TABBY: vzdyt ale muzes... jak doktora, tak pa... stejne jako jinde je to o dohode a penezich, pokud vim, jiny problem v tom ted uz neni. s tim rozdilem, ze zubar ma ordinacni hodiny a krom prevence stejne vsechno hradis sama a tak dale, nikoho nepoznas na prvni pohled, pokud nejdes na doporuceni a tomu ti nikdo prece nebrani... to nemuzes srovnavat. soukromych PA i tech, co jsou zamestnane v porodnicich a nabizi sluzby mimo pracovni dobu je cim dal vic a aktualne ca polovina mych pratel ty moznosti vyuziva. ja to psala vzdycky - system neni tak zly, jako nekteri systemem zdegenerovani lide, ale to je ve vsech oborech a ano, je rozhodne dobre vedet, ale takovym extremem se mi to nelibi - neverim, ze to k necemu je.
a ano, mela jsem stesti. a predtim jsem nekolikrat podepsala reverz a necitim se jako bojovnik, byla jsem seznamena s riziky i doporucenim a vybrala jsem si sama a myslim, ze i v tom, jak to dopadlo, jsem mela hlavne to stesti a kdybych dala na doktory, mohlo to byt sice operativne, ale ponekud klidneji a zaroven toho, ze jsem sla proti jejich doporuceni a kdyby se to opravdu posralo, coz mohlo, tak jsem je zalovat nemohla. a nikdo zadne sceny nedelal, ani nevyhrozoval. nerikam, ze dobre je to vsude, stale mam vyhrady k nekterym vecem, ale ne takove, abych odsuzovala cely system a vsechny lekare. pri prvnim porodu jsem potkala dva tri lekare denne, byla jsem tam tri dny a kazdy mi rekl neco jineho, rikala jsem si, co je to za debily... jenze ono to porodnictvi je proste tezko uchopitelny proces a neni to cernobile. proto, jako od zacatku opakuji, vadi mi, kdyz se to cernobile prezentuje.
PETPET: bohuzel, to neni snadne rozhodnuti ani pro tebe, ani pro lekare. jenze tebe nikdo zalovat nebude, lekare ano. a ta hranice je tak tenka, tak strasne moc... vez, ze i v rodine, nejen mezi znamymi, mam spoustu prikladu toho, co se muze stat a ze to zalezi jen na rozhodnuti, tvem ci lekare. posrat to proste mohou oba a zij s tim pak :(