ADD: ADD: vida, to bych nedokázala, u všech porodů jsem musela chodit, stát a zase chodit, až když se blížilo otevření na osm, tak jsem končila na všech čtyřech a pak se různě kutálím po prostoru..
pokaždé po mě zůstávaly stopy a cákance kam jsem se hnula..
pokud je se záměr s placentou dál pracovat, tak by neměla přijít do styku s plastem.. jsou teď moderní placentové koktejly,což je za mě úplně zbytečné.. bohatě stačí vložit pod jazyk malý kousek, splní na stopro účel- dodá tělu obří množství vitaminu K a tím se zmírňuje krvácení a dodá sílu..
placenta se dá dál zpracovat na homeopatika, tinktury etc. takže nechceš aby degenerovala stykem s plastem, dá se to vyřešit látkovou čtvercovkou..
navíc pokud je dítě modré i přestože už se rozdýchalo, pak se placenta vloží do nádoby s teplou vodu o tělesné teplotě a mládě v rámci minut dostane všechen zbylý kyslík k sobě.. opět je-asi už jen pocitově- lepší jiná nádoba než ten plast..
plodová voda když se podaří odchytit je zázrak.. dlouho jsem koumala jak v domácím prostředí v případě potřeby zajistit oxytocin... plodová voda obsahuje velké množství, takže pokud je potřeba povzbudit vypuzovací kontrakce nebo neodchází placenta- tramtadádá.. stačí pár kapek na rty..
PETPET: jo, to je šikovný, na druhou stranu musím sdílet, že mnohem raději vytvořím bylinnou vložku na míru a ošetřím zranění speciální, vlastní směsí, což moc nefunguje bez přístupu kyslíku.. mám raději vatu a sterilní gázu.. u prvního dítěte jsem byla poraněná moc, moje pa nešila a doporučila přejezd vzhledem k hloubce ran.. ošetřovala jsem se odvarem z dubové kůry a směsí ze soli, geránia a levandule.. na to jsem používala tu svou směs a to celé jsem nechávala dýchat.. za dva dny jsem o ničem nevěděla, moc si nedovedu představit, že mám na tom plínu.. ale úplně chápu ten pocit klidu a toho, že je konečně chvíli prostor k tomu nic neřešit..