• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TABBY: Žiši... a to ty nemluvňata s klidem zakrojí?
    Eh...
    TABBY
    TABBY --- ---
    Viděly jste porodní dorty?
    These cakes inspired by the miracle of childbirth would definitely make Mary Berry blush - Wales Online
    http://www.walesonline.co.uk/news/health/cakes-inspired-miracle-childbirth-would-12569849

Jal bych to tak... ten placentovy, ten je sice edukační, ale asi bych si nedala. ;)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Informace o domácích porodech od Markéty Šichtařové | Naštvané matky
    http://www.nastvanematky.cz/informace-o-domacich-porodech-od-markety-sichtarove
    HARRIS
    HARRIS --- ---
    YEETKA: pokud máš možnost, zašla bych na žilní. kdyby náhodou bylo potřeba nějak stahovat, předepíšou ti poukaz na punčochy přesně na míru. bez předpisu se to dost prodraží.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TORUVIEL: oky, to si musím teprve pořídit.. zatím se to jen rozjíždí, ale asi to směřuje k nutnosti takové vychytávky, mně se to právě dělá hlavně v třísle a tam to moc stáhnout nejde.. díky
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    YEETKA: Při porodu bys měla mít nějaké kompresní punčochy.
    HARRIS
    HARRIS --- ---
    YEETKA: křečáky mám, docela velký, nejsou způsobeny těhotenstvím. Byla jsem už jednou na operaci, ale zase jsou zpátky. Porodní bába i doktorka o tom ví a nikdo nic nenamítal a domácí porod nerozmlouval. Takže tak.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    nemáte někdo prosím zkušenost s křečovými žilami v těhotenství?
    taky jsem dost hledala (a nic moc kvalitního nenašla) nějaké info o tom, zda je to komplikace při porodu doma a nejen tam, doktorka taky nějak není schopna sdílet zkušenosti, tak se ptám tady...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Holky, tento odkaz by som hodila na nastenku. Su tam prelozene clanky Katkou Galinovou o roznych veciach tykajucich sa porodu.
    Kompletní předporodní příprava s Hypnoporodem
    http://www.jemnezrozeni.cz/clanky-videa
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ULILIA: kamarádka, co se o tuto problematiku dost zabývá, mi JM velmi nedoporučila, že těch historek o tom, jak něco naslibovala a nedodržela, a jak je pro ni něco problém, o ní koluje opravdu hodně, hlavně z poslední doby. porod do vody vůbec, nástřih skoro vždy, tak nějak ti udělá nemocniční porodv domácím prostředí, mi bylo řečeno.
    ADD
    ADD --- ---
    ULILIA: Já bych taky řekla, že mě to bude dost mrzet, ale nakonec ne, spíš mě to štvalo jako nefér jednání. Nakonec to má i své plus - když si ráno s Elísem hrajeme v posteli, tak to zmiňuju - a tady přesně jsi poprvé vylezl na svět a pak ses přitulil jako teď... Je to milé. :-) Mystický zážitek jako u porodu do vany to nebyl, spíš boj, ale já jsem pořád ještě plná toho předchozího idylického porodu, že tohle bylo prostě zase něco jiného... :-) Samotnou mě to vlastně zaráží, že mi to nevadí. :-)
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    Ako tak čítam ADD: , ešte dobre, že to k nám JM nestihla a museli sme doslova na posledné minúty hľadať náhradu. Uvažovala som o nej aj k druhému (snáď) dom. porodu, ale teraz som dosť na rozpakoch. Pri predpor. stretnutiach nič z tebou menovaného pre ňu nepredstavovalo problém (nemožnosť zvoliť si porod. polohu a porod do vody by ma teda mrzela dosť).
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    PETPET: JM je v rámci predpor. prípravy fajn, no zrejme si toho berie naozaj dosť a nám tak napr. nemohla prísť k plánovanému domporodu asistovať, pretože už bola u iného...
    SNOOKEY
    SNOOKEY --- ---
    AOTEAROA: Buď zdráva, zrovna před dvěma týdny jsem se tam jela s přítelem podívat a seznámit se s PA. Přesně tohle nám říkala, že registrace budou hlavně proto, že tam zaznamenávají čím dál větší zájem maminek, ale rádi by si uchovali větší prostor a čas na každou rodičku a nechtějí dopadnout jako ty porodnice v Pze (aka šílená "líheň").
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    Podpořte ženu v prvním soudním případě proti porodnickému násilí
    http://www.lidiligy.cz/podporte-zenu-v-prvnim-soudnim-pripade-proti-porodnickemu-nasili
    OXIS
    OXIS --- ---
    Taky jsem rodila s JM, doma, a za mě spokojenost, ale je pravda, že přijela až na úplnej konec, když už jsem si nahmatala hlavičku. Byl nástřih, zašila mě v pohodě, všechny papíry připravila, takže na matrice nebyl problém. A pak jezdila po tři dny každý den asi na půlhodiny, aby zkontrolovala mě a malýho. Bydlíme asi 90 km od Prahy. A měl ji rád i můj starší syn, který teda jinak k cizím vůbec nešel a nemluvil s nimi.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Tak jsem se ptala na ty registrace v Rakovníku a zde je odpověď, kterou jsem dostala:

"dobry den, registraci opravdu chystame, ale jeste neni zavedena. Posuzuji dokumenty pravnici. Nemejte obavu, registrace bude nastavena tak, aby minimalne prvni pulrok se vesla kazda maminka. V zadnem pripade necheme dostat nase maminky do situace, jakou popisujete. S pozdravem Radek Poláček."
    BERUTHIEL
    BERUTHIEL --- ---
    SIG: Kojila jsem obě děti cca 1/4 roku. Staršímu bylo v době narození bratříčka 21 měsíců a kojení potřeboval spíš k uklidnění, nebo večer k usnutí. Mladší rozhodně nějakým nedostatkem netrpěl. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIG: Udela se a melo by se prvne kojit novorozene a pak starsi. :)
    SIG
    SIG --- ---
    PETPET: dovolim si ot odbocku... jak je to s tim tandemem? jak to funguje? nevycucne jednicka to predmliko dvojce? udela se vubec nebo jede furt mliko?
    ADD
    ADD --- ---
    Tak já se teda přidám - v zásadě jsem si na domácí porod s Janou Menčlovou nestěžovala, protože požadavek rodit doma jen s mužem a PA byl splněn, já i dítě jsme byli živý a zdravý. Ale když jsem o tom pak uvažovala, vlastně jsem s ní zažila skoro všechno, co jsem v porodnici zažít nechtěla - vypnula mi kazeťák, že ji to ruší, vypustila mi vanu, že ve vaně nikdy nerodí, naštelovala si mě na posteli do polohy, která vyhovovala jí s tím, že je to důležitější, než co vyhovuje mně... S tou vanou mě to naštvalo hodně, protože věděla, že kvůli porodu měníme doma fungl nový bojler za karmu, abych měla nepřetržitý přísun teplé vody, a neřekla, že mě nenechá rodit do vany. Po porodu mi řekla, že bychom si od ní museli půjčit bazének, aby mě nechala rodit do vody - ale nevím, proč to neřekla o čtyři měsíce dřív, ušetřili bychom hodně peněz, energie a času.
    Oproti porodu s Marií Vnoučkovou to prostě mělo mouchy, nicméně zatím jsem si myslela, že bych s ní klidně rodila znova... ale jak to tu čtu, tak teda radši nerodila. Víc much už bych nedala. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam