S tou Albánií to byla spíš kuriozita, třeba ve velký části pekáren pracujou albánci (levná pracovní síla) a Bosna není Srbsko. Ten děda klidně mohl bejt jen nějakej pošuk, nedělal bych si z toho obrázek. Příjde mi, že lidi z bosny si o albáncích často myslej že jsou to burani a vidláci a jsou i terčem vtipů.
Když jsem byl na návštěvě rodiny mojí partnerky, tak její děda za mnou jedno ráno přišel a začal mi něco říkat. Já Chorvatsky/Bosensky/Srbsky* rozumím hodně mizerně, takže po tom, co skončil a začal se smát, jsem se smál taky. Ptal jsem se pak o co šlo a ten fór byl v tom že mi popřál dobrý ráno albánsky, což je hrozně vtipný, protože albánci jsou dementi (aspoň v očích toho dědy). Já samozřejmě nepoznal, že mluví jinym jazykem než normálně.
Každopádně žádnej stres bych z toho neměl, pokud nebudete provolávat kosovo is serbia/ free kosovo nebo hesla o mladičovi apod, budete celkem v pohodě:D
*tím, že srbochorvatština neexistuje, nastala trochu zvláštní situace, kdy místní neříkají, kterým jazykem mluví. A tak říkají doslova "po našem". Což je vtipný o to víc, že rozdíl mezi chorvatštinou, bosenštinou a srbštinou (krom cyrilice u posledního) je asi tak na úrovni nářečí v čechách a na moravě.