• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: tak myslím, že tady je i hodně těch, které rodily doma ;)sama jsem doma v lese před krbem a pěkně po svém přivedla na svět tři děti..
    každopádně mi na světě (alespoň na tom našem bezpečném písečku) přijde skvělé, že máme možnost spojit alternativy s klasickou medicínou..
    máme všechny možnosti vyspělého světa a volný přístup ke znalostem..

stalo se nám třeba, že dcera ve třech letech měla flek po klíštěti, v takovém případě jsme nezaváhali, nažhavili všechny zdroje a rozhodli se racionálně-dostala ATB, koňské dávky vitaminu C a dále jsme nasadili podle rad paní Podhorné tinktury a výluhy.. pokud jde třeba o bakterie, pak by jeden neměl mít strčenou hlavu v písku.. jako třeba jedna moje známá, která viděla flek u své dcery a pravila "počkáme, když to nezmizí, budeme to řešit, žádná ATB proboha" LOL.. její dvanáctiletá dcera nadšená nebyla a vůbec se jí nedivím..
    jde prostě tak nějak o to najít rovnováhu a vytáhnout si z obou světů to nejlepší, proto moc nedává smysl jít jednou extrémní cestou za každou cenu, z mého úhlu pohledu to prostě nedává smysl..
    ULO
    ULO --- ---
    ANDELICEK_ANDY: tak ono jde taky o to jak jsi to podala.
    Já mám prima doktora, je, řekla bych, pečlivý, ale rad nechá tělo aby se ozdravilo samo. Zatím jsme u nej za 3,5 roku se trema detma a dva dospěli byli parkrat. Jednou aby nám potvrdil neštovice, jednou když si syn rosekl hlavu, jednou když dcera měla zánět středního ucha, jednou když druhá dcera mela zánět středního ucha, jednou já pro doporučení na gyndu a jednou když si syn rosekl ret. Za celou dobu nám predepsal jen jednu masticku (arašídové maslo s růžovým olejem na moji vyyrazku, které si všiml) jinak vždy vysetril, osetril, poradil a většinou schrnul, že jsme silní a s nemoci si poradíme, když se to do dvou dnů nezačne lepšit ať přijdeme a budeme řešit jinak,a na bolest ať dáme kdyžtak paracetamol. Vždycky se to zlepšilo. Paracetamol jsme dali dětem jen parkrat (tak 2baleni za posledních 5 let/3 deti). Jsem rada, ze ho máme. Jinak bych měla obavy, že něco zanedbam. Na prevenci chodíme na consultatie bureau. Tam jsou jen zdravé deti, je tam krásná herna a všichni jsou milí a já jsem rada, že vím, že deti se vyvíjí dobre.
    Ale je pravda, že já nejsem žádná “alternativa”. Já dělám věci tak, jak se mi zda správné. Ziju v zemi, kde nemusím se systémem bojovat, naopak muzu využívat jeho nabídky.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    Nechci rypat, ale pojdme vymest ty pavuciny na nasich prazich. Ve skupine o domporodech :D vsechny z nas chodily na "povinne" tehu prohlidky. Vsechny z nas rodily samozrejme v nemocnici, idealne s oxitocinkem, na koze, KP, nastrih. Je to prece pro nase a ditete zdravi.
    Vsechny chodime hned po porodu na ty "povinne" prohlidky (jak vlastne zacala ta puvodni diskuze o usnim)
    A hlavne, my samy chodime pravidelne na gyn, k obvodakovi a pravidelne samy sebe preockovame za ucelem ochrany nas a nasich deti. A nezapomenu ani na ockovani nasich deti. Vzdy v terminu a jeste se samy hlasime.
    :D prosim s humorem. Toto forum beru za schopne alternativy a nakonec dostanu vzdy sprda. Ty opravdove alternativy tu clovek nepotka, jak je nyx dlouhy.
    Ja dnes neuklizim, mam kasel.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    ty jo tos trefila! zrovna dneska dělám generální úklid a je to super ,)
    ULO
    ULO --- ---
    Tak s velkou pravděpodobnosti jsou všechny ty prevence zbytecne. Proto jsou to prevence.

Bavila jsem se s jednou paní co pracuje pro consultatie bureau (stará se o preventivní pecí deti) a dohledává deti, které se dlouhodobě nedostavi k prevenci. Aby zjistila jestli jsou deti v pořádku, jestli nedochází třeba k trestné činnosti, jako je tyrani, a zneužívání, nebo třeba zanedbávání deti, nebo ze zhoršení životní situace třeba finančně, aby deti neodskakaly něco, za co nemohou, případně aby se rodinám poskytla pomoc. Říkala, ze naštěstí většinou jde o to, že se lidé přestěhovali a nenahlasili to. Ale pak jsou prý smutné případy. :( .

Podle mě je základem, najít si lékaře co ti sedne, co alespoň částečně s tebou sdílí pohled na přístup ke zdraví.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETEKKA: nemám pocit, že by byla "nekonečná" a už vůbec nemám pocit, že je v pořádku posuzovat ostatní.. lepší si zamést před vlastním prahem ;)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    YEETKA: jistě.. nekonečná všeprostupující tolerance :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETEKKA: stejně jako mnohým dalším nevysvětlíš, že dívat se z patra na někoho, kdo má jiný názor už dávno není in ;)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    ADD: jenže tohle některým jedincům bohužel nevysvětlíš..
    ULO
    ULO --- ---
    ANDELICEK_ANDY: andy, přeju ti, abys měla deti jen a jen zdravé. Ona ta prevence, ikdyž se muže zdát přehnaná a doktoři laxní, opravdu dokáže podchytit problém, když ne v čas tak dřív, než když se to nechá ladem. Muže jít třeba i o drobnosti, které pak můžou přerůst přes hlavu a jejichž řešení by včas bylo jednodušší a efektivnější, Napr. moje pecliva sestra si nevšimla, že má miminko hlavu trochu ke straně. Úplně malinko a když sebou to dítě mlelo, tak to bylo neznatelne. Doktorka si toho všimla. Miminko mělo nesymetricky vývoj svalu. Naštěstí se se cvičením Vojtovy metody začalo ještě dřív než to bylo markantní. Takže stačilo cvičit 5 měsíců. Sestra byla hrozne nešťastná, že si toho nevšimla, dětská lékařka ji uklidnovala, ptala se ji, kolik miminkek viděla z blizka, ona ze mraky.
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Můj otec má názor jako ty, pokud jde o něj, tedy. Respektive měl, dokud byl zdravý. Pak zjistil, že odborný lékař ho sice vzít musí, ale nikomu se nezodpovídá, takže přístup je značně laxní. Takže výměna odborného lékaře, zjištění, že je to obecné, že když odborný lékař nemá komu odeslat výsledky, žádné testy dělat nebude, a složité hledání obvodního lékaře ve chvíli zhoršujícího se zdravotního stavu. Tátovi táhne na osmdesát, je vlastního štěstí strůjce. S dětmi bych rozhodně dva měsíce ztratit nechtěla, než zjistím, že takhle české zdravotnictví nefunguje a že se budu muset přizpůsobit. A to říkám jako člověk, který zatím s dětmi chodí jen na preventivní prohlídky a vlastně nikdy doktora "nepotřeboval" - jenže kdyby problém nastal, budu moc ráda, že mám minimálně devítiletý vztah s konkrétní lékařkou, že ona zná mé děti, že spolu umíme komunikovat. Obvolávat, až budu mít dítě s akutním problémem, doktory a hledat, kdo nás vezme (a mít rovnou cejch té divné alternativní nezodpovědné), bych fakt nechtěla. Když si vybereš sympatickou doktorku, je návštěva u ní trochu společenská událost, člověk pokecá o dětech, ona je za to placená, tak ji to nemůže otravovat ;-)... a člověk si tam buduje ten vztah.
    Buduju si vztah i se ševcem, který mi opravuje boty, a se zelinářem, ke kterému pravidelně chodím, v naději, že ke mně budou vždy fér a udělají pro mě v rámci své práce, co budou moci. Zdraví dětí je to mnohem důležitější, tak proč bych si s tím nedala práci? (Tím nemyslím, že někomu nosím bonboniéry, ale že na ty pravidelné prohlídky chodím a komunikuju. Doktorka mi taky musí věřit, když by měla někdo pomáhat mému dítku.)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    YEETKA: samozrejme vim, ze odhlasit je legalni. Aby ne.
    A jinak, v pripadech potreby take vyhledam ceske obyc lekare, ale ne natolik casto, aby deti musely byt nekde hlasene. Na ambulanci nebo normalni nemocnici me vezmou taky vzdycky. "Vlastni" doktor u nas v 99% pripadech resi jen prevence, u mimina mi prijdou obtezujici a u starsich deti zbytecny. predevsim u mluvicich deti, ty si samy reknou, kdyz je neco trapi.

Co clovel, to nazor.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    YEETKA: ta posl. veta:Ddd
    jjj
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: tak i odhlásit dítě úplně, je samozřejmě legální možnost.. musím teda říct, že jsem to taky zvažovala, v podstatě kdykoliv o něco jde, tak jdu za praktikem TČM.. třeba teď, syn má potřetí ATB, protože zánět na plicích, na druhou stranu jsem se včera shodla právě s praktikem TČM, že je prostě někdy nutné přeléčit klasicky a pak ladit příčinu bez intervence západní medicíny, která v této oblasti umí v podstat kulový, v akutních případech je to ovšem jediná cesta.. představa, že odhlásím děti už mi nepřijde lákavá ani rozumná, za mě je super, že tady ta možnost je a že můžu kombinovat a vymýšlet si..

my jsme byli na kyčlích s první dcerou brzy, tehdy po porodu přestala hýbat rukou a mudroprd, co měl tehdy službu mi vysvětlil, že po domácím porodu má jistě mozkovou obrnu.. podlomily se mi kolena a měla jsem chuť jej nakopnout, škoda, že jsem to neudělala.. měla jen po porodu natažený sval a za týden ruku zase bez potíží používala, ale musela jsem asi na milion vyšetření a byla to "pouhá" fyzioterapeutka, která rozklíčovala o co jde.. s druhou dcerou jsme šli mnohem později a s třetím synem jsem nešli vůbec, ani na ušní, taky mi přijde, že se takto úplně rozmělní šestinedělí a z matek se dělají roboti, ačkoliv je nutný klid a mnozí rodiče by spíš potřebovali psychologa, než ušní vyšetření dítěte..
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    *možnosti vrozeného zákalu.

jinak současná pedr. taky zmiňovala ledviny a kdesicosi, ale jak se již zmínilo, všechno je doporučené a určitě ne povinné. pedři pořád dávají nějaký termíny, ale to je imho zas nějaký blaf. třeba ted na mě vytáhla pedra, že mám s miminem chodit každý měsíc na -poradnu-, cože? No, že to pojišťovna hradí. 10 návštěv pro mimina ročně. Ahááá, takže paní chce prachy a já kvůli tomu budu v mrazech lítat s miminem po doktorech? Kulový. Na nás bohužel žádný doktoři nevydělaj :((
    Na jaře po půlroční poradně plánuju mimino úplně odhlásit
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    PISISKVOR: kyčle jsme u prvního poprvé a naposledy šli ve 4.měsíci. sluch po nás nikdo nechtěl. každý pedr má imho jiné požadavky, jak koukám. náš bývalý byl s kyčlema ok, teď jiný pedr. se nás snažil poslat ještě na oční kvůli vrozenému zákalu. imho udělej, co potřebuješ sama pro svůj vlastní klid. abys dělala něco pro jiné a tahala mimino po všech čertech, navíc v zimě. na^rat
    TABBY
    TABBY --- ---
    Pro zajimavost: porod v aute. Za dve minuty hotovo. Tatinek pomalu ani nesundal nohu z plynu ;)

https://www.facebook.com/DailyMailAust/posts/2390066067895116
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    PISISKVOR: na sluchu jsme byli az ve 2.mesici zivota a nikdo neresil... na to lhuta neni
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    PISISKVOR: na sluchu jsme nebyli vůbec, kyčle až po šestinedělí (imho mi přijde fakt nesmysl někam v šestinedělí s miminem chodit a všechny ty vyšetření jsou stejně jenom doporučený, ne "povinný"), nikdo se nad tím nepozastavoval a nekomentoval, ani obvodní pediatra. Na kyčlích akorát pochválili látkový pleny, že je stejně všem doporučujou - široký balení - preventivně.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PISISKVOR: me to u prvniho taky delali v porodnici, s druhym jsem porodnici jen prolitla, takze zadny vysetreni neabsolvovala a sla na ne az nekdy kolem toho 3 mesice, jak mi to proste casove vyslo
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ANGIOLETTO: ORIKA: NUDLINEK: CAMELLA: diky!
    tyjo, tak ze bych si to spletla s ledvinama... ja jsem totiz byla dost presvedcena, ze ty 1.kycle posledne delali uz v porodnici a tudiz ze na ne tentokrat musime dojit asap (proto se ptam tady, kde predpokladam, ze vetsina vysetreni v porodnici neabsolvuje). tentokrat jsme v porodnici dostali zadanku primo s terminem tyden po porodu; aji jsem to chtela poresit, ale jeste nebyla karticka od pojistovny=nutnost si to hradit, a navic toho dne jsem na to nemela silu.
    kazdopadne diky.
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    PISISKVOR: kycle maji byt mezi 3 a 6. tydnem veku.. ted jsem objednavala na vysetreni dceru.. v porodnici na kycle imho nikdo nekoukal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam