• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ANDELICEK_ANDY: ta, kam by tě bývali odvezli v případě problémů - obvykle žalujou kvůli proplacení péče, která by, teoreticky, dle jejich mínění, nemusela být, kdybys bývala rodila v porodnici a oni by si to bývali pohlídali.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    ADD: která nemocnice mě bude žalovat, když rodím doma?
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MARKYSHA: Je fakt, ze kdyz uz zavolali tu zachranku, tak nevim teda, proc byli tak odmitavi
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    FRONEMA: Tohodle zdravotnika znam, je to strasne fajn mladik, pracuje prave s moji mamou, co je doktorka na zachrance. Ted jsem podruhe tehotna a celkem me to tahne k porodu doma, jen by me asi mama vydedila.. Prvni porod jsem mela v porodnici a bylo to hrozne fajn, slo to cele rychle, bez medikace, nikdo to nechtel uspisit, ale sestinedeli byl naopak fakt horor, tam jsem fakt trpela a citove vydirani, ze timhle postupem (nedodrzeni intervalu nebo delky kojeni) zabiju sve dite, bych si priste fakt nejradsi odpustila, tak doufam, ze se podari porodit stejne dobre a nechat se pustit na revers
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FRONEMA: a ač je to OT, po euthanasii v případě těžkých nemocí by štěkl pes vždycky, protože kdo z nás si přeje pomalu a bolestivě umírat na pokračování, ani psa takhle trpět nenecháme, tak proč lidi?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FRONEMA: zajímavý pohled z "druhé strany", ale nechápu ty ženy, že se nenechají vyšetřit, leda, že by byly už vyšetřeny tou PA.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Na druhou stranu, kolik dětí např. v USA "zmizí", protože o nich nikdo ani neví, kolik jich v pěstounských rodinách týrají, kolik pěstounských rodin si nabere hromadu dětí pro peníze a pak je zanedbávají. Svoboda je pěkná věc, na druhou stranu, i když mě tady zase napadnete, že to týrání vidím všude, jak chcete hlídat, aby děti netrpěly. Nebo to je taky osobní věc, jestli někdo dítě zanedbává nebo týrá? (samozřejmě tím nemyslím zdejší osazenstvo, ale takový ty patologický případy).
    KAIRRA: no to je zase jiná věc, na statních úřadech až moc často sedí lidi, kteří jsou opojení svou mocí a řeší si tím osobní problémy...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Místo narození: doma - Jan Bradna (blog.idnes.cz)
    http://bradna.blog.idnes.cz/c/74592/Misto-narozeni-doma.html
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    akorát by to fakt mělo fungovat jako pomoc a ne buzerace. Moje kamarádka (rodina dvou vysokoškoláků a tří dětí) žije v mikrobytě, rodila doma, celkově jsou dost pankáči a kdykoliv se někomu na nich něco nelíbí, lze je sociálkou velmi snadno vydírat..
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MAR_TINA: já jsem nechtěla vyznít, že propaguju nezájem o podmínky, v jakých můžou taky děti žít, omlouvám se, dnes jsem fakt komunikačně neobratná.. reagovala jsem spíš na ten witchie příspěvek bez předchozího kontextu. Souhlasím s tebou.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    WITCHIE: ona to podala tak, ze jim socialka chodi kontrolovat karty.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    Omlouvám se za projev, dnes mě dvakrát málem přejelo auto co jelo suverénně na červenou a tak nějak obecně mě společnost dnes .. víteco ;)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    já to absolutně neobhajuju, ale trochu mě vždycky nadzvedne takovýto "proč si vy tam v té ČR neuděláte pořádek".. no třeba proto, že naprostá většina společnosti s touhle praxí emotivně souhlasí. Co je to za 'nepřizpůsobivé', že nejdou na prohlídku, ještě nám to tu rozvrátí, aspoň trochu je vybuzerovat socialkou
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    WITCHIE: třeba sestra v nemocnici, která tu sociálku nepošle, i když interní směrnice případně pouze žitá praxe jí to ukládá..
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    KAIRRA: nejsem si jista jak to myslis s tou ztratou zamestnani - konkretne?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    WITCHIE: ty jsi dobrá, "nechaj líbit", víš kolik lidí s tím bojuje, s nasazením vlastního krku (v podobě ztráty zaměstnání třeba)? Mlčící většina o žádném problému neví, neb se chová podle norem a průměru a když to zaslechnou, odmávnou to jako nějaký marginální extrém
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Tyblaho co to je v CR za teror? Socialka, protoze se nechodi na prohlidky? Dobrej policejni stat. A lidi si to nechaj libit, nestacim se divit.
    Ta mila sestricka zapomnela dodat, ze ji na tebe posle, btw. Sama od sebe z niceho nic se asi socialka nezjevi, ze.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    YEETKA: Neni povinný registrovat dítě u pediatra? Takže ani ty prohlídky, očkování, zubař? Jé, to je super. Nevim, proč to tak řešim teda. Setřička mě ale varovala, že přijde sociálka, když nebudu chodit na prohlídky...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: chvilku jsem přemýšlela, jestli jenom netrolíš..
    v naší zemi není povinné ani registrovat dítě u pediatra, tak postýlka povinná nebude taky :))
    docela fajn kniha, která se zabývá nejen spaním dětí s rodiči napříč kulturami (autorka je antropoložka) je Naše děti, naše světy od M.Small

no kdyby k nám měla přijít sociálka tak bych se asi nesnažila nijak přetvařovat, naopak docela ráda bořím představy a posouvám tak normy (alespoň doufám) někam dál..
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Spíš že se k tomu dřív nedostanu. :-) Sociálka by přišla, jen kdyby nastal problém (hodně komplikovaný porod a žaloba ze strany porodnice nebo tak něco). Myslím, že pokud se na porod chystáš, tak všechno potřebné doma máš, jen ta postýlka je velká a když tam nestojí, tak se na ni každý zeptá. Možná i kočárek. A mám pocit, že hodně lidí je citlivých na pohyb zvířat v místnosti, kde má být dítě. Ale záleží to jen na té konkrétní ženské, která dorazí, povinnost něco konkrétního mít nebo nemít nemáš.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    jo jasný, třeba půjčíme. taky je mi jasný, že to občas něčemu vadí. sociálka chodí v šestinedělí, nebo proč "na konci šestinedělí uklidíme"? co ještě případnou sociálku "zaujme"? jsou třeba nějaký počty kolik brindáků, kolik dupaček a kolik plínek?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam