• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    PETPET: Ten uvodni odstavec je prisernej, souhlas. Tak musime doufat, ze si udelaji medici vlastni nazor
    PETPET
    PETPET --- ---
    SINSEMILLA: me teda dostal uz ten uvodni odstavec... Je to sila a blby je, ze je to doktor z FN Plzen, kde tyhle nesmysly uci dalsi mlade generace doktoru...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    PETPET: No me dostava vykrik ukonceny vykricnikem, ze prece nazory laika a zdravotnika nejsou rovnocenne - takze by snad pacienti nemeli mit pravo (spolu)rozhodovat o tom, co ne/chteji? Mela jsem za to, ze partnersky pristup a dialog uz zacina byt u nas normou
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    OXIS: To je naprosto nechutny. Je to cely v zaklade spatne proste, porodnickej personal zije v naprostym omylu a snazi se ho vnutit ostatnim jako realitu/vyzadujou na ostatnich aby se jejich omylu prizpusobili. Resp se divej a pohorsujou nad tim, ze se lidi tomuhle od totality pretrvavajiciho (i kdyz jinde kde nebyla totalita je to/byla zas tlacenka farmafirem) omylu prestavaj bejt ochotny prizpusobovat a zacinaj vyzadovat, aby se vratili zpet do reality, kde rodi rodicka, ktera neni automaticky pacient a kde je lekar k dispozici pouze pro pripad, ze nastane problem.
    OXIS
    OXIS --- ---
    K tématu zrovna teď ve skupině HNPN: "Epizotomii provádí ten kdo rodí, on rozhodne jestli je nebo není potřeba" Autentický výrok ze soudní síně... Pokračovala větou "kolegyně zůstala s rodickou a porodila placentu." - píše paní, co je zrovna u soudu, kde se řeší nějaký zpackaný nemocniční porod.
    KAI
    KAI --- ---
    PETPET: OPERACE!! to se neda cist :/
    PETPET
    PETPET --- ---
    WITCHIE: presne tak. Taky jsem dost cumela, ze tohle muze nekdo napsat a myslet vazne...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    PETPET: omg. Dokud se bude pouzivat pojem pacient ve vztahu k rodickam, tak si budou moct dovolit zvastat podobny nesmysly a budou jim verit. Je na case aby si uvedomili, ze rodicka neni pacient a tehotentsvi/porod neni nemoc.
    PETPET
    PETPET --- ---
    KAI: zatimco u nas...
    Aktuality | Neonatologické oddělení
    http://neon.fnplzen.cz/cs/node/960
    KAI
    KAI --- ---
    WITCHIE: vida, to je teda cerstve, proto jsem o tom ted slysela poprve. dost me to prekvapilo. jinak kamaradka rikala, ze tady by do porodu doma nesla, se vsemi temi obstrukcemi, ale ze je fakt rada, ze tam muze a bude mit vsechnu potrebnou podporu.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    KAI: je to "nove" (nevim jak moc, uz si to nepamatuju, tak rok max ale dva stare; bylo to tu dobu v mediich) doporuceni britskeho zdravotniho uradu. Tak ho zjevne tamni porodnice nasleduji. To je fajn.
    KAI
    KAI --- ---
    ADD: asi taky. Rodit doma se urcite bere jako levnejsi varianta, ale zas aspon ji tam timpadem maji dobre poresenou, ze ti fakt zajisti, co potrebujes.
    ADD
    ADD --- ---
    KAI: Známí, kteří žijí v Británii, taky říkali, že tam z jejich touhy rodit v porodnici nebyli odvázaní. Možná se to tam bere tak, že bezproblémová rodička zabírá místo a odvádí pozornost od těch, které by opravdu potřebovali pomoc?
    KAI
    KAI --- ---
    Tehotna kamaradka brnacka, co zije v Londyne, mi pri sve posledni navsteve na otazku, jak chce rodit, odpovedela: "Doma. Pri kontrole v nemocnici mi to bylo vzhledem k bezproblemovemu tehotenstvi a zdravotnimu stavu doporuceno. Prijedou ke me dve duly, budeme mit pujceny bazenek."
    Ah. So close and so far.
    ESTEL
    ESTEL --- ---
    Dávám odkaz, který by vás mohl oslovit - Zrození do bytí

Kurz Přepis LIMBICKÉHO OTISKU a další techniky podle ELENY TONETTI
    http://www.vycviky.cz/bodyterapie-psychoterapie-zamerena-telo/kurz/limbicky-otisk-zrozeni-do-byti

Seminář je inspirovaný Elenou Tonneti, porodní asistentkou a autorkou filmu Porod jak jej známe :o)
    ADD
    ADD --- ---
    FIFI: To jsem moc rada.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    AKUKA: Musí to být ženská? Já na svýho gynekologa nedám dopustit a myslím, že teď výjmečně bere.
    FIFI
    FIFI --- ---
    GRANTORINO: vidim, ze Tvoje kamaradka jeste stale clanek neopravila :(

Mozna by se sluselo rict, ze ta maminka, ktera pry rodila doma a vedela, ze ma nemocne dite (coz NENI pravda - clanek neni opraven, ac jsme na to zde s ADD upozornovaly) ma nyni zcela zdrave dite a opet rodila doma.
    AKUKA
    AKUKA --- ---
    Nemáte, prosim, někdo tip na rozumnou gynekoložku v Praze? Nepotřebuju žádnou extra péči, stačí respektující přístup..dík.
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Ja som to asi napísala dosť zkratkovito...Mám výhrady skor voči tomu, čo sa netýka priamo jej prístupu k našim rozdielnym postojom...posobí na mňa vyhorene, moc nekomunikuje, síce k neočkovaniu som jej podpisovala reverz jak som bola poučená apod., ale nič také sa neudialo...Úprimne moja volba bola "doktor, čo neprudí", ale radšej by som bola, keby neprudila lebo rešpektuje, než aby neprudila, pretože je vyhoretá, nemá kapacitu apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam