METTE: zákonem není stanovena žádná lhůta, dokonce ani povinnost nikam docházet..
ty první tři dny po porodu jsou "nejkritičtější", takže záleží na tobě, jak si to zařídíš, jak to citíš a jak to máš.. asi je hlavní jak to máš..
my jsme u všech třech dětí odebírali krev (z hlavy nikoliv z patičky) hned druhý den, případně třetí den kdy se dají odhalit nejzákeřnější a zároveň nejvzácnější poruchy metabolizmu..
jinak naše první dcera čtvrtý den po porodu z ničeho nic přestala hýbat pravou ručkou a úplně "zgumovatěla".. zděšeně jsem běžela na neurologii, nikdo nic pochopitelně nevěděl, doktor stroze oznámil, že po porodu doma má jistě obrnu.. málem jsem tam omdlela..
nakonec měla jen přetažený sval po porodu a za týden to bylo s vojtovkou dobrý..
u třetího syna několik hodin po porodu zase naběhla hodně vysoká teplota, vyjeli jsme po celé noci beze spánku do nemocnice a druhý den jeli zpět, samozřejmě doktoři nic nevěděli, netušili, jen vzali krev a crp opakovaně dobrý, takže jsem se spakovali.. doma jsem hledala v chytrých knihách a nakonec jsem mu dala napít vody, měl prostě velkou žízeň, byl velký a porod byl moc rychlí, takové děti podle Ingeborg Stadelman mají potřebu vody..
takže za mě, doktoři vlastně nikdy nic nepomohli vyřešit, ale to je jen naše zkušenost..
pediatru máme skvělou a pokaždé přijela domů za námi..