• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    HARRIS: Ty jo... dalsi co ma problem se Z. Š.? Zrovna se to vehementne resi na fb v skupince. Moje kamaradka ma s ni taky zlou zkusenost. Kdyz rodila a dovolila si ji zavolat, dostala zjeba zda vi kolik je hodin. :/

A gratuluju k miminu. At se vam dari. :)
    HARRIS
    HARRIS --- ---
    Tak já jsem teda v pondělí porodila své druhé dítko. Nakonec ne doma, ačkoliv to byl můj preferovaný plán, ale v Příbramské porodnici, kde teda byli opravdu skvělí, vstřícní a všechno proběhlo přirozeně, porodní plán zcela respektován, žádné léky a nástřihy, dotepání, bonding, placentu zabalit dom, však to znáte :). Odešla jsem s mimčem po 24 hodinách, myslím, že by nebyl problém odejít dřív, ale já jsem se na to necítila. Bylo mi teda stokrát hůř, než poprvé. Děkuji za místní rady ohledně pediatrů, využila jsem ku spokojenosti. Nějakej podrobnější report hodím pak do porodního klubu, ať se pobavíte.

Byla jsem na domporod domluvená s PA od Čápa. Ikdyž jsem tam strašně ráda chodila do poradny, jak jsem začala dooporavdy rodit, vůbec jsem neměla chuť paní Zuzanu vidět:) Telefonovala jsem s ní ráno a nějak jsme si vzájemně neporozumněly. Teda nijak fatálně, jen je trošku moc vytížená a měla jsem pocit, že ji obtěžuju. Navíc neměla některé předchozí dny čas, takže kdybych rodila dřív, nevěděla jsem, zda stoprocentně přijede atp. Takže jsem byla i vnitřně nějak blbě nastavená nato, že nikdo nemá čas. Holt jsem asi větší citlivka, než jsem si myslela.
    Inu, domporod třeba někdy příště, budu lépe a dříve hledat PA, se kterou si budu lépe rozumět.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    JINDRICH: tak to je slušný nářez, nedávno probíhalo docela velké hašté, které vyvolal lékař záchranné služby a odstartoval hon na čarodějnice, které rodí doma..
    tohle by taky ze strany manželů stálo za pořádnou mediální mazanici..
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    JINDRICH: uf...
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    Lékaře nezajímalo, že rodím - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/clanky/lekare-nezajimalo-ze-rodim/
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Před dvěma lety se tu řešilo, že je zájem o gynekoložku Jandovou v Revoluční v Praze. Mě tenkrát vzala asi až po půl roce. Teď po dlouhé době přijímá nové pacientky: http://www.medbank.cz/news/prijem-novych-pacientek/ ...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TABBY: Žiši... a to ty nemluvňata s klidem zakrojí?
    Eh...
    TABBY
    TABBY --- ---
    Viděly jste porodní dorty?
    These cakes inspired by the miracle of childbirth would definitely make Mary Berry blush - Wales Online
    http://www.walesonline.co.uk/news/health/cakes-inspired-miracle-childbirth-would-12569849

Jal bych to tak... ten placentovy, ten je sice edukační, ale asi bych si nedala. ;)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Informace o domácích porodech od Markéty Šichtařové | Naštvané matky
    http://www.nastvanematky.cz/informace-o-domacich-porodech-od-markety-sichtarove
    HARRIS
    HARRIS --- ---
    YEETKA: pokud máš možnost, zašla bych na žilní. kdyby náhodou bylo potřeba nějak stahovat, předepíšou ti poukaz na punčochy přesně na míru. bez předpisu se to dost prodraží.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TORUVIEL: oky, to si musím teprve pořídit.. zatím se to jen rozjíždí, ale asi to směřuje k nutnosti takové vychytávky, mně se to právě dělá hlavně v třísle a tam to moc stáhnout nejde.. díky
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    YEETKA: Při porodu bys měla mít nějaké kompresní punčochy.
    HARRIS
    HARRIS --- ---
    YEETKA: křečáky mám, docela velký, nejsou způsobeny těhotenstvím. Byla jsem už jednou na operaci, ale zase jsou zpátky. Porodní bába i doktorka o tom ví a nikdo nic nenamítal a domácí porod nerozmlouval. Takže tak.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    nemáte někdo prosím zkušenost s křečovými žilami v těhotenství?
    taky jsem dost hledala (a nic moc kvalitního nenašla) nějaké info o tom, zda je to komplikace při porodu doma a nejen tam, doktorka taky nějak není schopna sdílet zkušenosti, tak se ptám tady...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Holky, tento odkaz by som hodila na nastenku. Su tam prelozene clanky Katkou Galinovou o roznych veciach tykajucich sa porodu.
    Kompletní předporodní příprava s Hypnoporodem
    http://www.jemnezrozeni.cz/clanky-videa
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ULILIA: kamarádka, co se o tuto problematiku dost zabývá, mi JM velmi nedoporučila, že těch historek o tom, jak něco naslibovala a nedodržela, a jak je pro ni něco problém, o ní koluje opravdu hodně, hlavně z poslední doby. porod do vody vůbec, nástřih skoro vždy, tak nějak ti udělá nemocniční porodv domácím prostředí, mi bylo řečeno.
    ADD
    ADD --- ---
    ULILIA: Já bych taky řekla, že mě to bude dost mrzet, ale nakonec ne, spíš mě to štvalo jako nefér jednání. Nakonec to má i své plus - když si ráno s Elísem hrajeme v posteli, tak to zmiňuju - a tady přesně jsi poprvé vylezl na svět a pak ses přitulil jako teď... Je to milé. :-) Mystický zážitek jako u porodu do vany to nebyl, spíš boj, ale já jsem pořád ještě plná toho předchozího idylického porodu, že tohle bylo prostě zase něco jiného... :-) Samotnou mě to vlastně zaráží, že mi to nevadí. :-)
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    Ako tak čítam ADD: , ešte dobre, že to k nám JM nestihla a museli sme doslova na posledné minúty hľadať náhradu. Uvažovala som o nej aj k druhému (snáď) dom. porodu, ale teraz som dosť na rozpakoch. Pri predpor. stretnutiach nič z tebou menovaného pre ňu nepredstavovalo problém (nemožnosť zvoliť si porod. polohu a porod do vody by ma teda mrzela dosť).
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    PETPET: JM je v rámci predpor. prípravy fajn, no zrejme si toho berie naozaj dosť a nám tak napr. nemohla prísť k plánovanému domporodu asistovať, pretože už bola u iného...
    SNOOKEY
    SNOOKEY --- ---
    AOTEAROA: Buď zdráva, zrovna před dvěma týdny jsem se tam jela s přítelem podívat a seznámit se s PA. Přesně tohle nám říkala, že registrace budou hlavně proto, že tam zaznamenávají čím dál větší zájem maminek, ale rádi by si uchovali větší prostor a čas na každou rodičku a nechtějí dopadnout jako ty porodnice v Pze (aka šílená "líheň").
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam