• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    PETPET: Ten uvodni odstavec je prisernej, souhlas. Tak musime doufat, ze si udelaji medici vlastni nazor
    PETPET
    PETPET --- ---
    SINSEMILLA: me teda dostal uz ten uvodni odstavec... Je to sila a blby je, ze je to doktor z FN Plzen, kde tyhle nesmysly uci dalsi mlade generace doktoru...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    PETPET: No me dostava vykrik ukonceny vykricnikem, ze prece nazory laika a zdravotnika nejsou rovnocenne - takze by snad pacienti nemeli mit pravo (spolu)rozhodovat o tom, co ne/chteji? Mela jsem za to, ze partnersky pristup a dialog uz zacina byt u nas normou
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    OXIS: To je naprosto nechutny. Je to cely v zaklade spatne proste, porodnickej personal zije v naprostym omylu a snazi se ho vnutit ostatnim jako realitu/vyzadujou na ostatnich aby se jejich omylu prizpusobili. Resp se divej a pohorsujou nad tim, ze se lidi tomuhle od totality pretrvavajiciho (i kdyz jinde kde nebyla totalita je to/byla zas tlacenka farmafirem) omylu prestavaj bejt ochotny prizpusobovat a zacinaj vyzadovat, aby se vratili zpet do reality, kde rodi rodicka, ktera neni automaticky pacient a kde je lekar k dispozici pouze pro pripad, ze nastane problem.
    OXIS
    OXIS --- ---
    K tématu zrovna teď ve skupině HNPN: "Epizotomii provádí ten kdo rodí, on rozhodne jestli je nebo není potřeba" Autentický výrok ze soudní síně... Pokračovala větou "kolegyně zůstala s rodickou a porodila placentu." - píše paní, co je zrovna u soudu, kde se řeší nějaký zpackaný nemocniční porod.
    KAI
    KAI --- ---
    PETPET: OPERACE!! to se neda cist :/
    PETPET
    PETPET --- ---
    WITCHIE: presne tak. Taky jsem dost cumela, ze tohle muze nekdo napsat a myslet vazne...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    PETPET: omg. Dokud se bude pouzivat pojem pacient ve vztahu k rodickam, tak si budou moct dovolit zvastat podobny nesmysly a budou jim verit. Je na case aby si uvedomili, ze rodicka neni pacient a tehotentsvi/porod neni nemoc.
    PETPET
    PETPET --- ---
    KAI: zatimco u nas...
    Aktuality | Neonatologické oddělení
    http://neon.fnplzen.cz/cs/node/960
    KAI
    KAI --- ---
    WITCHIE: vida, to je teda cerstve, proto jsem o tom ted slysela poprve. dost me to prekvapilo. jinak kamaradka rikala, ze tady by do porodu doma nesla, se vsemi temi obstrukcemi, ale ze je fakt rada, ze tam muze a bude mit vsechnu potrebnou podporu.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    KAI: je to "nove" (nevim jak moc, uz si to nepamatuju, tak rok max ale dva stare; bylo to tu dobu v mediich) doporuceni britskeho zdravotniho uradu. Tak ho zjevne tamni porodnice nasleduji. To je fajn.
    KAI
    KAI --- ---
    ADD: asi taky. Rodit doma se urcite bere jako levnejsi varianta, ale zas aspon ji tam timpadem maji dobre poresenou, ze ti fakt zajisti, co potrebujes.
    ADD
    ADD --- ---
    KAI: Známí, kteří žijí v Británii, taky říkali, že tam z jejich touhy rodit v porodnici nebyli odvázaní. Možná se to tam bere tak, že bezproblémová rodička zabírá místo a odvádí pozornost od těch, které by opravdu potřebovali pomoc?
    KAI
    KAI --- ---
    Tehotna kamaradka brnacka, co zije v Londyne, mi pri sve posledni navsteve na otazku, jak chce rodit, odpovedela: "Doma. Pri kontrole v nemocnici mi to bylo vzhledem k bezproblemovemu tehotenstvi a zdravotnimu stavu doporuceno. Prijedou ke me dve duly, budeme mit pujceny bazenek."
    Ah. So close and so far.
    ESTEL
    ESTEL --- ---
    Dávám odkaz, který by vás mohl oslovit - Zrození do bytí

Kurz Přepis LIMBICKÉHO OTISKU a další techniky podle ELENY TONETTI
    http://www.vycviky.cz/bodyterapie-psychoterapie-zamerena-telo/kurz/limbicky-otisk-zrozeni-do-byti

Seminář je inspirovaný Elenou Tonneti, porodní asistentkou a autorkou filmu Porod jak jej známe :o)
    ADD
    ADD --- ---
    FIFI: To jsem moc rada.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    AKUKA: Musí to být ženská? Já na svýho gynekologa nedám dopustit a myslím, že teď výjmečně bere.
    FIFI
    FIFI --- ---
    GRANTORINO: vidim, ze Tvoje kamaradka jeste stale clanek neopravila :(

Mozna by se sluselo rict, ze ta maminka, ktera pry rodila doma a vedela, ze ma nemocne dite (coz NENI pravda - clanek neni opraven, ac jsme na to zde s ADD upozornovaly) ma nyni zcela zdrave dite a opet rodila doma.
    AKUKA
    AKUKA --- ---
    Nemáte, prosim, někdo tip na rozumnou gynekoložku v Praze? Nepotřebuju žádnou extra péči, stačí respektující přístup..dík.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam