• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    HASH: Jsi ve vegete? To je ulet tam, samy odbornici na spravnej zivot ;-)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    HASH: nadhera. taky jsme meli pred porodem zamer placentu zuzitkovat, ale nakonec jsem na ni, priznam se - ve viru okolnosti uplne zapomnela. takze jsme po par dnech udelali prskavkovej obrad a zakopali ji ke korenum sekvoje. tak snad priste no .-]
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    MYJKA: MYJKA: diky za odpoved. naprosto souhlasim s tim, ze je dobry dat na intuici. a neni od veci vzit v potaz, ze role PA neni jednoducha; ma-li domaci porod (obzvlast u prvorodicek) probehnout bez komplikaci, je k tomu mj. zapotrebi, aby se PA s rodickou dobre poznaly a vzajemne se otestovaly (nekomu bude stacit jedno setkani, nekomu jich nebude stacit deset).

SHIVA42 at si to prebere jak chce .-]
    HASH
    HASH --- ---
    SARKALINA: Dekujeme!
    Cast skoncila v koktejlu uz vecer, zbytek jsem nakouskoval do mrazaku a zpracovavame postupne, pry pujde na kapsle a tinkturu.
    Feldenkrais FI.
    Porod probehl s PA, meli jsme doma Ivanu, ale Naty nechtela, abych ji v tom clanku zbytecne provaroval, ze pry by z toho mohla mit Ivana problemy. A taky jsem si rikal, ze zrovna ona uz asi reklamu moc nepotrebuje :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SARKALINA: Jsem rada, ze ti sedla. Mozna bych k ni jen napsala, ze je dobre dat na intuici a pokud nesedne, nebrat.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SARKALINA: A druhe doprovazeni ani neprobehlo, skoncilo prvni navstevou u ni v ordinaci.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SARKALINA: Domaci. Nevim jak moc muzu byt konkretni. Ale kdyz moc nebudu, shrnula bych to na neprofesionalitu a nedodrzeni domluveneho. Porod byl nekomplikovany a vse v poradku.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    MYJKA: jednalo se o porody domaci, nebo nemocnicni? Vyuzila jsem jejich sluzeb k porodu doma a hodnotim to jako velmi dobre rozhodnuti.... lec nemohu srovnat s zadnou dalsi PA....
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    HASH: gratuluju k nabyti otcovstvi i k obrovsky podpore, kterou jsi svy zene prokazal /uz jen tim, ze jsi s porodem doma souhlasil/. Jak jste nalozili s placentou? Pises, ze to byla nejvetsi vyzva. Feldenkrais- FI nebo ATM? A porid teda probehl bez PA?
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    MYJKA: muzes prosim konkretizovat?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SARKALINA: Tu nemuzu doporucit. Spatne zkusenosti kamaradek.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    SHIVA42: zkousela jsi Zuzanu S. z PDCAP?
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    HASH: parada! a gratuluji... ja teprve sbiram odvahu na domaci, uvidime jak to vsechno bude nakonec
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    HASH: úplně skvěle pro vyděšené amatéry to vojta sepsal.
    KAREN
    KAREN --- ---
    HASH: super :)
    HASH
    HASH --- ---
    Porod doma - manuál pro otce – Vojta Roček
    https://www.vojtarocek.cz/porod-doma-manual-pro-otce/
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    MYJKA: to nemusí být stejně bolestivé.. ano, říká se, že to s každým dalším porodem bolí víc a víc..
    mně to po prvním bolelo snesitelně, po druhém úplně mega moc a to tak, že mě to drželo v posteli a po třetím porodu jsem ani nevěděla, že se to děje..
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    SMERIES: To se mi stalo taky. Na pohotovost jsem se vypravila a zjistili podle utz velkou krevní sraženinu, kontrakcema se toho děloha snažila zbavit. Po asi pěti dnech to odešlo samo (medikaci jsem odmítla, nesměla bych kojit, takže jenom paracetamol a ibuprofen na bolesti). Ale ty bolesti byly nemalý, skoro jako další porod, akorát mnoho dní.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAAJAA: Diky za tip. Tohle je moje mura. Strasne to bolelo uz po prvnim porodu. Brrr.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    GRANTORINO: a výrazně ty bolesti zmírňuje když si dojdeš před kojením na malou (osobně vyzkoušeno)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam