• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo 🪓
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    ahoj. objevila jsem tohle auditko úplně čerstvě a tak snad nebudu dotazem úplně mimo. Nemáte někdo zkušenost - pokouším se přijít na co nejekologičtější variantu docílení barevného povrchu dřeva dle mých představ - bude fungovat namoření vodou rozpustným práškovým mořidlem a následně aplikace přírodního oleje (máte zkušenost s oleji co prodávají na cestadreva.cz?). Jak se to bude chovat? Nebude to pouštět, flekatět?Původně jsem uvažovala o osmocolor, ale nemají v těch interiérovkách takovou škálu barev a odstínů co bych potřebovala. Jedna z věcí bude deska a skříňka pod umyvadlo do koupelny a tam bych ráda, aby to bylo odolné vodě - to píšou třeba u toho tungového oleje. Předem díky za připomínky a zkušenosti
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    třeba http://www.demos.cz/plosny-material/preklizkove-desky/stavebni-vodeodolna.html
    a nebo pak varianta potažená fólií, co se používá např. na přívěsné vozíky
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Tak a mám zase další dotaz... potřebuji desku o rozměru 220 × 145 cm jako víko na boudu pro psa, tzn. nic drahého a něco co vydrží venkovní podmínky?

Zbytek boudy mám celý ze staré nábytkové dřevotřísky, ta sice na ven není, ale je to komplet polepené papírem se syntetickým lepidlem a voda ani vlhkost se na dřevo nedostanou. Ale když takto udělám i víko (na které stejně materiál musím koupit) z dřevotřísky, tak to zase musím potáhnout, načež mi už došlo to lepidlo a to víko bude dost hodně těžké... Co by jste na to doporučili?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    děkuju .. objevil jsem ho při dalšim pátrání objevil, zní to že by to mohlo být v pohodě
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    MDFka poměrně dost saje. Lepidlo, barvy, všechno. Na první vrstvu bych si to zkusil víc zředit a druhou vrstvu bych aplikoval už hustější.
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    Bílé lepidlo od americké firmy Titebond, myslím řada premium. V Pze např. České hudební nástroje pod Karlovym mostem....
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    víte prosím někdo, kde koupit zdravotně nezávadné lepidlo na dřevo ?

z fór jsem pochopil, že v zahraničí na to, na co to chci (výroba hudebních nástrojů), hojně užívají lepidlo "White Gorilla Glue" (což je nějaký polyuretanový lepidlo) http://www.gorillaglue.com/intl/
    nevíte o něčem podobném, dostupném na místním trhu?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj... Snad se MDF bere jako dřevo, mám k ní totiž dotaz...

Dneska jsem finišoval regál, který jsem si udělal na míru do pokoje, právě z MDF desek... Sestavení, projektování OK. Když jsem regál natíral bílím eternalem, tak jsem zdělal 1,4kg a nevyšlo to úplně na celý a hodně špatně to krylo... Nanášel jsem to malým profi válečkem, což dělám i u reprobeden, kde s krytím není problém a výsledek je vždy parádní ale tam používám jiné barvy... proč to špatně krylo s eternalem? Lze tomu předejít třeba nějakou penetrací nebo něčím?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    CERMINEK: Tak diky moc, ja se poptam.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    SANCHA: řešé to pracáky, různé školy a tak... Jinak si toho už moc nepamatuju.. kdysi jsem to zjišťoval, když jsem chtěl svářečák...
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    CERMINEK: Diky. Teda to koukam. A nevis o tom neco podrobnejsiho? Treba kde se takove rekvalifikacni kurzy poradaji?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    jinak tady to sem ted zhlídnul....nádhera...

Alone in the wilderness.mpg | Ulož.to
    http://uloz.to/xktxeSH/alone-in-the-wilderness-mpg
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    nemáte někdo tip na náký výukový videa či knížky jak na takovou tu zálesáckou práci se dřevem?...jask nábytek do srubu a tak...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    SANCHA: například formou rekvalifikačního kurzu získáš certifikát, který je stejné váhy jako výuční list...
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Nevíte někdo jaké jsou u nás možnosti získání výučního listu v oboru truhlář nebo příbuzném dálkovou formou studia, tedy pro dospělé? Budu vděčná jakékoliv tipy. Díky.
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    zadny svareny ocet, pepr, tikajici hodiny a pod. nefunguje. Buď lignofix, nebo mikrovlné záření...
    HUGOT
    HUGOT --- ---
    mate nekdo primou zkusenost s odstranovanim cervotoce z nabytku nejakou ekologickou cestou? Mame na chalupe kredenc, ktera je napadena a rad bych ji zachranil, ale chceme v ni uchovavat nadobi a potraviny, takze bych to nechtel delat nejakym jedovatym chemickym dryjakem. Na netu jsem nasel nejake navody vetsinou svareny ocet s vodou, peprem a ruznymi dasim ostrym korenim... Mate s tim nekdo zkusenosti? Diky
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    já myslel, že ta s kuličkou je podle rocwela, ale to je úplně jedno ...
    mě jde spíš o to, jak často budu musit brousit nástroj, případně kolik se přitom nadřu když se do toho budu snažit opracovat o tvarů, co chci

uvidíme :-)
    MIC
    MIC --- ---
    NITE: tak tak. brinellova zkouzka tvrdosti nijak neresi vydrz namahani ohybem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam