• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ADD: NEmusi. Zadna takova zakonna povinnost neexistuje.
    Jestli je vhodne se lekarske prohlidce za kazdou cenu vyhybat je vec jina. Me osobne by v CR stresovalo to, ze tim velmi casto clovek riskuje ze se vystavi pronasledovani socialkou, pote co ho pediatr napraska. Je na zvazeni kazde matky, jak se vsemi riziky v tehle situaci nalozi. Asi bych zamerila energii na nalezeni spolehliveho nepraskacskeho pediatra.
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: U dětskýho? Musí vidět dítě po porodu (do 48 hodin?) a pak za týden, odběr z patiček dělá většinou PA. Jestli je to povinný nevím, tohle bych nezanedbávala, nevidím důvod. Pak jsou prohlídky, tuším, ve dvou týdnech, v šesti týdnech a ve třech měsících.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    dík. a nějaký povinný prohlídky u toho doktora? nebo jsou jen "standardní" a všichni si myslí, že jsou povinný?
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Nahlásit dítě na matrice a na pojišťovně a zaregistrovat ho k doktorovi. Jinak snad nic.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    co všechno je po porodu doma povinné? dají se někde sehnat lidsky psané zákonem dané povinnosti? dík
    BOD
    BOD --- ---
    Vše co jste (ne)chtěli vědět o nástřihu hráze | Přirozený porod = normální porod
    http://www.prirozeny-porod.eu/vse-co-jste-nechteli-vedet-o-nastrihu-hraze/
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    GRANTORINO: aha, už rozumím:)) no, s tím poplatkem, jestli máte nějaký paragon, tak jej okopírovat a sepsat stížnost za neoprávněné vymáhání poplatku.. případně na férová nemocnice.cz by měla fungovat poradna..
    běžte do toho, když se nikdo nebude ozývat, tak se vesele překračují zákony dál..
    a je jasný, že rodinka po porodu chce být v klídku..
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    GRANTORINO: problém s přítomností dvou doprovázejících osob by neměla mít žádná porodnice, dokonce ani poplatky za přítomnost otce/kohokoliv u porodu jsou proti zákonné..
    "kdyz podepises reverz, tak prebiras skutecne realne za sebe " bez informovaného souhlasu tě nesmí ani oholit.. vážně to byl reverz? nebyl to spíš formulář "informovaný souhlas"?
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    Ahoj všem,
    mam dotaz, nejaky dobrý doporučení na porodnici, kde mi do toho nebudou kecat ???
    díky
    ADD
    ADD --- ---
    TABBY: Šikana a odsudek se naštěstí moc nekoná, alespoň já to nezažila. Že protáhnou médii případ, kdy se něco zkomplikuje, to je jiná věc, ale to se ti může stát i později, když budeš s dětma v létě tábořit někde v lese a dojde k nějakému úrazu...
    TABBY
    TABBY --- ---
    SHIVA42: Z toho si nic nedelej, malo kdo je takovy pohotovy, aby ji vpalil neco uderneho. (Mam za sebou podobne jednani, na miste jsem se malem rozplakala, a po sestinedeli sepsala stiznost ;) Prijde mi silene, ze nas bajecny stat ti nedava moznost se tomuto vyhnout. Clovek by si i PA zaplatil, aby do porodnice nemusel, ale ne kazdy ma zaludek na to pololegalni zarizovani, sikanu a odsudek spolecnosti...
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    TABBY: no prave proto. me zbyva do prvniho porodu nejakych 16 tydnu, ale v te skupine to ma predpokladam vetsina uz za sebou. Jako nektere hlasky jsou vtipne, ale aby doktor pouzival v souvislosti s ditetem slovo "debil", nebo sestra slovo "pica" a "to je ten s tou drzkou (razstep rtu), na to bych asi ani nedokazala reagovat... no nic, jdu dal myslet pozitivne, kdyz uz me dnes pustil revizor bez kontroly jen kvuli brichu .)
    TABBY
    TABBY --- ---
    SHIVA42: Tak vis co, kazdy se s realitou naseho zdravotnictvi vyrovnava jinak. Cerny humor, hodne cerny, je v mnoha pripadech jedinou unikovou cestou... aby se z toho clovek nezblaznil. A nize ocitovane prispevky ani nejsou cerny humor, to jsou realne zazitky realnych zen z nasich porodnic.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    TABBY: ja nevim ale me tohle nejak vubec neprijde vtipny. ted vubec nic proti tobe, jen jsem si precetla ty hlasky v te skupine na fb a zustalo mi po tom nejak smutno na dusi... normalne si myslim ze smysl pro humor mam ale nektere ty vety tam je proste HC i na me :/ ale ze jich bude TOLIK...
    TABBY
    TABBY --- ---
    Dalsi ctyri kusy. Neuveritelne, tohle! Ja se tem zenskym nedivim, ze se jim do porodnice nechce...

Joo tak vy čekáte dvojčata..Hmmm..A je vám doufám jasné, že když máte ten myom a nenechala jste si odstranit dělohu, tak je nikdy nedonosíte a budou defektní! No nakonec každá měla tři kila..

Nelze nevzpomenout na ošetřující šónku v druhém těhotenství. UTZ v 30. týdnu. "To dítě je zadkem dolů. A má nějakou divnou hlavu. Ten rozměr vůbec nesedí, nene, tady to ukazuje na 24. týdnen. Nevidím mozkové struktury. Nejsou tam. Pošlu vás na konziliární UTZ do nemocnice". Já: "no, a co když se podezření potvrdí?" Šonka bezstarostně: "no, to bychom TO pak nějak LIKVIDOVALI. Vy mi tu pláčete? Neplačte! Řikám neplačte! Co jste za ročník? No vidíte, jste mladá, brzo budete mít další!". Nakonec se ukázalo, že šónka akorát neumí s ultrazvukem, jinak že dítě je naprosto v pořádku. Jo, ale vlastně tahle story má ještě pokračování:

Konziliární UTZ v 30. týdnu pro podezření na malformace mozku. Šónka sondou jezdí asi 20 minut po břiše, vyslovuje názor, že dítě je naprosto v pořádku, volá primšóna, aby to potvrdil. Primšón vběhne do ultrazvukové kukaně, vyrve jí z ruky sondu a beze slova se začne šťourat v břiše. Po chvíli praví: "Dítě je v pořádku, mozek funguje. Ale má málo plodové vody. Proč, to nevím, asi mu nefungují ledviny. Je koncem pánevním. To už se neotočí. Přijďte zítra k nám na ambulanci, budete sem chodit každý týden na kontrolu plodovky a v 38 týdnu si k nám půjdete lehnout a hned uděláme toho císaře, protože to bude konec pánevní. Nashledanou!". A odešel.

Primson kdyz ho souseda na pohotovosti ve 24.tydnu vzbudila,ze krvaci "nic jsem nenasel.ale kdyby to pokracovalo,sbalte si tasku a prijedte at potratite u nas pod dohledem,at se vam doma treba nezamota hlava"
    TABBY
    TABBY --- ---
    TABBY: Tohle je taky dobre:

V záchrance šón při překotném porodu,mi tlačil silou nohy k sobě a ječel: "Tady mi rodit nebudete! ROZUMÍTE!"

Podolí PP : Šón : Aha 41+3 tt tak to vyvoláme maminko. Já:To tedy nevyvoláme Šón: Ale to se vám může narodit debil,když tam bude moc dlouho. To budu muset zavolat primáře!

Sousedka v 6.mesici: a co se stane když se ten hematom nevstřebá? Šón otráveně: no tak ten plod potratíte.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Hele, v HPNP klubu na FB je to dnes sama perla, o tohle se musim podelit:

ja: "Chtela bych rodit ambulantne", sonka: "To u nas nejde! Jake mate zamestnani?", ja: "Pravnicka", sonka: "Aha, takze vite, ze to jde.."

sonka = doktorka
    (tohle je asi tak nejveselejsi vyrok z ust porodnickeho personalu, ten zbytek je vesmes na pest)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Spis to bude jako z tiho pripadu z odkazu, ve kterem na novomatku poslala socialku svine pediatra, ktera prislibila ze bude k dispozici, a nejenze slib nesplnila ale jeste poslala socialku. No, nejenze. Vidim to spis tak, ze to slibila jen proto, aby byla informovana az porod probehne a mohla tu socialku poslat, tj zcela planovana svinarna.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    KOTENCE: to jsou podle me kecy. Neumim si predstavit jak by na tohle mohla mit socialka pravomoc, pausalni pristup do karet vsech pacientu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    WITCHIE: Já myslím, že spíš by bylo něco mezitím. - kontrola s rozumem.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Sorry za chybejici koncovky apod, tablet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam