ANDELICEK_ANDY: na jedné z pednášek odenta tady v brně padl dotaz "co muži a porod".. vyloženě nedoporučoval přítomnost chlapa s tím, že jednoduše nemají stejný koktejl hormonů a proto to často nezvládnou.. popisoval desítky návštěv po porodu s různými dojezdy, v podstatě to shrnul takto:
muže lze rozdělit do několika skupin:
ti kteří to nezvládnou vůbec, omdlí, pomočí se, nebo něco podobného ve chvíli porodu..
ti, kteří po porodu onemocní nebo se ošklivě zraní..
ti, kteří jdou nakupovat děsně drahé záležitosti - tohle je můj muž, naštětsí je praktický a nekupoval auta, ale prkýnka na krájení, rychlo hrnce, elektroniku..
na závěr padla věta "proč myslíte, že porodní bába posílala muže vařit tu ohromnou spoutu horké vody, kterou nikdo nikdy nepotřeboval?"..
mně tedy muž u všech třech porodů doma neskutečně pomáhal, masíroval jak jsem potřebovala, nosil mi éterické oleje na které jsem pomyslela, topil, hladil atd. až snad na to, že při prvním roztahoval závěsy, aby mohlo světlo dovnitř a já je zase zatahovala (takhle asi desetkrát než mu pa řekla, že asi potřebuju přítmí:) při tom posledním si to pamatoval, vzal gafu a všechna malá světýlka pozalepoval což bylo fakt bezva..