• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    GRANTORINO: a výrazně ty bolesti zmírňuje když si dojdeš před kojením na malou (osobně vyzkoušeno)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SMERIES: ono to zavinovani delohy s kazdym deckem muze bolet vic... A mize ti to pripadat jako porodni bolesti klidne.
    SMERIES
    SMERIES --- ---
    SHIVA42: jinak mela jsem doporuceni na tuhle Dulu...a je to opravdu sympatická žena
    Dula Silvie - Dula Silvie
    http://www.dulasilvie.cz/

v lete nemohla...
    ale byla jsem u ni na schuzce...neb casto doprovazi do podoli a ja chtela slyset nejake finty..jak tam ke vsemu pristupovat....

PETEKKA: jasně že je to bolestivé nikdo nenyvrací...ale podle mého mě aspon naučili jak s tou bolestí pracovat...což mi u prvního porodu chybělo...a proto jsem taky nakonec do sebe nechala narvat co šlo...:/
    Každopadně tet po druhém porodu.(neplánovaně doma) jsem byla fit až jsem žašla, ale
    stala se mi divná věc...a to že za 14 dní jsem dostala znovu porodní bolesti, které se opakovaly celou noc...nebylo to jen zavinování dělohy..což mimochodem bolí ješte víc po každém dítěti..takže po 5h.jsem byla totálně vyřízená a nechápala co se děje...každop.než se trápit někde na pohotovosti...kde by do tebe jen něco píchali...což v ten moment s novorozenátkem se úplně vylučovalo...jsem si začala se zatnutými zuby a slzy v očích řikat..

s láskou bolest přijmám, s láskou bolest odevzdávám...

tohle mě naučila teta...je to také taková afirmace...ale nějakym zpusobem to funguje...
    takže pak ani nevim jak s tou bolesti jsem usla....a pak už se nic díky bohu neopakovalo...
    Prostě vse to je o psychyce..a jak dokážeš ovládnout své tělo...
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    ULO: nadhera. presne tak bych to udelala, kdyby to u nas nebyl takovej strasak. jsem presvedcena, ze doma bych porodila to druhy dite uplne v pohode. co mi v tom brani:
    a] system.. i kdyz bych si teda nasla asistentku...x-krat jsem slysela ze PA nakonec k rodicce nedojela, coz chapu, je v tom mnozstvi faktoru jako vybite telefony, problem s hlidanim, kolize s jinym porodem, atd atd. A ja bych proste chtela mit jistotu, ze kdyz uz si nekoho vyberu na porod doma, tak proste prijede. Ale pri nedostatku PA u nas a legislativnim obstrukcim, ktere zazivaji, je zde furt to riziko, ze proste by nikdo neprijel (aspon tak to ja vidim)
    b] manzel. asi kdybych trvala na domacim porodu, tak ho nakonec moznaaa presvedcim, ale on to vidi jako riziko. musela bych vynalozit hodne usili a uplne se preprogramovat a trvat na svym. cili nemocnice vychazi jako jednodussi reseni, byt ne pohodlnejsi.

no mam jeste cca pul roku na to si to ujasnit...
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    SMERIES: diky, na jemnezrozeni.cz jsem absolvovala cely kurz s Misou a bylo to skvele. ta Eva nakonec nemuze (odepsala), tak furt nikoho nemam.
    GRANTORINO: u te jsem taky uz jednou byla... no kdyz nebude nikdo jiny, asi ji dam sanci...

k te Johance jsem zase nasla info ze max na vychod Prahy, ale ze primo v Praze nedoprovazi
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: johanka do porodnic nechodí a nechce. jede tam jen když je to nezbytné nutné... :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Ja myslim, ze johanka do porodnic nedoprovazi. :/
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    SHIVA42: Ne přímo v Pze, ale do Phy jezdí, Johanka, vím, že párkrát byla v porodnici, ale nevím, jak se k tomu ona sama staví. A jak říkaly jiné, nevím, v jaké bude pozici v pražské nemocnici. Každopádně, jak tam někdo psal "nebude moci rozhodovat", tak to je stejně blbost. Rozhoduješ přece ty! A i kdyby tam s tebou byla tvoje máma, tak tvůj doprovod může vždy tlumočit tvá přání a přes přání klientky (ne pacientky) nejede vlak. To až by podloženě šlo o život...kecy typu "nějak se nám tam dusí, pojďme, vyřízneme ho" nebrat :P
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SHIVA42: staci si precist ta hodnoceni tady, je fakt prijemna, trpeliva, mila a umi dobre polohovat, skakala kolem mne celou dobu, zajistila prevoz, talze muz mohl v klidu zustat s detma doma atd.
    Jana Menčlová názory - porodní asistentka Praha - ZnamyLekar.cz
    https://www.znamylekar.cz/jana-menclova/porodni-asistentka/praha
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SHIVA42: pa Jana Menclova, rodila jsem s ni v Podoli, ona tam pracovala, znaji ji tam, bez problemu ;) a muzu jedine doporucit mila, ma praxi v podoli i soukrome pres zricet let
    KAREN
    KAREN --- ---
    ULO: diky za sdileni. prijde mi, ze by bylo super, kdyby u nas tyhle informace "od sousedu" (aka sdileni osvedcenych postupu) zaznivaly pekne nahlas - pripada mi to tu jak zabarikadovany vuci informacim tohoto typu, a jako by vsechna pozitivni fakta skoncila zametena kdesi pod kobercem s wtf prohlasenima typu "no to je ale Holandsko, tam je prece rovina a sanitky vsude dojedou, zejo".
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ULO: Díky za zkušenost, hezky vyvrací oblíbené argumenty části zdejších porodníků "buďte rády, že tu o vás tak hezky pečujem, jinde byste byly nucený rodit doma, nebo byste si na porod musely vzít půjčku". Zdá se mi hrozně fajn, že ten systém myslí i na detaily typu, že žena po porodu ocení pomoc, kterou by v porodnici obstaral kuchyňský/úklidový personál. Připadá mi to fakt vymakaný, tak budu doufat, že než/když budou rodit moje dcery, povede se to prosadit i tady :)
    ULO
    ULO --- ---
    INUSHKA: Dekuju. miminku už jsou dvaroky ;). A půjde-li všechno dobre, tak v srpnu budeme mít repete. Upřímně, nejsem si jistá, jestli budu rodit doma, ale těší mě vědomí, že se budu moci rozhodnout, podle toho, jak se budu právě cítit a nikdo na mě nebude koukat zkrz prsty. Přála bych tuto možnost všem maminkam.

Nizozemci jsou maniaci přes informační letáky a rádi všechno důkladně a pokud možno z různých úhlů vysvětlují. Pokusím se najít odkaz na zdejší oficiální brožurku (v angličtině) o zvládání bolesti při porodu. Jaké jsou možnosti a jejich výhody a nevýhody. Škála je od aromaterapie po anestezii. Bez mudrovani. Pekne suše a věcně. Třeba se to někomu bude hodit.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    ULO: Lol, koláč z placenty :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    KEMENTARI: Zde možnost podepsat petici určenou maďarskému prezidentovi:
    Petition · Everyone: Freedom for Agnes · Change.org
    https://www.change.org/p/everyone-freedom-for-agnes
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Myslim, ze touhle fazi si snad projde vetsina zen, co rodi bez leku na tiseni bolesti.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETPET: Jj, ja taky v hodine H skemrala o leky a o cisare. Ale vzpomela jsem si na to, co rikala ivana na kurzu, ze kdyz je to takhle, blizi se konec. A PA taky s muzem a dulou podporili.
    PETPET
    PETPET --- ---
    PETEKKA: vsak to je v pohode - mne nic takovyho taky neslo. Ani meditace a napojovani se na mimco. Ja jsem teda nebyla na jejich kurzu, jen jsem precetla hodne o prirozenych porodech a spoustu porodnich pribehu. 8 z 10 zen pisou, ze to bolelo jako prase a temer vsechny prosly "uz to nezvladnu a umru" fazi. Taky me bolest zaskocila a vim jiste, ze bez podpory tech dvou zebram o dalsi sekci. Podle me je dulezite mit v hodine H nekoho, kdo ti pomuze presne tak, jak zrovna ty potrebujes.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    BLONDYNKA:
    myslím si, že v audíku o porodech má svoje místo i přiznání negativního prožívání vlastního porodu. Označit to za "bláboly" je tvojí vizitkou, ok.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PETPET: jo dyt jo, já na jejich stránky chodím doteď a ráda si pročítám články, ale porod prostě proběhl jinak než jsem čekala a příště žádné jejich dýchání a meditace trénovat nebudu:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam