• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    MYJKA: jednalo se o porody domaci, nebo nemocnicni? Vyuzila jsem jejich sluzeb k porodu doma a hodnotim to jako velmi dobre rozhodnuti.... lec nemohu srovnat s zadnou dalsi PA....
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    HASH: gratuluju k nabyti otcovstvi i k obrovsky podpore, kterou jsi svy zene prokazal /uz jen tim, ze jsi s porodem doma souhlasil/. Jak jste nalozili s placentou? Pises, ze to byla nejvetsi vyzva. Feldenkrais- FI nebo ATM? A porid teda probehl bez PA?
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    MYJKA: muzes prosim konkretizovat?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SARKALINA: Tu nemuzu doporucit. Spatne zkusenosti kamaradek.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    SHIVA42: zkousela jsi Zuzanu S. z PDCAP?
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    HASH: parada! a gratuluji... ja teprve sbiram odvahu na domaci, uvidime jak to vsechno bude nakonec
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    HASH: úplně skvěle pro vyděšené amatéry to vojta sepsal.
    KAREN
    KAREN --- ---
    HASH: super :)
    HASH
    HASH --- ---
    Porod doma - manuál pro otce – Vojta Roček
    https://www.vojtarocek.cz/porod-doma-manual-pro-otce/
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    MYJKA: to nemusí být stejně bolestivé.. ano, říká se, že to s každým dalším porodem bolí víc a víc..
    mně to po prvním bolelo snesitelně, po druhém úplně mega moc a to tak, že mě to drželo v posteli a po třetím porodu jsem ani nevěděla, že se to děje..
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    SMERIES: To se mi stalo taky. Na pohotovost jsem se vypravila a zjistili podle utz velkou krevní sraženinu, kontrakcema se toho děloha snažila zbavit. Po asi pěti dnech to odešlo samo (medikaci jsem odmítla, nesměla bych kojit, takže jenom paracetamol a ibuprofen na bolesti). Ale ty bolesti byly nemalý, skoro jako další porod, akorát mnoho dní.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAAJAA: Diky za tip. Tohle je moje mura. Strasne to bolelo uz po prvnim porodu. Brrr.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    GRANTORINO: a výrazně ty bolesti zmírňuje když si dojdeš před kojením na malou (osobně vyzkoušeno)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SMERIES: ono to zavinovani delohy s kazdym deckem muze bolet vic... A mize ti to pripadat jako porodni bolesti klidne.
    SMERIES
    SMERIES --- ---
    SHIVA42: jinak mela jsem doporuceni na tuhle Dulu...a je to opravdu sympatická žena
    Dula Silvie - Dula Silvie
    http://www.dulasilvie.cz/

v lete nemohla...
    ale byla jsem u ni na schuzce...neb casto doprovazi do podoli a ja chtela slyset nejake finty..jak tam ke vsemu pristupovat....

PETEKKA: jasně že je to bolestivé nikdo nenyvrací...ale podle mého mě aspon naučili jak s tou bolestí pracovat...což mi u prvního porodu chybělo...a proto jsem taky nakonec do sebe nechala narvat co šlo...:/
    Každopadně tet po druhém porodu.(neplánovaně doma) jsem byla fit až jsem žašla, ale
    stala se mi divná věc...a to že za 14 dní jsem dostala znovu porodní bolesti, které se opakovaly celou noc...nebylo to jen zavinování dělohy..což mimochodem bolí ješte víc po každém dítěti..takže po 5h.jsem byla totálně vyřízená a nechápala co se děje...každop.než se trápit někde na pohotovosti...kde by do tebe jen něco píchali...což v ten moment s novorozenátkem se úplně vylučovalo...jsem si začala se zatnutými zuby a slzy v očích řikat..

s láskou bolest přijmám, s láskou bolest odevzdávám...

tohle mě naučila teta...je to také taková afirmace...ale nějakym zpusobem to funguje...
    takže pak ani nevim jak s tou bolesti jsem usla....a pak už se nic díky bohu neopakovalo...
    Prostě vse to je o psychyce..a jak dokážeš ovládnout své tělo...
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    ULO: nadhera. presne tak bych to udelala, kdyby to u nas nebyl takovej strasak. jsem presvedcena, ze doma bych porodila to druhy dite uplne v pohode. co mi v tom brani:
    a] system.. i kdyz bych si teda nasla asistentku...x-krat jsem slysela ze PA nakonec k rodicce nedojela, coz chapu, je v tom mnozstvi faktoru jako vybite telefony, problem s hlidanim, kolize s jinym porodem, atd atd. A ja bych proste chtela mit jistotu, ze kdyz uz si nekoho vyberu na porod doma, tak proste prijede. Ale pri nedostatku PA u nas a legislativnim obstrukcim, ktere zazivaji, je zde furt to riziko, ze proste by nikdo neprijel (aspon tak to ja vidim)
    b] manzel. asi kdybych trvala na domacim porodu, tak ho nakonec moznaaa presvedcim, ale on to vidi jako riziko. musela bych vynalozit hodne usili a uplne se preprogramovat a trvat na svym. cili nemocnice vychazi jako jednodussi reseni, byt ne pohodlnejsi.

no mam jeste cca pul roku na to si to ujasnit...
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    SMERIES: diky, na jemnezrozeni.cz jsem absolvovala cely kurz s Misou a bylo to skvele. ta Eva nakonec nemuze (odepsala), tak furt nikoho nemam.
    GRANTORINO: u te jsem taky uz jednou byla... no kdyz nebude nikdo jiny, asi ji dam sanci...

k te Johance jsem zase nasla info ze max na vychod Prahy, ale ze primo v Praze nedoprovazi
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: johanka do porodnic nechodí a nechce. jede tam jen když je to nezbytné nutné... :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Ja myslim, ze johanka do porodnic nedoprovazi. :/
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    SHIVA42: Ne přímo v Pze, ale do Phy jezdí, Johanka, vím, že párkrát byla v porodnici, ale nevím, jak se k tomu ona sama staví. A jak říkaly jiné, nevím, v jaké bude pozici v pražské nemocnici. Každopádně, jak tam někdo psal "nebude moci rozhodovat", tak to je stejně blbost. Rozhoduješ přece ty! A i kdyby tam s tebou byla tvoje máma, tak tvůj doprovod může vždy tlumočit tvá přání a přes přání klientky (ne pacientky) nejede vlak. To až by podloženě šlo o život...kecy typu "nějak se nám tam dusí, pojďme, vyřízneme ho" nebrat :P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam