• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    PAN_SPRCHA: ono se lehce řekne, hůř udělá, bohužel je to tak, to že kuchař na to sere , ale opravdu to nemusí být vždy pravda, a není nic jednoduššího než to jídlo někomu "hodit na hlavu" a nezaplatit a nikdo ti nemůže nic, mě už se taky nějaký to jídlo vrátilo, ale naštěstí se mi to mockrát nestalo, a to bylo jen za začátku, teď se mi to takřka nestává a jsem za to rád a když už se mi to stane, musím se držet hesla že zákazník má vždy pravdu, i když jí nemá, já sdělím svoje argumenty že je to dle mě správně a když on tvrdí opak, má i v nepravdě pravdu, ale vždy jsem se z reklamace poučil a příště tu chybu neopakoval, když tam ta chyba byla. A že se v našem státě pohybuje mraky rejpalů co koukají na ano šéfe atd.. a hned umí vařit a vědí o vaření vše, jsem rád že se lidi začali o gastronomii zabývat, ale vše má své meze a lidi by měli uznat že přece jenom tv a realita je jinde :)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SNIPERCZ: to je sice všechno určitě pravda, nicméně zrovna u tohodle konkrétního případu bude vina spíš na kuchařích. Aglio Olio nemají žádnou surovinu co by byla nějak drahá. Ať tam klidně daj čínskej česnek a olej z pokrutin, furt to bude lepší než sypat tam ten prášek.
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    PAN_SPRCHA: OK neberu ti to, ale já si myslím že ta kvalita jde pomalu nahoru, a kolikrát jsem se setkal že problém není v kuchyni ale ve vedení, není zase podle mě tak jednoduché udělat blbce z kuchařů, já to vidím sám, už jsem několik restaurací prošel, a nejednou my šéf řekl, nekrájej to na 150g stačí na 130g, já si za svým jídlem stojím a nemám důvod okrádat lidi či jim dávat nekvalitu, jak říkala moje babička (taky kuchařka) "nikdy nedávej lidem to, co by jsi sám nesnědl" snažím se všude razit kvalitu a poctivost, ale mnohdy se nesetkám s pochopením od vedení, majitelé umějí být svině a kolikrát ti fakturu omlátí hlavu proč bereš takhle drahé zboží když tam mají levnější, to se třeba týká blbých paprik, proč brát žlutou a červenou které stojí 69kč/kg když mají zelenou 49kč/kg nebo že je člověk nucen brát výřezovou zeleninu atd. . . . . mohl bych pokračovat do nekonečna, já vím že je i mnoho kuchařů co to mají prostě na háku, ale já se snažím a nohy podráží vedení a nejsem sám, bohužel.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SNIPERCZ: obešel jsi snad ty většinu českých restaurací abys mohl tvrdit opak? S touhle logikou bys musel udělat crash test všech vyrobených aut abys na ně mohl dát hvězdičky.
    Normální experiment probíhá tak, že vezmu dostatečně reprezentativní vzorek a na základně výsledků udělám evaluaci.
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    PAN_SPRCHA: Podle čeho tak soudíš že je to tak jak ty říkáš, obešel jsi většinu českých restaurací, nebo jak jsi došel k tomuto závěru??
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ONITSUKATIGER: Aglio olio.....pro většinu českých kuchařů je strašně pracné, oloupat česnek a pak ho promíchat s oliváčem.

    takže vezmou špagety, polejou jakýmkoliv olejem co maj po ruce ........
    .........a pak na to nasypou tohle:



    ušetří si tím spoustu práce, hlavně napříště, protože host už se nevrátí
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    Bydlime na Barrandove uz pres rok ale teprve vcera jsme vyzkouseli pizzerii Kaskada...uz nikdy, vazeni.

    Poslala jsem muze pro Caesar salat a on sam si objednal jen aglio olio. Salat byl utopenej v prekyseleny divno-zalivce, krutony smrdeli rybinou a aglio olio bylo promichany podravkou nebo nejakym polivkovym korenim...
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CAPTAIN_TACUD: třeba to bude to "OGLIO"
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    vegeta, žampion,chilli = střelnej prach
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TOOMIX: bože, proč???
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SLOMIC
    SLOMIC --- ---
    IM_MORTAL: Deník je ten kocour?
    BIGGIE
    BIGGIE --- ---
    MION: hmm pastika s toustakem ve fotkach zver. Hodu, to az zabolelo
    MION
    MION --- ---
    THE_BALROG: :D
    ten jejich fejzbuk zabijí :D
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    MION: a hele ho :)
    MION
    MION --- ---

    Kvasice/Restaurace na hřišti.Nevaří špatně, taková tá klasika ale tohle mě zabilo.
    https://www.facebook.com/restaurace.sportarealkvasice
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRUKEV: 75 hlavních jídel, od ovocnejch knedlíků přes smaženej hermelín po platýze + komentář z FB
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TOOMIX: Hele, proč je to v tomhle klubu?
    NOHYHOVINA
    NOHYHOVINA --- ---
    MION: Nic moc, ale na vyzvraceni ci na vraceni to neni. Kdyz si clovek chce sednout do nekurackyho, musi projit kolem automatu a 2 zasmradenych stamgast stolu. Jidlo donesou hned, jakmile je hotovy - neresi to. Clovek si tam nepochutna, ale zaplni zaludek levnou neutrální hmotou, a proto tam lide chodi.
    KENZUCHA
    KENZUCHA --- ---
    TOOMIX: tak ten salam je teda jen tresnicka na dortu, fuj : ).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam