• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    SMERIES: diky, na jemnezrozeni.cz jsem absolvovala cely kurz s Misou a bylo to skvele. ta Eva nakonec nemuze (odepsala), tak furt nikoho nemam.
    GRANTORINO: u te jsem taky uz jednou byla... no kdyz nebude nikdo jiny, asi ji dam sanci...

k te Johance jsem zase nasla info ze max na vychod Prahy, ale ze primo v Praze nedoprovazi
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: johanka do porodnic nechodí a nechce. jede tam jen když je to nezbytné nutné... :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Ja myslim, ze johanka do porodnic nedoprovazi. :/
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    SHIVA42: Ne přímo v Pze, ale do Phy jezdí, Johanka, vím, že párkrát byla v porodnici, ale nevím, jak se k tomu ona sama staví. A jak říkaly jiné, nevím, v jaké bude pozici v pražské nemocnici. Každopádně, jak tam někdo psal "nebude moci rozhodovat", tak to je stejně blbost. Rozhoduješ přece ty! A i kdyby tam s tebou byla tvoje máma, tak tvůj doprovod může vždy tlumočit tvá přání a přes přání klientky (ne pacientky) nejede vlak. To až by podloženě šlo o život...kecy typu "nějak se nám tam dusí, pojďme, vyřízneme ho" nebrat :P
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SHIVA42: staci si precist ta hodnoceni tady, je fakt prijemna, trpeliva, mila a umi dobre polohovat, skakala kolem mne celou dobu, zajistila prevoz, talze muz mohl v klidu zustat s detma doma atd.
    Jana Menčlová názory - porodní asistentka Praha - ZnamyLekar.cz
    https://www.znamylekar.cz/jana-menclova/porodni-asistentka/praha
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SHIVA42: pa Jana Menclova, rodila jsem s ni v Podoli, ona tam pracovala, znaji ji tam, bez problemu ;) a muzu jedine doporucit mila, ma praxi v podoli i soukrome pres zricet let
    KAREN
    KAREN --- ---
    ULO: diky za sdileni. prijde mi, ze by bylo super, kdyby u nas tyhle informace "od sousedu" (aka sdileni osvedcenych postupu) zaznivaly pekne nahlas - pripada mi to tu jak zabarikadovany vuci informacim tohoto typu, a jako by vsechna pozitivni fakta skoncila zametena kdesi pod kobercem s wtf prohlasenima typu "no to je ale Holandsko, tam je prece rovina a sanitky vsude dojedou, zejo".
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ULO: Díky za zkušenost, hezky vyvrací oblíbené argumenty části zdejších porodníků "buďte rády, že tu o vás tak hezky pečujem, jinde byste byly nucený rodit doma, nebo byste si na porod musely vzít půjčku". Zdá se mi hrozně fajn, že ten systém myslí i na detaily typu, že žena po porodu ocení pomoc, kterou by v porodnici obstaral kuchyňský/úklidový personál. Připadá mi to fakt vymakaný, tak budu doufat, že než/když budou rodit moje dcery, povede se to prosadit i tady :)
    ULO
    ULO --- ---
    INUSHKA: Dekuju. miminku už jsou dvaroky ;). A půjde-li všechno dobre, tak v srpnu budeme mít repete. Upřímně, nejsem si jistá, jestli budu rodit doma, ale těší mě vědomí, že se budu moci rozhodnout, podle toho, jak se budu právě cítit a nikdo na mě nebude koukat zkrz prsty. Přála bych tuto možnost všem maminkam.

Nizozemci jsou maniaci přes informační letáky a rádi všechno důkladně a pokud možno z různých úhlů vysvětlují. Pokusím se najít odkaz na zdejší oficiální brožurku (v angličtině) o zvládání bolesti při porodu. Jaké jsou možnosti a jejich výhody a nevýhody. Škála je od aromaterapie po anestezii. Bez mudrovani. Pekne suše a věcně. Třeba se to někomu bude hodit.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    ULO: Lol, koláč z placenty :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    KEMENTARI: Zde možnost podepsat petici určenou maďarskému prezidentovi:
    Petition · Everyone: Freedom for Agnes · Change.org
    https://www.change.org/p/everyone-freedom-for-agnes
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Myslim, ze touhle fazi si snad projde vetsina zen, co rodi bez leku na tiseni bolesti.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETPET: Jj, ja taky v hodine H skemrala o leky a o cisare. Ale vzpomela jsem si na to, co rikala ivana na kurzu, ze kdyz je to takhle, blizi se konec. A PA taky s muzem a dulou podporili.
    PETPET
    PETPET --- ---
    PETEKKA: vsak to je v pohode - mne nic takovyho taky neslo. Ani meditace a napojovani se na mimco. Ja jsem teda nebyla na jejich kurzu, jen jsem precetla hodne o prirozenych porodech a spoustu porodnich pribehu. 8 z 10 zen pisou, ze to bolelo jako prase a temer vsechny prosly "uz to nezvladnu a umru" fazi. Taky me bolest zaskocila a vim jiste, ze bez podpory tech dvou zebram o dalsi sekci. Podle me je dulezite mit v hodine H nekoho, kdo ti pomuze presne tak, jak zrovna ty potrebujes.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    BLONDYNKA:
    myslím si, že v audíku o porodech má svoje místo i přiznání negativního prožívání vlastního porodu. Označit to za "bláboly" je tvojí vizitkou, ok.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PETPET: jo dyt jo, já na jejich stránky chodím doteď a ráda si pročítám články, ale porod prostě proběhl jinak než jsem čekala a příště žádné jejich dýchání a meditace trénovat nebudu:)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PETEKKA: o tom nepochybuji, dál nemá smysl to komentovat.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    BLONDYNKA: to nejsou bláboly, takhle jsem to prožívala.
    PETPET
    PETPET --- ---
    PETEKKA: to doporuceni bylo podle me na stranky jemnezrozeni.cz kde maji hromadu clanku a studii o porodu a peci o miminko.
    Mrzi me, ze tvuj porod nedopadl podle predstav.
    Me podruhe bolest taky prekvapila, nastesti jsem mela dve uzasne PA, ktere mi pomohly s bolesti pracovat. A jo - mela jsem i afirmace, obrazek a svicku. To vse na porodnim oltarku ;)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PETEKKA: Dala jsem ti minus já a ne za zkušenost, ale za bláboly typu "Nedokázala jsem mylset na nic, nikterak spolupracovat, jen řvát" a o "porodnim teroru".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam