• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    PETPET
    PETPET --- ---
    KAI: zatimco u nas...
    Aktuality | Neonatologické oddělení
    http://neon.fnplzen.cz/cs/node/960
    KAI
    KAI --- ---
    WITCHIE: vida, to je teda cerstve, proto jsem o tom ted slysela poprve. dost me to prekvapilo. jinak kamaradka rikala, ze tady by do porodu doma nesla, se vsemi temi obstrukcemi, ale ze je fakt rada, ze tam muze a bude mit vsechnu potrebnou podporu.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    KAI: je to "nove" (nevim jak moc, uz si to nepamatuju, tak rok max ale dva stare; bylo to tu dobu v mediich) doporuceni britskeho zdravotniho uradu. Tak ho zjevne tamni porodnice nasleduji. To je fajn.
    KAI
    KAI --- ---
    ADD: asi taky. Rodit doma se urcite bere jako levnejsi varianta, ale zas aspon ji tam timpadem maji dobre poresenou, ze ti fakt zajisti, co potrebujes.
    ADD
    ADD --- ---
    KAI: Známí, kteří žijí v Británii, taky říkali, že tam z jejich touhy rodit v porodnici nebyli odvázaní. Možná se to tam bere tak, že bezproblémová rodička zabírá místo a odvádí pozornost od těch, které by opravdu potřebovali pomoc?
    KAI
    KAI --- ---
    Tehotna kamaradka brnacka, co zije v Londyne, mi pri sve posledni navsteve na otazku, jak chce rodit, odpovedela: "Doma. Pri kontrole v nemocnici mi to bylo vzhledem k bezproblemovemu tehotenstvi a zdravotnimu stavu doporuceno. Prijedou ke me dve duly, budeme mit pujceny bazenek."
    Ah. So close and so far.
    ESTEL
    ESTEL --- ---
    Dávám odkaz, který by vás mohl oslovit - Zrození do bytí

Kurz Přepis LIMBICKÉHO OTISKU a další techniky podle ELENY TONETTI
    http://www.vycviky.cz/bodyterapie-psychoterapie-zamerena-telo/kurz/limbicky-otisk-zrozeni-do-byti

Seminář je inspirovaný Elenou Tonneti, porodní asistentkou a autorkou filmu Porod jak jej známe :o)
    ADD
    ADD --- ---
    FIFI: To jsem moc rada.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    AKUKA: Musí to být ženská? Já na svýho gynekologa nedám dopustit a myslím, že teď výjmečně bere.
    FIFI
    FIFI --- ---
    GRANTORINO: vidim, ze Tvoje kamaradka jeste stale clanek neopravila :(

Mozna by se sluselo rict, ze ta maminka, ktera pry rodila doma a vedela, ze ma nemocne dite (coz NENI pravda - clanek neni opraven, ac jsme na to zde s ADD upozornovaly) ma nyni zcela zdrave dite a opet rodila doma.
    AKUKA
    AKUKA --- ---
    Nemáte, prosim, někdo tip na rozumnou gynekoložku v Praze? Nepotřebuju žádnou extra péči, stačí respektující přístup..dík.
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Ja som to asi napísala dosť zkratkovito...Mám výhrady skor voči tomu, čo sa netýka priamo jej prístupu k našim rozdielnym postojom...posobí na mňa vyhorene, moc nekomunikuje, síce k neočkovaniu som jej podpisovala reverz jak som bola poučená apod., ale nič také sa neudialo...Úprimne moja volba bola "doktor, čo neprudí", ale radšej by som bola, keby neprudila lebo rešpektuje, než aby neprudila, pretože je vyhoretá, nemá kapacitu apod.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    mudr. veselkova nakonec vyhrala. diky vam
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    BARBARA0709: a jak by měl vypadat přístup lékaře v takovém ideálním vesmíru? :)
    ADD
    ADD --- ---
    BARBARA0709: Mně náhodou přístup "toto jsou mé názory, ale respektuju ty vaše, i když vidím rizika x a y" přijde lepší, než kdyby mi doktorka všechno odkývala. Bála bych se, že mě vůbec neposlouchá a na výsledku jí nezáleží. Chci, aby se mnou jednala jako se svéprávným člověkem, který je za své dítě v první řadě odpovědný sám, ale taky jako profesionál, který využije své znalosti a zkušenosti a o jednotlivých záležitostech mi něco řekne a klidně se mě i pokusí přesvědčit, že se mýlím.
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    ZEGA: Mňa Nedělková pred dvoma rokmi odmietla, chodím k Ondřichovej-Novákovej (poliklinika Italská). Prístup zhruba "s vašimi volbami nesúhlasím a prídu mi z marsu, ale rešpektujem ich". Takže skusla domporod i neočkovanie. Jako prístup lekára si v ideálnom vesmíre predstavujem ešte inak, ale ako minimálny štandard mi to postačuje.
    LILY
    LILY --- ---
    LAURA: já teď mám hlavně hodnou doktorku, ale úplně nejvíc mě v dobrém slova smyslu odrovnala brněnská dětská doktorka, když říkala, že je ráda, když s ní lidi diskutují (jednou jsem jí značně nesměle navrhovala trochu něco jiného, než co chtěla Mišákovi předepsat)
    LAURA
    LAURA --- ---
    KOTENCE: chodím k ní stále, přepsala jsem k ní po zhruba roce i prvního syna. Ukázalo se totiž, že slušný přístup ke klientovi (=s vaší volbou nesouhlasím protože a protože, ale respektuju ji) je u lékaře značná deviza. Překvapivě :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Po ambulantnim porodu byva taky problem s doktorkama? A to pak jezdite k ty jedny ochotny nebo ji po prvni prohlidce zmenite?
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZEGA: Praha 2, MUDr. Ivana Veselková.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam