• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    JONKA
    JONKA --- ---
    METTE: (k pediatrovi se "nemusi" :)) ale jinak, ja porodila v pondeli, z porodnice odesla hned po porodu a k pediatre sla az v patek, sama si me takhle pozvala, i kdyz bych klidne dosla driv.
    METTE
    METTE --- ---
    GRANTORINO: prosim, k pediatrovi se teda musi az treti den po porodu? tzn.kdybych porodila v patek vecer, staci dalsi navsteva pediatra krom poporodniho vysetreni primo v porodnici az v pondeli?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    V Brně by mohl být první porodní dům v Česku – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/487322-v-brne-by-mohl-byt-prvni-porodni-dum-v-cesku.html
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    METTE: Ja jsem chtela ambulantni porod, ale pak jsem se na to necitila, protoze jsem sebou malem placla pri odchodu na pokoj, bylo mi na omdleni a zustala tam radsi pres noc, ale rano jsem chtela domu. Ty odbery mi prisla treti den udelat pediatra domu a to jela z Prahy 5 na Prahu 12 bez problemu, karticky mi daly v podoli, dela se to prave az druhy treti den. V podstate proti odchodu nic nemely, vse bylo domluvene, ale papirovani to zdrzelo dopoledne. Takze jsem sla ofiko po 22h, z toho jsem se tam vlastne hlavne vyspala. Sestricky s tim byly v pohode zvlast, kdyz jsem rekla, ze uz mam dve deti a chtely kontakt na pediatru. Zadnej problem to nebyl.
    METTE
    METTE --- ---
    SHIVA42: tusim, ze i zalezi, v jakou hodinu se mimino narodi... rodila jsem v Podói uz dvakrat a pokazde ta vysetreni probihala po ranni vizite. jindy tam ty doktorky nez dopo asi ani nejsou. kazdopadne diky!
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    SHIVA42: To ušní vyšetření dělali oběma mým dětem na jednom uchu znova druhý den (což byl den kdy nás pouštěli domů), jelikož výsledek nebyl průkazný (podle vyšetření provádějící osoby časté z důvodu plodové vody v uších), takže to asi těsně po porodu dělat nebudou z důvodu zkreslení...
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    METTE: jo, tohle jsem precetla az ted... myslim ze je to mozne uspisit, zalezi jak dlouho (nebo kratko) zustanes. Ja jela uz po 3 hodinach od porodu, ale jestli zustanes treba 24hod, tak mozna stihnou i nejake z tech vysetreni. Btw pri prvnim porodu nam ty odbery z paty delali myslim az po 48 hodinach.. ono je to lepsi totiz delat, az se matka rozkoji (jsem nekde cetla). Jinak co jsem to absolvovala s malou, tak ocni vysetreni trvalo asi pul minuty, a usni do 5 min, takze by to teoreticky stihat meli.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    METTE: uz jsou tam na to zvykli, takze ti problemy delat nebudou. Chce to jen pak na vlastni pest navstivit pediatra kvuli odberum z paticky, usni kvuli vysetreni sluchu a ocni kvuli vysetreni oci. Na odbery z paticky mas lhutu do 10ti dnu po porodu... na ty zbyle 2 neni lhuta (byli jsme az po mesici). Usni ambulance je napr. v centru, Narodni 11, a na ocni jsem byla ve Vinohradske nemocnici.
    ADD
    ADD --- ---
    METTE: Jestli jezdi domu je na domluve s pediatrem. Nase doktorka chodila k nam, muj muz ji vzdy po praci vyzvedl a pak ji odvezl domu. Ale my bydlime hodne daleko, kdybychom bydleli v okoli, asi by prisla sama; takhle nas ani nenapadlo to po ni chtit.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    METTE: Vyfiltruj si v auditku porody id shiva42, psala tam zkusenost s ambuporodem v podoli v cervenci
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    METTE: Nebo si muzes zaplatit sluzby porodni asistentky po porodu. Pridej se na fb do skupiny ambulantni porod. Tam najdes spoustu odpovedi.
    METTE
    METTE --- ---
    MYJKA: diky, stranky uz jsem si prohlizela, nicmene me zajima vic do hloubky zkusenost prave z Podoli. Jestli je mozne cast vysetreni absolovovat tam-tj.uspisit nejak, jako vysetreni z patickY, vysetreni sluchu a zraku... proste vse, co se deje v pribehu tech tri dnu... nebo to vse dela oediatr, za kterym budu dochazet ja, nebo za miminem mladsim tri dnu dojizdi naopak on k nam domu? (ale to je spis na dohode s konkretnim pediatrem, ze...)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    METTE: Mrkni na www.ambulantniporod.cz :)
    METTE
    METTE --- ---
    prosim, mate nektera zkusenost s ambulantnim porodem v podoli? zajimaly by me podminky a jak vrely pristup mam cekat :) jedine, co zatim tusim, je ochota naseho pediatra prijmout novorozence mladsiho tri dnu...
    ULO
    ULO --- ---
    GRANTORINO: ta moje byla zahořklá paní (usuzuji to z toho, že si nechala narůst knír, z který by se nestyděl žádný sedumnactilety mladík, ikdyž ... bylo to ve Vrchlabí, tak možná to bylo inspirované Krakonošem) a měla hodně blbou náladu. Jinak skvělá odbornice, říkala sestřička.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: my teda v Podoli mely k dispozici normalne moznost si na sale varit caj a pit bez omezeni, to jste musely narazit na nejaky blbce doktory :(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: a to jsem nakonec skončila akutním CS, takže to fakt absolutně nemá opodstatnění, jen mě holt zaintubovali.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    to je děs teda, v Rakovníku mají rovnou v seznamu napsáno toto:

KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ULO: Taky jsem v Podoli nemohla pit. Jen svlazit rty a vyplivnout! A to jsem je jeste musela ukecavat...
    Vlastne me i tim pekne vydesili, pitomci.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ULO: To plne souhlasim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam