• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    až se červenám :) jak ty virtuální lajky dokážou podrbat ego :)
    PETPET
    PETPET --- ---
    ANDELICEK_ANDY: nadhera, gratuluju moc!!! Normalne mi i slza ukapla...
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    Dlouho jsem zvažovala, jestli to psát a sdílet. Ten porod byl tak super, že každé vyprávění zní jako vychloubání (asi ano *^_^*). Druhý domácí porod a potvrzení pro mě, že já v nemocnici nemám co dělat. Nejsem prostě "doma" v roli podřízeného.

BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    V Česku vznikají první zařízení pro porody bez lékaře. Zasáhne jen při komplikacích
    https://zpravy.aktualne.cz/...izeni-pro-porody-bez-lekare-zasahn/r~208dd9fcf22611e8a0680cc47ab5f122/
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    ANGIOLETTO: jee, gratuluju! at se tu elijahovi libi a jste zdravi, spokojeni, stastni .-] a tlak okoli...rozhodla jsi se tak jak jsi se rozhodla, melo to tak byt...elijah se chtel narodit na bulovce!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANGIOLETTO: napiš, ráda si počtu :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ANGIOLETTO: gratuluji!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANGIOLETTO: gratulace, hrozne to letí :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANGIOLETTO: to už jsi rozdvojená?:)
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    BODY_SUIT: k tomu teda dodám, že v Motole po neplánovaném ambulantním porodu, kdy jsem tam rodila bez registrace, (odchod za 3 hodiny) ho nikdo nechtěl, jen si, aby se neřeklo, vzali jméno pediatry (bez adresy a telefonu), když jsem jim ho chtěla kvůli neprudění nacpat. Bylo jim to uplně jedno.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    METTE: pokud někde vyžadují souhlas/potvrzení o přijmutí dítěte do péče, pak jednají protiprávně a takové jednání je dobré ohlásit..
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    METTE: Nemusíšho mít (to že ho vyžadujou je věc druhá)
    METTE
    METTE --- ---
    JONKA: aha aha, proc tedy musim mit souhlas sveho pediatra, ze prijme do pece novorozene mladsiho 3 dnu, tedy z oboru neonatologie? v pripade nejakeho problemu nas musi prijmout kdekoli (myslim tim nemocnici, porodnici-rodit tam chci, jen ne pak lezet, kdyz bude porod a prvni poporodni vysetreni ok), ne?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    METTE: zákonem není stanovena žádná lhůta, dokonce ani povinnost nikam docházet..
    ty první tři dny po porodu jsou "nejkritičtější", takže záleží na tobě, jak si to zařídíš, jak to citíš a jak to máš.. asi je hlavní jak to máš..

my jsme u všech třech dětí odebírali krev (z hlavy nikoliv z patičky) hned druhý den, případně třetí den kdy se dají odhalit nejzákeřnější a zároveň nejvzácnější poruchy metabolizmu..
    jinak naše první dcera čtvrtý den po porodu z ničeho nic přestala hýbat pravou ručkou a úplně "zgumovatěla".. zděšeně jsem běžela na neurologii, nikdo nic pochopitelně nevěděl, doktor stroze oznámil, že po porodu doma má jistě obrnu.. málem jsem tam omdlela..
    nakonec měla jen přetažený sval po porodu a za týden to bylo s vojtovkou dobrý..
    u třetího syna několik hodin po porodu zase naběhla hodně vysoká teplota, vyjeli jsme po celé noci beze spánku do nemocnice a druhý den jeli zpět, samozřejmě doktoři nic nevěděli, netušili, jen vzali krev a crp opakovaně dobrý, takže jsem se spakovali.. doma jsem hledala v chytrých knihách a nakonec jsem mu dala napít vody, měl prostě velkou žízeň, byl velký a porod byl moc rychlí, takové děti podle Ingeborg Stadelman mají potřebu vody..
    takže za mě, doktoři vlastně nikdy nic nepomohli vyřešit, ale to je jen naše zkušenost..
    pediatru máme skvělou a pokaždé přijela domů za námi..
    JONKA
    JONKA --- ---
    METTE: (k pediatrovi se "nemusi" :)) ale jinak, ja porodila v pondeli, z porodnice odesla hned po porodu a k pediatre sla az v patek, sama si me takhle pozvala, i kdyz bych klidne dosla driv.
    METTE
    METTE --- ---
    GRANTORINO: prosim, k pediatrovi se teda musi az treti den po porodu? tzn.kdybych porodila v patek vecer, staci dalsi navsteva pediatra krom poporodniho vysetreni primo v porodnici az v pondeli?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    V Brně by mohl být první porodní dům v Česku – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/487322-v-brne-by-mohl-byt-prvni-porodni-dum-v-cesku.html
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    METTE: Ja jsem chtela ambulantni porod, ale pak jsem se na to necitila, protoze jsem sebou malem placla pri odchodu na pokoj, bylo mi na omdleni a zustala tam radsi pres noc, ale rano jsem chtela domu. Ty odbery mi prisla treti den udelat pediatra domu a to jela z Prahy 5 na Prahu 12 bez problemu, karticky mi daly v podoli, dela se to prave az druhy treti den. V podstate proti odchodu nic nemely, vse bylo domluvene, ale papirovani to zdrzelo dopoledne. Takze jsem sla ofiko po 22h, z toho jsem se tam vlastne hlavne vyspala. Sestricky s tim byly v pohode zvlast, kdyz jsem rekla, ze uz mam dve deti a chtely kontakt na pediatru. Zadnej problem to nebyl.
    METTE
    METTE --- ---
    SHIVA42: tusim, ze i zalezi, v jakou hodinu se mimino narodi... rodila jsem v Podói uz dvakrat a pokazde ta vysetreni probihala po ranni vizite. jindy tam ty doktorky nez dopo asi ani nejsou. kazdopadne diky!
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    SHIVA42: To ušní vyšetření dělali oběma mým dětem na jednom uchu znova druhý den (což byl den kdy nás pouštěli domů), jelikož výsledek nebyl průkazný (podle vyšetření provádějící osoby časté z důvodu plodové vody v uších), takže to asi těsně po porodu dělat nebudou z důvodu zkreslení...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam