaha) kamarádkami mám takové, které, byť obklopeny doma rodícími ženami, vyhodnotily jako pro sebe nejlepší rodit u Apolináře, rodily tam opakovaně a průběh porodu tam jim vyhovoval. Samozřejmě by bylo fajn, kdyby, pokud se něco zvrtne (PA se rozbije auto, rodička začne v průběhu porodu příliš krvácet nebo si pár dní před termínem pořídí nějaký speciální úraz/nemoc, která porodu doma brání), aby i pak rodička dostala v porodnici to, co potřebuje. Tento názor sdílím, podporuju a snažím se šířit osvětu a přesvědčit ty, kteří mají pocit, že o nic nejde, že to je důležité. Ale prostě vím, že to za důležité nepovažuje zdaleka každý - a to nejen ten, kdo o věci nic neví (tam je prostor pro informování), ale občas i ti, kdo o věci ví hodně, mají za sebou třeba několik porodů, ale potřebu změny nevidí.