• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LOSTINSPACE: no onehdá, shodou okolností v čestru kde jsem byl prvně, jsem řešil dilema jak postupovat v následující situaci:

    Host u vedlejšího stolu neumí krájet steak, řeže ho napříč vlákny, takže na nůž musí tlačit div se mu nezrosí čelo, a když se dílo blíží vydřenému konci, je závěrečná snaha (logicky) doprovázena poměrně nesnesitelným vrzáním nože o porcelán.

    Takže jsem řešil, jestli nějak taktně zkusit hosta upozornit na to, že jeho styl není zrovna vydařený a navíc mi vadí a zkusit mu poradit (ale jak?), nebo jestli to řešit přes číšníka. Pak mi ale (naštěstí) zazvonil telefon takže jsem vyběhl ven (sám už jsem byl po večeři, takže následovalo cigárko na čerstvém vzduchu) a než jsem se vrátil, pán naštěstí stihl dovečeřet takže mučící nástroje spočívaly v klidu.

    Pán, stejně tak jako jeho společnost, byl anglicky hovořící, cca v pozdním středním věku (40-50), všichni oděni v oblecích. Napotvoru byl ten vrzal etnicky nejspíš ind (no, jelikož jedl krávu tak spíš nějaký nehinduistický indoasiat), zbytek společnosti byli normální "caucassian". Takže o to komplikovanější situace, jak případným řešením neurazit, což jsem rozhodně nechtěl.


    Co myslíte? Jak bych to měl řešit, pokud bych to řešil? Co byste udělali vy?
    LOSTINSPACE
    LOSTINSPACE --- ---
    SALVATOR: a žákovskou ?

    Jako dlouholetej pingl musim teda říct, že přísloví "Jinej kraj, jinej mrav" platí v restauraci dvojnásob aneb "..uplně je vidim, jak to v tý břečce máchaj!" Pravda, ne zrovna každej "strávník" co do hospody zabloudí je hned vystudovanej z technologie masa, sommelier, sýrovej echt gurmán s absolutní chutí a už vůbec ne odborník na gramaticky špatně napsaný názvy všemožnejch omáček a čalamád a kdo ví čeho ještě. Ale to z něj ještě nedělá debila. To si má nejdřív vygooglovat, jak se vykošťuje pstruh, než si ho prvně objedná?
    Já, jako číšník, zastávám názor "Jak si hosta vychováš, takovýho máš" nejde to ze všema, ale lidi se rádi učej novejm věcem a to už tak je, že u toho vypadaj směšně, když prvně žerou fondue, nebo ten slavnej stejk v čestru. Rád poradim, rozmluvim, doporučim a hlavně nikdy neodsoudim, když se mě někdo poprosí o radu a nebo tatarku, což je něco, z čeho má ten "náš českej strávník" podle mě největší strach. Že bude zostuděn pro svou neznalost, nebo pro to, co mu prostě chutná navzdory "trendu" a to hlavně trapnym znuděnym pinglem, kterých sou u nás plný hospody a člověk se už i pomalu bojí, zeptat se, kde je záchod, nebo o vodu z vodovodu, aby mu náhodou někdo nenaflusal do polívky.

    Tady se má odsuzovat něco uplně jinýho, tak nechte ty ubožáky, ať si spálí jazyk a postujte fotky, těch zázraků co si dáváte o pauze na oběd. Chci vidět sračky a blivajzy a to hlavně za nekřesťanský peníze !
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ONITSUKATIGER: To by měl tvýho psa vidět hlavně Čapek :). Mě náš pes taky jednou sežral chleba co sem měl k svačině :D
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SALVATOR: to bys mel videt myho psa..ten chleba velmi rad :-D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ...dali tam i česnek a pepř a namíchali tam sádlo i bonbóny, škvarky a skořici, krupičnou kaši a tvaroh, perník a ocet, kakao a zelí, jedlou hlavu z husy a hrozinky, inu všechno možné do toho dortu dali, jen chleba tam nedali, protože pejskové a kočičky chleba zrovna tuze moc rádi nejedí...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Sýrovej nářez
    tomatová omáčka, eidam, šunka, tvarůžky, parenicové copánky, hermelín, uzenej sejra, niva, ementál, oregáno
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    GEKONZPRAHY: sýrovej nářez bych celkem vochutnal:-D
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Hele, byla proběhla tady Pepíkova Pizza? :)

    Pizza | Rozvoz pizzy Praha, Pepikova pizza
    http://www.pepikova-pizza.cz/pizza/
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    převyprávěno od kamaráda:

    jeli jsme na chatu, po cestě jsme se zastavili v nějaký vesnici že si jako dáme snídani. Něco jsme si objednali, T. si objednat "hemenex", psáno takhle česky. Když nám to přines, T. kouká, a dostal vejce s gothajem. No, nechtěl se s tím smířit, tak povídá pinglovi "no moment, to jsem si neobjednal, to je vejce s gothajem". No a pingl ho uzemnil "a jakpak si to pán přestavoval? Snad se šunčičkou?"
    CHCANDA23
    CHCANDA23 --- ---
    to kamos taky moc nechodi do restaraci a byl trosku opilej teda..sme prisly a servirka klasika co si dame , tak sme si obednaly a doslo na kamose. a von ze chce svickovou.-a nic jinyho.a ona:a jak propecenou?jak byl lizlej , tak nani ze svickova je snad s knedlikem ne?a furt si stal za svim ze kdedlik a ze je blba a scim se ji asi svickova. no prdel.za 45 min. mu prineska 300g biftek s 5 knedlikama.
    WYMA
    WYMA --- ---
    a když už jídeláky, tak co takhle eidamová pizza? :)))

    Miluji tě - Mexikano
    http://www.mexikano.cz/namky2.html
    WYMA
    WYMA --- ---
    DAVE_PAGE: děsnej zvyk nazývat jídla těmahle blábolama. snad nejhorší mi to vždycky přijde v pizzeriích.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DAVE_PAGE: Hmm a akce tam má Evropa 2. O důvod víc proč tam nejít.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Vcera jsem mel stastny den a vyskytl jsem se v restauraci Alexandia v Ostrava. Dal jsem si jen pivo, na jidlo jsem nenasel odvahu.
    http://restaurace-pizzerie-kavarna.com/restaurace_alexandria_lod/restaurace_restaurant/jidelni_listek/jidelni_listek.php

    LODNÍKOVA VĚTROVKA (česneková polévka s uzeninou, sýrem, žloutkem, tvarůžkou)
    KAPITÁNOVO PÉRO (vepřová klobása, feferón, hořčice, křen, kyselý okurek, chléb)
    RYBANINY KOZY (kuřecí prsa se šunkou a broskví gratinované sýrem)

    CHCANDA23
    CHCANDA23 --- ---
    THE_BALROG: to by mel zdenda radost.)-to je hruza
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    THE_BALROG: WTF?
    ...
    Smažený řízek s taveným sýrem, zeleninová ozdoba...
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    TOOMIX: docela v pohode :) ... Větší bramborákový peklo (pro někoho určitě nebe) je motorest v Senici: http://www.motorest-senice.cz/jidelni_listek.htm

    A ne, tak, jak to mají vyfocené tady, to jídlo opravdu nevypadá :))

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Chomoutov u Olomouce

    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    pingl má bejt profesionál...jednoho jsem zažil a to byl profesionál všech profesionálů...meli jsme kdysi takovýho známího co byl děsnej buran a všechno vedel nejlíp a všude byl a tak...brávali sme ho do hospod páč byla vždycky prdel na jeho účet...

    mno dorazili sme do hodpody a že si dáme tatarák...
    a von - co je tatarák
    někdo povídá, no tatarskej biftek - si nemel nikdy tatarskej biftek?...
    a von samozřejmě - jistě že sem měl...sem sežral tatarskejch bifteků vic než si jich ty videl...

    přišel číšník a já sem si dal tatarák, nekdo další taky, nekdo pečený koleno a pak přišla řada na tohodle experta a povidá:

    "já si dám taky tatarskej biuftek, ale pořádně propečenej"....

    pingl nehnul ani brvou...a odkráčel...načeš nám donesl tatarák, koleno a tak a jemu 2 karbanátky...
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    JAKE_UP: Si ho klidně vyndej sám, mám dojem, že jsem psal, že za 80 Kč očekávám pokrm, kterej můžu pozřít, aniž by mi bylo na blití. To je trošku rozdíl, vašnosto.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam